1

Téma: Tlumiče a pružiny

Ahoj, prosím o radu. Hledám dva dny na netu, ale nejsem schopný se dostat k nějaké kloudné informaci. Dostaly se mi do ruky tlumiče od HIMOTO číslo dílu 06038BR, které by měly pasovat na Axial SCX10 (což pasují, ale to je vedlejší). Tlumiče jsou smontované a je na nich modrá pružina. A k tomu je v balíčku navíc ještě žlutá pružina. A já nejsem schopen zjisti, jestli jsou ty pružiny stejné a liší se jen v barvě, nebo je měkčí ta modrá, nebo ta žlutá. Našel jsem ten díl na netu, ale nic tam k tomu nepíšou. Nevíte někdo, jak je to s těmi bravami, jestli je to nějaké univerzální značení,já už fakt nevím, kam se podívat. A v ruce se mi nezdá nějaký výrazný rozdíl... Kdybyste někdo měl nápad, budu rád... Díky.

2

Re: Tlumiče a pružiny

pokud ty priziny nemaji vyrazne jinsi vynuti tak je to stejne a lisi se to jen tou barvou. Ale ruku do ohne za to dat nemuzu. Co jsem se ucil na stredni skole o pruzinach tak nejvetsi vliv na jejich pruzeni ma sila dratu a vynuti..Takze pokud je to stejne tak rozdil je jen v barve

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

3

vliv na to má počet závitů (čím méně a dál od sebe, tím tvrdší
a pak průměr drátu.
ideálně sehnat progresivní pružiny (čím víc ji stlačíš, tím je tvrdší)

Naposledy upravil: axetom (02. 02. 2014 22:57:41)

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

4

Zkus to takhle: vezmi šroubovák, nasuň na něj modrou, a žlutou pružinu, a pak je stlačuj k sobě. Ta která se stlačí dřív je měkčí (jde to i bez šroubováku, ale vystřelíš si oko :-D ) a podle mě je Měkčí žlutá

Xray M18T 7200kv 2s lipo
Xray M18 Pro mig280 2S lipo
Bylo: Maverick strada XT 4300kv 2s lipo

5

Pecka - tohle mě nikdy nenapadlo - a přitom v jednoduchosti je krása big_smile

E-Revo brushless (Spektrum DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A + LRP Dynamic 8 2000kV (sensored), byl LRP iX8, Foxy 120A, Tekin Rx8i s Novak HV 6,5T)
Team Associated SC10 4WD (DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A, LRP X12L SC 5.5T) a Losi Micro SCT BL

6

Nejses sam koho to nenapadlo taky sem se tu byl do hlavy ze sem vul ze me neco tak jednoduchyho a logickyho nedoslo...

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz