1

Téma: Thunder Tiger Sledge Hammer

Ahoj, mám nové auto od Thunder Tiger Sledge Hammer. Motor jsem zabíhal podle návodu, mám vyjetých asi 6-7 nádrží. Auto jezdí relativně dobře ale při prudkém přidání plynu motor chcípe. Zkoušel jsem ladit volnoběžnou jehlou přechody, ale moc to nepomohlo. Chci se zeptat zda nevíte co s tím. Nemá na to vliv studené počasí? Jezdil jsem v počasí okolo 0 st. Nemusí se v takto nízkých teplotách dávat jiná svíčka než ta co je ve standardu? Dík za radu Tomáš

2

Re: Thunder Tiger Sledge Hammer

tak svíčka si myslím že by měla bát asi 4-5ka při téhle teplotě ne? to chcípání by mohla dělat bohatá směs a motor se tím pádem zahltí, takže utáhnout. Ale te´d už si nevzpomenu jakou jehlu. Je to už pár měsíců co jsem nitráka poslal pryč.
Jakou máš teplotu motoru? podlé té se taky přizpůsobuje svíčka

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

3

Svíčku nevím mam tam originál. Jinou svíčku teď nemám k dispozici. Asi bude směs moc bohatá protože výfuk plive trochu paliva. Ale jak říkám podle návodu, když se motor zakuckává tak je směs bohatá a je potřeba přivřít volnoběžnou jehlu. Když motor při přidání plynu chcipne, je směs chudá a je potřeba jehlu povolit. Ale já podle toho, ze výfuk plive palivo soudil, ze je směs moc bohatá, ale podle návodu když motor chcipne je moc chudá. Každopádně nastavování volnobezne jehly nepomohlo. Teplota motoru byla asi 88 st. To je docela málo? Tomas

4

ano, to tu smes uber mozna o pul otacky. idealne by snad mela byt kolem 110-115°C .pak jede motor nejlepe. prvni ho zahrej a pak lad. Kolik mas jehel?

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT

5

Ma to hlavní jehlu na bohatost směsi, volnoběžnou jehlu a šroub na nastavení šoupátka karburátoru. Teď jsem tady četl, že tu někdo nedoporučuje palivo Rapicon, mám ho koupené 25%. Teď nevím jestli ho tam mám dávat. Je fakt, ze do letadel používám Tornado. Je ten Rapicon fakt tak blbej? Tomas

6

ja jezdil rapicon 25% a slo to. nemel sem duvod menit. Jo zkus utahnout malinko volnobeznou jehlu zda to prestane chcipat a zvedne se teplota.