1

Téma: Nitro buggy

Zdravím, koupil jsem od kamaráda nitro buggy za pár korun zkoušel jsem ji nastartovat, ale nepovedlo se...komprese bych řekl, že je dobrá.. Moc tomu nerozumím tak jsem se chtěl zeptat tu není někdo kdo tomu rozumí z Brna nebo někde v okolí...  podíval se na to jeslti jsou ty motory posmrti nebo co s tím.. Samozdrřejmně ne zadarmo

Naposledy upravil: SlowlyShoot (26. 02. 2014 18:49:19)

2

Re: Nitro buggy

klidně někam dojedu .. může být i od Zlína, Kroměříže atd..

3

Kdyby se nikdo neozval, tak zkus dát karburátor do výrobního nastavení = horní a dolní jehly zároveň s okrajem a jehlu volnoběhu tak, aby mezera šoupátka v sání karburátoru byla 1mm. Pak vymontovat svíčku a zkusit jí žhavítkem jestli žhne celá spirála. Někdy jde špatně nasát palivo z nádrže do karburátoru; normálně se to dělá tak, že se ucpe výfuk a několikrát se zatáhne za starter než se palivo nasaje. Pak by to mělo jít nastartovat a naladit podle návodu tady na stránkách (doporučuju přečíst).

4

díky moc .. a ještě jsem se chtěl zeptat jak velkou to má mít kompresi ? mám podezření že je malá... zkusil jsem přímo pod svičku dat trochu paliva dal svíčku zažhavil a zkusil startovat a ani to neškytlo vůbec nic

5

Nz, kompresi nevim jak bych popsal, asi bude záležet na obsahu motoru. Já mam teda 3,5 motor a se setrvačníkem jde otočit poměrně ztuha (jedním prstem to nejde vůbec) když jde píst do horní úvratě. Každopádně by měl jít bez svíčky protočit s tím, že v horní úvrati půjde lehce ztuha. Palivo pod svíčku u nitra moc nefunguje, protože žhavící svíčka to palivo odpaří dřív než stihneš motor roztočit. Jo a v mrazu to venku za studena nechytne ani náhodou. Chce to ohřát motor fénem nebo horkovzdušnou pistolí.

Naposledy upravil: Duboun (26. 02. 2014 22:18:17)

6

Ještě u nitra nám když to nestartovalo, tak jsme odpojili hadičku od výfuku, foukli do toho, aby nitro nateklo do karbece, a pak to chytá normálně smile

Bylo: ECX Torment BL, FG Marder, Traxxas SLash 4x4, Serpent Cobra 811 eTruggy
Je: Toyota Hilux MEX Chassis 
http://marekrcrider.rajce.idnes.cz/

7

To už jsem taky párkrát dělal. smile

8

no ted mám problém, že mě to chytne po delší době startování , ale hned chcípne

9

Zkusil bych profouknout hadičky a vypláchnout nádrž lihem. Některý nádrže mají v sobě palivový filtr - jestli není ucpaný. Vymontovat horní jehlu, prostříknout lihem a profouknout. Když to nepomůže, tak zkus ještě víc utahnout jehlu volnoběhu.

10

Doporučuju pročíst : http://www.rcauta.net/forum/topic24778-nitro-motor.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

11

Jestli chceš a máš možnost zastavit se v Kroměříži, tak se na to můžem podívat ;-)

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx