1

Téma: HIMOTO SHORT COURSE CORR TRUCK 4x4 RTR 1:10 2013

Zdravím
S RC auty jsem začal na podzim.
Jak už jsem psal jinde a trochu mimo tamní vlákno, nedávno jsem přes různá doporučení i nevalné recenze modelů starších řad pořídil tohle http://www.himoto.cz/zbozi/5777/HIMOTO- … R-1-10.htm (2013)
Asi zde mnozí řeknou, že jsem měl zainvestovat do lepší značky, že se to hned rozsype atd. Opravdové auto se také po nuceném x-násobném saltu rozpadne. Já mám auto na ježdění, ne na lítání. A za ty peníze dostačující.
Najeto cca 15 hodin vesměs na bikrosové dráze (asfalt-ujetá hlína) a kromě stejných vůlí na převodech od novoty, stále bez jakýchkoliv závad.
Jsem absolutní začátečník v RC autech (hračky bez proporcionálního ovládání nepočítám), takže v začátku jsem jezdil opatrně a jen zlehka přeskakoval muldy, páč jsem nevěděl, co dřív uletí, ale v současnosti jezdím skoro na doraz, bez salt a jiných zbytečných kotrmelců. Snažím se o co nejčistší a nejrychlejší jízdu s plavnými skoky. Jediné, co se začíná projevovat, je rosení pružin olejem okolo pístnic zadních tlumičů.
Podle mne dobrý startovací můstek pro RC řidiče, i kvůli možné modulaci základní desky.
Samozřejmě brzy vybízí k ohlížení se po střídavém setu, ale to bych raději šel o třídu výš s celým autem. Po jedné zajeté školící sezóně se pak vyplatí jít do 2x dražšího auta a to první levné pak není tak ztrátové. Aspoň z mého hlediska a zkušeností s RC létáním.
Takže na začátek pro normální ježdění v "autokrossovém" terénu doporučuji.

Zde je již vše minule plastové v hliníku (šesti-hrany kol, parohy, podélná výztuha, unašeče poloos)
Stavitelná geometrie
6kg servo

Ještě pár poznatků:
Přední rám jsem vyměnil za hliníkový "šusplech" s menším převisem, ten plastový trčel dopředu jak ko.ot a furt se při doskoku z vysoka zapichoval.

Dnes jsem poprvé vyhodil přední poloosy a středovku a zkouším jezdit jenom na zadek. Je to úplně o něčem jiném tongue
Na těžší off-road to ale přirozeně bez předku a špéry není

Lukáš

2

Re: HIMOTO SHORT COURSE CORR TRUCK 4x4 RTR 1:10 2013

vyhazovat předek je zbytečný, čitá zadovokla to nebude. 2WD maj motor vzadu za nápravou tohle ho má uprostřed, takže se to chová docela blbě.

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

3

Jistě, vymyká se to dané kategorii a koncepci pro SC 2WD. Ale na to zatím kašlu. Předek jsem vyhodil jen ze zvědavosti a z nudy. Jede i rychleji. Chová se to jako každý auto s motorem uprostřed a hnanou zadní. A co teprve motor v předu a hnaný zadek?
Můžeš mi blíž specifikovat "se to chová docela blbě"? Podle mýho jde jen o stabilitu v přímém směru a to se dá podchytit změnou geometrie předku.
Dík

Lukáš

4

A,B,C+E,T,RC
Opravdu pěkně napsané hodnocení a popsání vlastních zkušeností s modelem. Palec nahoru smile
O to hodnotnější, že začínáš, aspoň je to bez předsudků a je vidět, že zmiňované himoto pro běžného začínajícího ridera je plně dostačující vozík smile
Milionkrát lepší, než některé rádobysoudy, to je sr... , slyšel jsem, jedna paní povídala....apod.

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

5

Díky Fiku smile
No mohl jsem pustit žílou a zaparkovat doma Baju, nebo Axial EXO, ale:
1. manželka by mě vykostila
2. ještě jsem nevěděl, zda mě to opravdu chytne a budu na to mít buňky a čas
3. chtěl jsem se vyzkoušet se svým autem a ne půjčeným
4. když mi tohle bude doma ležet nevyužité a nebudu to moct prodat, nebude mě to tolik mrzet
V průběhu se uvidí, zda pokročím dál, nebo se na to vykašlu a zůstanu v oblacích big_smile Auto je hodně o údržbě a s malýma dětma a prací bych na to mnohdy potřeboval 36h denně tongue
Nechci se ohánět rozumy, toto je můj objektivní pohled na věc, rád se podělím o zkušenosti ostatních a něco se přiučím.

Naposledy upravil: budu mít nový nick :) (27. 12. 2013 10:43:29)

Lukáš

6

já když to zkoušel (pravda jeden pokus byl u monstera a druhý u silničky - obojí himoto) tak mi to nechtělo zatáčet, furt tu hrabalo a když už tak to lítalo do smyku (což se dá pochopit :d) mnohem větší sranda byla vyndat zadní kosti, ale pak to nejelo už vůbec, protože to hrabalo ještě více:D

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

7

Na mokru a mimo asfalt je to furt bokem napřed, nutí to hrát si s plynem a není taková nuda tongue Na suchu neutrál, skoro jako 4WD, tím že je motor uprostřed.

Lukáš