Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
A ještě musim ukázat FG po repasu .....
A ještě FG lýže
Hafo FG FOTEK : http://lukidol.rajce.idnes.cz/FG_monster_2WD/
Ještě nějaká utopická a mudí videa ze včerejška .............
a další - https://www.youtube.com/user/luklidol/v … shelf_id=1
Co v tom máš za motor, příjde mi to, nebo to špatně táhne ? Nebo to máš zpřevodovaný do síly ?
Vůbec ti to nejde do otáček
Nový rám .......... ale je s tim hrozný sr.ní
A co FG, už ti jde do otáček ? Natoč další video až bude provozu schopné prosím
Jak to ? Tam se přeci nevymezuje žádná vůle
Zkus vyměnit ten držák za alu přeci jen ten plast pracuje i když máš nový vše
Naposledy upravil: Roman1102 (04. 08. 2014 17:22:13)
Ahoj. Vracím se k problému s ozubeným kolem na hlavním převodu. Koukal jsem na videa a myslím, že za to může spojka(pružiny na spojce). Především je slabý motor (sílu má při větších otáčkách), který při rozjezdu má co dělat takto velký auto rozbohybovat a tudíž spojka je delší dobu v záběru, spojkový bubínek se víc zahřívá od toho se samozdřejmě zahřívá i hlavní plastové kolo, které změkne a poté se snadno očesá. Takže bych viděl hlavní problém ve spojce. Ten samý problém se měl se savígem 4,6 big blok. Pořád jsem jenom popojížděl, spojka stále v záběru a po 5 až 10 minutách hlavní ozubené kolo v háji. Předpokládám, že na volnoběh není spojka v záběru a ozubené kola do sebe pasují..
Dle mě řešení problému-Silnější pružiny na spojce, kdy spojka začne zabírat při větších otáčkách motoru, kdy má tento již sílu a rychleji spojka zabere přestane prokluzovat a nebude se zahřívat.
Až budeš příště jezdit (třeba sobotu v Kovářově ) hlídej teplotu na spojce a uvidíš, jestli se moje domněnka potrvdí či né.
Tak zatím.
to jo no buď nám to zítra odejde nebo ne
Při odjezdu z trati to vypadalo jen na ozubené kolo. Tohle je nářez. To vás už asi v Kovářově nikdy neuvidím.
Neboj , uvidíš ........ Tomáš bude kupovat hliníkovej držák převodů , ocelový ozub kolo a asi i malý kola z buggy aby jsme ti stačili a o spojce ještě ani neví
Já říkal že se s tou spojkou něco stalo ........ ale že ta tvoje trať nám sežere celý obložení jsem netušil
Ale díky tomu jsem zjistil proč se to tak blbě rozjíždí ...... spojka se rozevře při příliš nízkých otáčkách a motor musí rozhýbat auto v otáčkách va kterých ještě nemá potřebný výkon.
Naposledy upravil: Lukidol (17. 08. 2014 14:10:14)
Tak to bylo aspoň k něčemu dobrý. Já už jsem ok. Čep 30,-kč + 15 minut práce.