Téma: Nabíjení více 1S zároveň
Dobrý den všem,
není to tak úplně o autech, ale když už jsem tu zaregistován.
Pořídil jsem synkovi microvrtulníček od Traxxasu. Je to napájené 1S baterii 450mah. Mám v plánu dokoupit 2-3 další baterie, aby se dalo lítat déle. Doma mám turnigy accucel6 pro nabíjení baterii do aut, ta by snad měla zvládat až 5A a Lipo baterie. Chtěl bych tedy nabíjet všechny najednou a pokud možno zbastlit zapojení aby se daly nabíjet třeba 1-4baterie zároveň
Zajímalo by mě jak to pakticky zbastlit.
1) Bude lepší je zapojit de serie nebo paralelně?
2) Bude vhodné to nabíjet i s balancováním? Je zřejmé, že nebudou vybité stejně. Nevím jestli to bude fungovat tak, že nabíječka ukončí nabíjení a některé zůstanou nenabité. Nebo by se naopak mohli nějkteré přebít->zničit. Nicméně z principu netrvám na tom, aby byly všechny nabity stejně, bo se pak stejně budou používat jednotlivě.
3) co je to za konektory na tý baterii? budu potřebovat protikusy.
4)jestli si dobře pamatuji na mulipacích jsou vlastně jakoby dva vývody, pár silových a a servisní konektor. Což jsou vlastně vývody jednotlivých článků. V tomto případě je to jedno a to samé. Budu to tedy muset nějak rozdělit, abych dostal propojení na silový konektor nabíječky a do balančního konektoru nabíječky.
Děkuji za jakoukoli ideu.
GB.
Baterie vypadá takto.