201

Re: HIMOTO MONSTER ZENIT MT 4x4 RTR 1:10 (2.4GHz)

Ono to tak je kdo chce jezdit porad musi mit doma hodne silnou zakladnu dilu jenak furt ceka. Kazdy vy nebo si zisti co se na jakym modelu nejvic lame a ten dil si koupy do zasoby nebo pripadne zazne uvazovat o tuningovem dilu.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

202

RETY: tak si to vyzvedni osobne v Uherskem Brode za 350kc kde ma himoto.cz sidlo mas to z Uherskeho Hradiste cca 15km skoro za rohem:) a nemusis platit 100kc postovne wink Muzez jezdit hned zitra a ne cekat 26dni nez to bude mit tvuj rc shop v Hradisti ktery to ma od Pelikana (a kdovi zda to toho 16.4 vubec bude) Tech 60kc te snad nezrujnuje. big_smile

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

203

Rety napsal:

Už si začínám říkat, pokaždé když jdu jezdit, který díl zruším dneska....Jestli nevyjde nejlíp jezdívat jen v simulátoru

A proto me presvedcili na traxxas, i kdyz jsem o tom zenitu premyslel. Za vikend se mi povedlo par doskoku bokem na travu na jedno kolo, kdy jsem jsel do kotrmelcu a zatim jsem nic neurval. Vymenilo se par bolavych mist a jsem zatim dost spokojeny

Slash 4x4 VXL, pokukuju po Summitovi, byvalo babyrevo

204

hspracing: Jo, to vím že je v UH. Brodě což je fakt kousek. Už jsem to zkoušel kdysi že bych si pro díly zajel, ale řekl že sklad má někde úplně jinde, takže to je jen adresa provozovatele.

205

RETY: tak kdysi zkousel:) .....proste jim tam v pondeli hned zavolej a zeptej se zda to maji ci nemaji skladem a pokud ano tak ze si to chces vyzvednout osobne hned v pondeli a uvidis sam:)
V nehorsim pokud to nebudou mit tak si pockas 25dni a objednas tam u vas a v lepsim pripade si to vemes u nich a muzes hned v pondeli jezdit.
Ja z himoto.cz beru dily na svoji buggy TURNIGY DESERT BUGGY protoze nikdo v cr to nema skladem jen oni. Tak driv nez si to objednam jim prvni zavolam, overim dostupnost a pak udelam objednavku a vetsinou me to prijde do dvou dnu.

Naposledy upravil: hspracing (30. 03. 2014 21:48:35)

206

Tak ten brushed regulátor WP-1080 nic moc. Odešel po jednou víkendovém ježdění sad Používám Lipo 2S 5000nAh 20C. Normálně jsem dojezdil a když jsem chtěl auto doma znova zapnout, tak regulátor ani nepípl, jen blikala červená dioda. Motor se netočil, servo fungovalo. Motor jsem zkusil na přímo a byl ok. Ještě jsem zkusil regl. připojit k jinému přijímači, ale bylo to stejné. Tak jsem ho reklamoval.

207

ZK:
Asi myslis spise regulator HOBBYWING QUICRUN WP-1040 wink
http://www.himoto.cz/zenit-xb/hobbywing … olny--40a/

Jako nevim ale prave tyto regulatory patri k velice povedenym stejnosmernym regulatorum od firmy HOBBYWING co jsou jednak vodeodolne, umi motory od 12T zavitu a navic podporuji lipolky s napetim 7.4V až 11.1V.

Nevim zda jsi si toho vsimnul ale pokud pouzivas lipolku tak je NUTNE si na tom regulatoru nastavit pomoců jumperů režim LIPOL.
Take nevim zda tva lipolka s hodnotou 20C není na ten regulator moc málo kdyz to ma trvale proudove zatizeni 40A (maximalni 180A)

208

to: hspracing
Ano myslel jsem tento http://www.himoto.cz/zenit-xb/hobbywing … olny--40a/
Jinak nevím podle čeho soudíš že ten regl. je velice povedný. Vím o dalších dvou případech, kdy ten regulátor odešel a to asi jen díky tomu, že u motoru upadl jeden uhlík, ale to nebyl můj případ, já mám motor ok.
Ten jumper jsem samozřejmě přehodil na Lipo. Navíc ikdyž si vybití hlídá regl. používám ještě pípák.
Lipo 20C (100A) je v pohodě, baterka po jízdě není vůbec teplá a kdoví jak to s tím udávaným maximálním proudovým zatížením regulátoru je. V baterii problém není.
V čem vidím problém je spolehlivost regulátoru a motor kde se celkem lehce skrz díry dostane bordel a pak stačí málo a ulomí se uhlík.

209

to ZK:
Tak soudim podle toho jaka firma za tim stoji a kolik vyrobcu aut ho montuje do svojich rc modelu aut.  Take to beru podle sebe. Mam ho cca pul roku ve svojem Himoto monster Emxt-1 kde jezdil ve snehu, v blate...jezdil jsem na Lipol 5200mAh 30C 7.4V a dodnes funguje bez problemu.

Jedine co jsem ted menil byl motor RC540 ktery prvne ztratil vykon a nakonec prestal fungovat uplne ale to tak ma bohuzel kazdy stejnosmerny motor ktery drive nebo pozdeji odejde.
Vzal jsem si motor RC550

ktery je na delku o neco vetsi ale v pohode se tam vleze a jezdi me to jeste lepe nez pred tim (rychlost i sila sla nahoru). Na motore jsou takove otvory tak jsem pro jistotu na to pricvaknul ten hlinikovy chladic takze ted by tam doufam nemelo nic vletet.

Kdyz tak ten regulator zkus vyreklamovat u prodejce..

210

zk napsal:

to: hspracing
Ano myslel jsem tento. Jinak nevím podle čeho soudíš že ten regl. je velice povedný. Vím o dalších dvou případech, kdy ten regulátor odešel a to asi jen díky tomu, že u motoru upadl jeden uhlík, ale to nebyl můj případ, já mám motor ok.
Ten jumper jsem samozřejmě přehodil na Lipo. Navíc ikdyž si vybití hlídá regl. používám ještě pípák.
Lipo 20C (100A) je v pohodě, baterka po jízdě není vůbec teplá a kdoví jak to s tím udávaným maximálním proudovým zatížením regulátoru je. V baterii problém není.
V čem vidím problém je spolehlivost regulátoru a motor kde se celkem lehce skrz díry dostane bordel a pak stačí málo a ulomí se uhlík.

Z toho si nic nedelej, tady je od hsp chvaleno himoto ve vsem. Kasli na SS, obětuj 2tis a kup si EZrun kombo. stačí na to i 35A a bude to urkutnej rozdíl.
ale kdyztak bych se nebal za tu cenu zkusit tohle http://www.rc-levneji.cz/turnigy-4/stej … d-car-esc/ - ten je stejnosmerny
a nebo to kombo - http://www.rc-levneji.cz/regulatory--es … 12t-karta/ a bude to super raketa :-)

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

211

já sice nemám zenita ale mám dva roky starého http://www.himoto.cz/rc-modely-aut/himo … 2-4ghz--5/ mám už ho dva roky tudíž je to starší verze e nemám tam 6kg servo ale 3kg a pořád ještě drží mám tam i střídavý set a jezdím s ním skoro každý den a za tu dobu sem vyměňoval pouze nějaký poloosi asi 4 utrhl jsem jedno kolo a pak ještě 2x těhlice zadního kola a předního hlavní ozubené kolo z ocely a ještě nějaký věci za ty díly jsem dal cca 3 000 to ujde za 2 roky ježdění podle toho co tu píšete že ty emxt nic nevydrží mě drží krásně ale už uvažuju nad koupí bulleta :3

212

Himoto Monster Zenit MT s novou karoserii

http://www.himoto.cz/user/documents/images/auta/monster/10/himoto/1103-31807/auto.jpg

213

Dneska sem se na nej dival v obchode a trochu me prekvapily velke vule a nemoznost stelovat odklony... hspracingu,jak si spokojen s tim tvym zenitem?

214

Zdravím všechny modeláře,

nechci zakládat někde jinde vlákno proto budu psát k danému modelu, ačkoliv se jedná z mé strany o žádost s pomocí, jak správně postupovat při/po výměně nahradních dílů u tohoto modelu. Dcera na druhý svátek vánoční trefila levou stranou verandu v hodně velké rychlosti, takže nevydrželo levé přední horní a spodní rameno. Dnes jsem to byl vyměnit, bohužel po namontování mi nejde zatáčet, prostě se kola neotočí dle povelu z DO. Povolil jsem spojovací tyč od serva, co vede k nápravám, ale ani když není nic připojeného, tak se nic nedějě. Saver se nehne, tak jsem ho sundal a když dávám povel pomocí DO, tak se nic netočí. Mám teda předpokládat, že při tom nárazu odešlo i servo? Nebo jenom musím poladit nějaké nastavení DO či serva?

Díky za radu, případně pomoc.

Naposledy upravil: jelen12345 (10. 01. 2015 14:38:25)

215

Zacal bych trivialni kontrolou skontroloval bych servo kabel zda se nevipojil z prijimace. Dale bych stusil prohodit kabely v prijimaci mezi servem a regulatorem. Pri tehle manipulaci bych durazne doporucil mit z modelu sundana kola aby ti nahodou neujel, nebo alespon ho mit koly vzuhuru. Pri tomhle nastaveni by melo servo reagovat na plynovou spoust a motor na volant. Jestli ne daji se odvodit duvody puvodni poruchy.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

216

Wormsnake Dneska jsem rozdělal servo a zjistil jsem, že je v hajzlu jedno z těch převodních koleček. Takže je asi i jasná příčina, proč nemůžu hýbat s kolama. Jen nikde nemůžu najít nějaký rebuilt kit, tak asi budu muset jít do nového serva. Chyba byla určitě na mé straně, když jsem dotáhnul všechno na "doraz", tak to vím do příště, že takto se poloosy nemají opravovat wink. Chtělo by to nějaký návody pro začátečníky, i když je pravda, že já návod stejně čtu až když jsem to celé pos*al smile.

