1

Téma: Závada, voda

Dobrý den, moje rc auto mělo nehodu a trochu navlhlo. Asi tak, že spadlo do potoka. Hned jsem je vytáhl. Šel dom,rozebral, usušil.
    Když bylo suchý tak jsem to pozapojoval. Celé to ale nějak blblo. Nejdřív moje chyba přehodil jsem ch serva a ch motoru. Tudíž jsem ovládal motor volantem. Servo, ale nešlo. Motor šel. Přehodil jsem to zpět. A nešlo nic. Zkusil jsem druhou soupravu (starou) a stou to nedělalo nic. Nyní té nové RC soupravě nesvítí aní dioda na přijímači.
   Další problém je, že po zapojení všeho dohromady se nic neděje a regulátor po zapnutí blikne, pak začne blikat a motor v těch samých impulzech pípá. Cca co vteřina to pípnutí (je to jako dost nepřijemnej alarm). Dříve, než jsem tu novou RC soupravu asi oddělal blikala dioda na přijímači stejně jak na regulátoru.

Regulátor:
Tamiya TEU-104BK
RC souprava:
ModelCraft MC30, 2,4 GHz

Díky za odpověď :-)

2

Re: Závada, voda

Zkus prijimac rozdelat proplachnout lihem (cistym technickym) lih by mel na sebe navazat vodu pak vysusit lih je tekavy odpari se snadno pul hodky pod lampou by melo bahate stacit. Pak to zkus znova seskladat davej pozor na zapojeni a treba se to jeste chytne. Jestli si vyplavil i servo tak mu dej taky lihovou lazen (jen desku plosnych spoju).

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

3

Je nějaká možnost jak poznat které součástky odešly? Když to poskládám a zapnu tak servo se nastaví naplno doleva a nejde s ním nic dělat. A regulátor jen pouští slabé impulzy do motoru.
    Hned po zapnutí vypínače to blikne, pak to trochu pocukne s motorem (není to ani cítit, jen je slyšet, že je tam naznak cuknutí) a začne to pípat. Motor normálně funguje
    Dál když se kupuje přijímač, stačí koupit jakýkoliv 2,4 GHz nebo to musí být přesně na ten typ?

4

Vypada to na spatny prijimac. Prijimac musi byt kompatibilni s tim urcitym vysilacem. To ze jsou oba 2.4Ghz nestaci.
Musis koupit prijimac stejny jaky jaky mas ted.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

5

Tak jsem si objednal přijímač. Předpokládám, že když přijde tak nebude spárovaný s vysilačem. Ke spárování slouží programovací karta. Tady nastává problém. Já tu kartu nemám, kupoval jsem auto z bazaru a žádnou kartu jsem k němu nedostal.  Ta karta asi nebude v balení u přijímače co ? Chci se zeptat když jde napětí do přijímače a jdou ty impulzy do motoru tak to znamená, že je regulátor funkční? Jen abych věděl jestli je v pořádku nebo budu muset koupit i ten :-(.

6

Nic ve zlém, ale jsi úplně mimo a chtělo by to, aby ses vrátil úplně na začátek do sekce "Základy o RC" kde se dozvíš, co a jak funguje.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

7

Tak to je plnohodnotná odpověď na moji otázku dík... Co jak funguje tam je popsaný, to máš pravdu. Nic ve zlém, ale není tam napsaný jak poznáš jestli je zničený regulátor nebo jo?
     Je lehký někomu kdo něco neví říct: ,, Tak si to najdi".

8

JEstli ti regl lípá motorem mrtvej neni, žádnou kartu na spárování nepotřebuješ, jen se někde drží nějaká tlačítka na přijímači nebo vysílači při zapínání toho nebo onoho záleží od rádia...  najdi si na netu manual k rádiu bude tam popsáno

9

STIIFII  Děkuji ti moc wink