Tak po letech zkusím oživit téma
Halóóó.... Je tady ještě nějaký Exááák??
Uplynula řada let, z čehož asi polední 3 roky se mi na Exo jen prášilo, byly jiné starosti. Nikdy jsme ani nebyl vášnivý modelář, spíš to byl jen jeden z mnoha koníčků, dle období a nálady. Nicméně v době Covidové se našel nějaký čas a hlavně chuť Exo probudil z dlouhého zimního spánku. Zjistil jsem, že otřít prach a vyklepat letité bláto a bordel z karoserie nestačí, tak jsem se pustil tak trochu do rozborky a čistění, abych si vše už zapomenuté oživil. Při té příležitosti jsem rozebral, vyčistil a vyměnil olej v tlumičích G-made (který se za ty roky asi vypařil), seřídil řízení, vyměnil pastorek z origo 12ti na 14 zubů, dodělal jsem vypínač na světla a objednal nová kola Duratrax C2 Six Pack ST. Musím říct že to vypadá na docela dobře, uvidíme jak bude Exo jezdit. S jakými koly, tlumiči, oleji a nastavením a vychytávkami jezdíte vy?
Až se k tomu dostanu, zkusím zde napsat svůj setup a osazení Exa. Bylo by zajímavé to s někým porovnat...
Teď jsem ještě ve fázi, že jsem aktualizoval SW od Castle Creations a mám na PC program Castle Link pro detailní nastavení regulátoru Sidewinder SCT . Nezkoušet to taky někdo kdo má toto kombo? Že by se podělil o nastavení, je tam toho poměrně dost...
Jinak budu vybírat druhou baterii. Jaké používáte vy? Ideálně v případě komba Sidewinder od Castle. Klasika 2S o rozměrech cca 138x47 a výškou 25mm je hodně na hraně. Mám problém (asi jako každý Exák) baterku do kastle vůbec napasovat, takže koukám po nějaké "slimce", která by nebyla tak vysoká a výměna by byla jednodušší. Uvažuju o baterce s výškou do 20mm a 5 - 6000mAh s 50 až 75C. Jen v těchto parametrech není moc velký výběr a hlavně jsou klasika Li-Pol 7,4 ale také HV s 7,6V. zeptám se, mohu bez problémů použít HV a 7,6V? A co třeba porovnání baterií 4000 s 30C a 6000 s 50C? Je jasné že 6000 vydrží déle, ale bude počet C znát na výkonu? Myslím rozdíl mezi 30C, 50C nebo 70C.. Nejsem úplně znalý v tomto směru, tak aby ve snaze vyždímat z komba víc, jsem mu naopak nějak neuškodil. Aktuálně mám Gens ACE 2SP2 7000mAh 50C.
Jsme se trochu rozepsal, spoustu otázek a témat k diskuzi, tak jsem zvědavej, zda se někdo ozve
aXial eXo & scX24