1

Téma: Poraďte prosím s motorem G 230

Asi před třemi lety jsem koupil staršího Mardera s motorem G 220.Po čase bylo nutné vyměnit pístní kroužek.Asi po hodině provozu motor stratil výkon.Nedávno jsem koupil motor G 230 bez cívky svíčky fajfky a ostatní elektryky.Chtěl jsem to použít ze starého motoru ale nepasuje to.V nabýdce prodejců je jen na prodej civka a nevím jestli je i s fajfkou svičky a kabely s vypínačem nebo ne.Nemám s těmito motory skušenosti.Prosím poraďte co vše je nutne sehnat a hlavně kde-nepohrdnu ani staršími díly kdyby je měl někdo na prodej.Dále bych se chtěl zeptat jaké používáte svíčky,v nabidce je jich více druhů a jaký olej do benzínu.Mám ho jen pro rekreační poježdění.Za jakékoliv rady předem děkuji.

2

Re: Poraďte prosím s motorem G 230

Osobně zatim používám olej Panolin,co jsem koupil k FG.Ale podle mých zkušeností dobře schroupne i lepší motorák.Konkrétně Motul 15W-40,co ma do motorky.
Cívka bude asi samostatně,podle tohohle http://www.netshop.nl/shop/rc/enter.html?lang=en-us&target=d2010.html&lmd=38939.862708  .Vypínač bych případně stačil jen nějakej obyč. zkratovej.Jen aby přerušil dodávku proudu do svíčky při sepnutí.
Fajfku bych moc neřešil.Mohla by stačit jakákoliv,která se tam vejde.Nelepší by asi byla z motorový pily nebo nějakýho křovinořezu.Tak jsou i docela pěkný.Taky budu muset měnit origo za něco,protože jsem už gumu orval.
A svíčku mam Champion RZ7C.Dost v poho.Čistil jsem ji asi jen 1x během 10L benzínu.
A taky jezdim jen hobby.