1

Téma: F103GT převody

Standardní převod v Tamiya F103GT je 1:5 (14:70), jaký doporučujete použít převod v případě motoru Sport Tuned? Pro závody na asfaltu

2

Re: F103GT převody

My jezdíme 3.2 - kolo 93, pastorek 29 a se 17ti závitem je to sakra mazec, stíhá to i stříďákům

3

Zatím tam asi nechám původní, nechce se mi měnit hlavní kolo s diferenciálem

4

My jezdíme 3.2 - kolo 93, pastorek 29 a se 17ti závitem je to sakra mazec, stíhá to i stříďákům

teplota motoru?

5

teplota motoru?

No čoveče docela v pohodě a to vyjezdíme tak 8 aku packů v podstatě za sebou (tedy nějaké pokec přestávky jsou, takže vychladne) a na motor nešáhneme. Na motoru máme alu chladič.

Jinak 12ti hodinovku jsme jeli s 26 nebo 27 pastorkem a pohoda. Pravda byl to klasický Johnson 540

6

Jinak zde je zajímavá stránka o 103GT:
http://www.killerkip.be/tf103gt.htm

A 3Racing již dělá mnoho tuningu:
http://www.3racing.com.hk/x_products.js … a%20F103GT

a není sám na RC Martu se dá koupit Kawada hlavní kolo 100 zubů s 12ti kuličkami v diferenciálu a TECH Racing taky dělá mnoho velmi zajímavých vychytávek. Prostě je to fakt dost dobrá kára  :twisted:

7

Tož a to to jsem si F103 koupil, že to bude bez hromady další investic :-)

Mimochodem, myslíte, že MIG Turbo race se v tomto podvozku uchladí se stavebnicovým převodem?

8

se stavebnicovým převodem?

14/70

9

Potrebuji poradit ohledne disků pro podvozek F103GT. Dle pravidel fora asi nemůžu požadovat přímo odkaz na obchod, tak alespoň jaký offset, atd...Zkousel jsem tam nejake disky z jiných modelů a drhnul mi přední závěs o vnitřek loukotí kol...

10

Standardní offset je 2mm, takže buď ten nebo více. Ale jinak normální plné disky 24mm tam fungují v pohodě.

11

A co vůle na přední nápravě? Nechat to být nebo koupit duralové domky? Zadní tlumič hádám hodně pomůže... Nějaké další úpravy?

12

No koukni na 3RACING, které na auto dělají komplet všechno  8):
http://www.3racing.com.hk/x_products.js … a%20F103GT

Jinak lehké vůle na předku se nezbavíš, tlumič je jasný první tuning, pak převody s 0.4mm modulem, alu držák motoru a podle mě jsou důležité i pružinky u přední nápravy. Trošku dražší, ale dobré je spodní carbon plato.

A hotovo...

13

Asi zkusim cely tuning podvozek z carbonu vcetne serva nalezato.Jaky doporucujes motor?17T?

14

Asi zkusim cely tuning podvozek z carbonu vcetne serva nalezato.Jaky doporucujes motor?17T?

Hmm, převod 3.2 a 17ti závit bude ukrutný maso... Je to s tím už neřiditelné, s klasickým stavebnicovým stříbrňákem to jezdí 45km/h. Se 17tkou cca dvojnásobek neutral

Myslím, že 23 závitů je max. na rozumnou jízdu s tím, že auto nerozplácneš, přeci jen je to zadokolka! Ale každý svého štěstí strůjcem.

15

Zkusim dát 17T z něčeho jen na zkoušku, chci vidět, jak to poletí, bude to jak píšeš moc a pak uberu...:-) Jinak doba jízdy opravdu zázrak.