1

Téma: TRAXXAS E-MAXX 3908 - auto špatně zatáčí - cukají serva

Ahoj,
mám menší problém s autem. Při otáčení volantem na vysílačce nezatáčejí kola, nebo spíše jsou náznaky, ale serva v krajních "cukají". Když nastavím na vysílačce steering trim doprava nebo doleva, kola zatáčejí normálně. 'Ríkal jsem si, že třeba nakalibruji vysílačku, ale to lze jen na "plyn, brzda a neutrál", respektive jsem nenašel, jak by se zatáčení kalibrovalo. Baterie ve vysílačce a v autě jsou nabité. Poradíte někdo co s tím? Je špatné servo (serva), nebo něco ve vysílačce? Děkuji za rady.
Tom

2

Re: TRAXXAS E-MAXX 3908 - auto špatně zatáčí - cukají serva

Ahoj.Pokud ti to dělá i když jsi u auta blízko( máš signál), tak bych asi já osobně zkusil odpojit dole serva od tyčky řízení.Zapnout ,vypnout a nechat je srovnat do výchozí polohy.Pak srovnat kola a potom vrátit zpět na serva řízení.A zkusit.
Možná jsou už na odchodu nějaký převody a přeskakuje ti to.
Uvidíš,co poradí další.

Traxxas EMAXX - HPI Flux Tork 2200Kv + regl. HPI Q-Base Brushless

Himoto Monster truck 1:10 rozprodán na díly.Ale byl fajn, když zrovna fungoval.

3

Díky za radu, to už jsem zkoušel, dělá to pořád stejně. Spíš mě napadlo, jestli toto nemohli spůsobit děti svým stylem ježdění - doprava, doleva,doprava, doleva...

4

Dělá to i když držíš auto ve vzduchu nebo jenom na zemi? Mohl by to být servosaver. S revem jsem takový problém měl - pokud auto stálo bez pohybu tak kola zatočili jen nepatrně i když servo bylo na konci jen co se auto rozjelo tak se kolo dotočilo. Je to jako když ve favoritu chceš zatočit na místě tak se s tim pereš jak ... ale za jízdy to jde líp.

5

Právě že to děla i za jízdy...nedá se zatáčet...už mi to dělalo jednou a stačilo dát výchozí nastavení při programování ESC a fungovalo to, ale teď už to nejde.

6

Zvykne to blbnut takto ked odchadza servo, odpoj obe od servosavera. Skus ci blbnu aj tak. Potom ich skus samostane najskor zapojene v prijmaci jedno, potom druhe. Ci to nebude s jednym blbnut.

Ale to mi nejak nejde dohromady s tym co si pisal:

Když nastavím na vysílačce steering trim doprava nebo doleva, kola zatáčejí normálně.

Naposledy upravil: marek_k (04. 02. 2014 15:50:12)

7

.... loni jsem měl ty stejný probémy.... Jak je psáno výše - zkus vždy jedno servo odpojit a uvidíš jestli to s jedním nebude fungovat OK

Naposledy upravil: tom.r (04. 02. 2014 21:21:02)

Tom

8

to ti odchadza servo kamarat mal presne tieto priznaky a este bolo aj to odchadazajuce teplejsie...po vymene serva ti odporucam toto urobit http://www.e-maxx.cz/clanky/jak-na-plne … ane-rizeni

Summit-T-virus- XERUN wp 150A  2200KV senzor-5S/// Stampede-El Diablo 2wd VXL SideWinder SCT 3800KV /// E-MAXX-Karbon Killer - TQi C.C Mamba Monster 2200KV-5S /// SLASH 4x4 Dark Cloud-TeamOrion R10SC 100A Neon 2400KV /// http://wantedmy.rajce.idnes.cz/   https://www.youtube.com/channel/UC63DZ6 … jWaI0vl4ig

9

Ahoj,
nevím jestli jste přesně pochopili, co se mi děje na autíšku, přece jenom se to blbě popisuje. Třeba to pochopíte lépe z videa

Jinak jsem zkoušel všechny rady a dělá to pořád stejně, obě serva zaráz. Nemůže být něco s vysílačkou?

Naposledy upravil: Fik (05. 02. 2014 20:40:16)

10

Jo , to je RC soupravou .... ještě by to mohl dělat skrat někde v autě.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

11

Jojo, tak to vypadá na vysílajdu.:-(

Traxxas EMAXX - HPI Flux Tork 2200Kv + regl. HPI Q-Base Brushless

Himoto Monster truck 1:10 rozprodán na díly.Ale byl fajn, když zrovna fungoval.

12

Plyn reaguje normálně nebo taky cuká? Pokud jede normálně zkus prohodit kanály na přijímači a volantem budeš ovladat plyn a opačně. Jestli serva pujdou pakou plynu ovladat plynule a plyn bude skubat tak to je vysilackou. Kdyz to budes zkouset dej auto na podstavec a mozna i radsi sundej kola at ti to nekam neskoci wink

13

Pořád to může být servem, když má velký odpor veme z přijímače tolik proudu, že přijímač ztratí signál, když s těmi koly točíš přes trimmer tak jedou pomalinku a nemají takový odběr.......začal bych odpojením 1 serva z přijímače....zatočit koly....pak totéž aplikovat při odpojení druhého serva....

Naposledy upravil: Couleen (06. 02. 2014 10:58:01)

E-Revo brushless (Spektrum DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A + LRP Dynamic 8 2000kV (sensored), byl LRP iX8, Foxy 120A, Tekin Rx8i s Novak HV 6,5T)
Team Associated SC10 4WD (DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A, LRP X12L SC 5.5T) a Losi Micro SCT BL

14

Couleen napsal:

Pořád to může být servem, když má velký odpor veme z přijímače tolik proudu, že přijímač ztratí signál, když s těmi koly točíš přes trimmer tak jedou pomalinku a nemají takový odběr.......začal bych odpojením 1 serva z přijímače....zatočit koly....pak totéž aplikovat při odpojení druhého serva....

Ahoj, tak jsem to zkoušel podle Tvého návodu a stále stejný výsledek, obě serva "cukala", zkoušel jsem měnit i pozice a stále stejné sad

Alindur napsal:

Plyn reaguje normálně nebo taky cuká? Pokud jede normálně zkus prohodit kanály na přijímači a volantem budeš ovladat plyn a opačně. Jestli serva pujdou pakou plynu ovladat plynule a plyn bude skubat tak to je vysilackou. Kdyz to budes zkouset dej auto na podstavec a mozna i radsi sundej kola at ti to nekam neskoci wink

Zkoušel jsem i toto a vypadá to, že by to mohlo být ono. Po přehození kanálů (plyn na volant) zatáčení fungovalo normálně a plyn "cukal"...takže to asi vypadá na vysílačku sad:( dá se to ještě nějak vyzkoušet nebo se mám rovnou ohlédnout po jiné?
Díky
T.

15

Ahoj,dneska mi přišla odpověď od Steva Lindholma z TRAXXAS Supportu, je to prý vysílačnou, takže jdu shánět novou. Díky všem za rady.
T.

Naposledy upravil: Kocourek_Bob (25. 02. 2014 20:17:37)