217

Opravovat tohle servo ani nemá význam , kup si nové s kov. převodama.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

218

Lukidol Nad tím právě přemýšlím, rebuilt kit jsem našel v Žitný (Praha), takže bych si to mohl zítra picknout, ale když vidím, jak dlouho s tím dcera jezdila, tak si říkám, že to spíš budou jen vyhozený peníze a když "lehce" přidám koruny, tak může být s kovovýma převodama. Ale to pak bude chtít i nový saver, co?

219

Kolik zubů má to servo na hřídeli ?

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

220

Lukoidol Toť otázka, je to HIMOTO 6kg a do garáže to jít počítat se mi nechce, na stole už mám víno smile

221

Ahoj, na mnou tázané téma je spoustu podobných diskuzí na netu,ale nenašel sem problém, kterej se děje u mě. Mám Himoto zenit mt s regulátorem WP_1040, stejnosměrnej origoš motor i elektroniku. Problém je že jezdím s 3S lipolkou a několik jízd vše ok. Pak sem si v návodu přečet, že bych měl přehodit jumper na regu aby mi hlídal napětí baterie, tak sem přehodil, po 12 minutách mě auto spadlo na 50 procent výkonu jak se píše v manuálu, chvílu sem ještě jezdil a pak sem dal doma nabít baterku. nabíjím přes Raytronic C12. Ráno si chci vzít auto na dráhu do brna no a po připojení baterky nefunguje motor. servo řízení funguje,ale regulátor bliká a je bez zvukové odezvy. když dám baterku do tatovýho totožnýho zenita tak je ok a auto jede. když sem ji dal i do letadla na jinej regulátor tak taky jede. zkusil sem ji trošku vybít (na 12V) a když ji připojím v tomto stavu zpět do mého auta, tak regulátor zareaguje pípáním a vše je o.k. zkusil sem jumper přehodit zpět ale nemá to na to vliv :-( baterie je od RAY 2200mAh a v provozu je chvílu a napětí na každým článku je taky ok. zkusil sem i znovu spárovat vysílač s přijímačem a taky nic. :-(

Prosím o pomoc co s tím :-(

222

hspracing napsal:

Ano to je teoreticka situace/moznost smile Ja resim situaci pokud me drzak kol nebo ramena prasknout. Zda koupit zase plast a cekat kdy to casem prdne nebo si koupit hlinik.
Ovsem neverim tomu ze plast kde je primes skelnych vlakem ma stejne pevnost jako hlinik.
Kdybych dal plastove ramena do pulky do sveraku a do te druhe pulky bych mlatil kladivem tak to ulomim hned pri prvnim nebo druhem uderu. Kdyz tam dam hlinikove ramena tak budu met co delat abych ten hlinik zlomil. Ale toto jsou uz extremni zatezove testy..

No pánové, už tu hodinu čtu vaše příspěvky a musím se s vámi taky podělit. Zvláště, co se dílů a celkového dojmu z auta týká.
První, co nastalo po koupi Zenutu, bylo to, že mi vytekly tlumiče. Prima, ještě jsem si nezajezdil a hned reklamace u prodejce. Vyřízená byla celkem včas, ale u Pelikána ani jeden tlumič nedotáhly, takže auto přišlo nejen celý umaštěný, ale navíc opět z vyteklými tlumiči. Dík klukům od Pecky, tlumiče dolili a dotáhly.
Končně jsem si mohl pořádně zajezdit a protože venku je to samá sůl a mokro, drandil jsem v garážích pod Tescem v Plzni. Obrovskej, práznej plac, paráda. Ale pak jsem v malinký rychlosti štrejchnul o sloup a prdla mi těhlice. Nechápu. To ty díly fakt tak málo vydržej? Nebo mám jen blbou smůlu? Aby toho nebylo málo, těhlice nejsou nikde k sehnání (nemáte někdo jeden pár navíc?kontakt - 1viper1CL@seznam.cz). Jk už někdo psal, nepochopitelné, že nejsou díly. Samozřejmě jsem to pořádně slepil,, ale pochybuju, že to vydrží.
A teď, má cenu dávat tam hliníkový těhlice nebo ne? Platí to, pokud bych měl při tomto nárazu - fakt malá rychlost, už mi došla baterka), že pokud bych měl hliníkovou těhlici, prdlo by třeba rameno??

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

223

Je to OK, těhlice už jsem sehnal, ale myslel jsem, že to už nebude. Je vidět, že české zastoupení Himota je za vodou, když takhle kašlou na zákazníky.

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

224

O kvalitě "himoťáckejch" a podobných "lowendových" plastů se dají vyprávět legendy.
Ovšem je pravdou, že se zlepšují, před takovými 4mi lety to byla opravdu katastrofa.
A kolik bylo v těch garážích stupňů? Jak jde teplota pod +10 je vše náchylnější k prasknutí smile  Tam potom stačí i jemně ťuknout pod "správným" úhlem a je zle smile

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

225

Pravdu díš říďo. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že se Himoto hooodně zlepšilo.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/