1

Téma: Kterou páku serva?

Hezký den,

chtěl jsem poprosit o radu ohledně páky serva. Rozhodl jsem se pro nákup tohoto serva: http://www.elcar.cz/digitalni/10099-hs- … 56466.html

V manuálu od šasi auta je u páky serva tabulka s čísly 23-25 a jmény výrobců a u každého čísla je ještě hodnota 1, 2 nebo 3. Není tam jediná vysvětlivka, jsem z toho úplně vedle. Nerozumím, jestli se ta čísla a jména týkají výrobců serv a nebo přijímačů. V autě je nyní servo HexTronik HX12k a páka s číslem 25, přijímač žádný. Budu tu páku muset měnit, jestliže chci koupit výše uvedené servo a také soupravu Spektrum DX4C a pokud ano, tak na jakou hodnotu, když u Hitec je 24 a u Spektrum 23? Absolutně tomu nerozumím a u tabulky ani písmenko k vysvětlení sad Pro jistotu ještě přikládám obrázek té blbé tabulky...

http://itchyrc.rajce.idnes.cz/nastenka#IMG_0355.jpg

MOC díky!

2

Re: Kterou páku serva?

Je to počet zubů na "tisícihrané" hřídeli serva  ........
Tady info (tabulka)  : http://www.rcauta.net/forum/topic24768-servo.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Ty jo, to je bleskovka, děkuji!! smile Takže jen jestli tomu dobře rozumím - koupím-li servo, budu k němu už mít i páku a tu jen přimontuju do auta, aniž bych nad něčím dál přemýšlel. Je to tak? Pak ale nevím ještě jednu věc - na té páce, která se se servem prodává jsou čtyři dírky vedle sebe. Jak poznám, za kterou to mám uchytit?

4

To musíš vyzkoušet a nastavit tak aby délka dráhy zvolené dírky v páce serva odpovídala pracovní délce protější páky. wink
Jinými slovy , musíš si s tím pohrát.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

5

Takže štelung smile Rozumím, díky, no to bude maturita... smile Půjdu na to polopatě - prostě to nastavím tak, aby byl výkyv (natočení kol nebo jak správně) co největší a přitom aby to nikde nedrhnulo o tlumiče a podobně. Tak snad to pojede. Servo jsem ještě neobjednal, tak sbírám co nejvíc informací, abych pak nebyl mimo.

6

Nevíte někdo kam na páku serva REELY S689-2BB/MG, chtěl jsem ho celé upgradovat ale má nějaké podivné rozměry a nový hitec mě nepasuje.:(

HPI Savage X 4,6
HPI Baja 5B SS, Spektrum DX3C                                   DJI - F302 Phantom FC40 RC set kvadrokoptéry 5.8GHz
Reely Carbon Fighter X-Treme 1:6 4WD ARR - 92 of 100, kola Reely Big Spike + ProLine Badlands, Eurgle 2.4Ghz - rcps61208

7

Rád bych ti pomohl , ale nějak nechápu na co vlastně ptáš ..... hmm

8

Praskla mě plastová páka od origo serva na řízení a nikde jí nemůžu sehnat, jedině titanovou za cca 500,- a to se mě zdá ranec. Tak jestli to někdo neřešil. Koupil jsem celé nové servo ale nepasuje na díry.

Naposledy upravil: ThomasCzech (16. 07. 2014 00:13:09)

HPI Savage X 4,6
HPI Baja 5B SS, Spektrum DX3C                                   DJI - F302 Phantom FC40 RC set kvadrokoptéry 5.8GHz
Reely Carbon Fighter X-Treme 1:6 4WD ARR - 92 of 100, kola Reely Big Spike + ProLine Badlands, Eurgle 2.4Ghz - rcps61208

9

A kolik zubů má tisícihran na hřídely toho Reely serva ?

---- už jsem to našel , to servo je naprostý atyp má podivné rozměry a podivný platový tisícihran (17Z) na to páku neseženeš. Doporučoval bych přestavět auto na to nové Hitec servo.

Naposledy upravil: Lukidol (16. 07. 2014 01:21:25)