1

Téma: Hliníkové plato

ahoj všem.
Jsem naprostý začátečník a právě jsem postavil TB-02, přesto mě zajímá možnost jeho dalších úprav. Nelíbí se mi základní podvozková vana, a chtěl bych jí nahradit spodním a horním hliníkovým platem.
Nikde jsem vsak na tuto možnost zde na foru nenarazil.
Mate s hliníkem nekdo zkušenosti? Je to povolené? Je to težké, málo pevné, nebo proč se hliník nepoužívá?

2

Re: Hliníkové plato

- hlinik jako takovy je blato, kdyztak shanej dural
- u elekter je ten duvod vaha v pomeru k tuhosti a pevnosti, u spalovaku se bezne pouziva

kolega ma udelane spodni plato z duralu prave kvuli vaze, na hrbatem koberci se ukazala vyssi vaha vyhodou

3

Jojo, z obyčejného hliníku se dělají myslím mističky na svíčky, však zkus jak je taková miska tvarovatelná. smile

4

Jinak dural taky používám. Mám na buggy z 3mm duralu vyřezané přední i zadní paroží. No, drží to jakž takž dobře, ale třeba po skocích na skřipovské dráze byly ohnuté jako kousek plastelíny. :x  :?

5

Díky všem za rady.

Jaky mam použít dural 3mm, 4mm, nebo ještě silnější?

6

na elektru bohate bude stacit 3mm, ale nesmi to byt blato.. neni dural jako dural

7

...neni dural jako dural

Asi tak.

8

Dekuji vsem za rady.
Jsem zacatecnik, a tak se prilis neorientuji. Pokud budu chtit vyrobit spodni plato na TB-02, at uz z uhliku nebo duralu, sezenu nekde presny vykres spodniho plata, nebo budu muset pracne, a hlavne nepresne prekreslit originalni vanu?

9

No nevim ale ja bych to z hliniku nedelal spis dural , ale nejake kterej je pevnej.