1

Téma: kyosho DBX - svíčky pomoc prosím..

Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat.. Chtěl bych si koupit nějakou svíčku na zimu.. do mého 3.0 ccm spalováku..
Koukal jsem se ohledně svíček.. a trošku sem se v tom ztratil.. v internetovém obchodě u mého auta je napsáno doporučujeme dokoupit svíčku r4.. tak koukám po netu.. a ta svíčka je pro motory 6,5- 10ccm a přitom já mám 3.0ccm..
Poradíte mi jakou vybrat na zimu?
Všiml sem si že tam je napsáno studená, teplá atp.. jaká je na zimu? big_smile Díky moc za pomoc
s pozdravem Fanda

Carbon fighter 1:6 4wd 30ccm naturál .. smile
X ray t2 007  drift smile
Praha 9 - Rajská zahrada

2

Re: kyosho DBX - svíčky pomoc prosím..

Čus, žhavící svíčky by měly jít u nitro motorů do aut na všechny obsahy (jestli to neni nějaká speciálka). Záleží jenom jestli to má být turbo svíčka nebo obyčejná svíčka. Turbo svíčky do aut se označují Tx a obyčejné se označují Rx; x=číslo teploty; 1-8 tušim. Čím nižší číslo, tím vyšší teplota svíčky. tady je na to taková tabulka.

Naposledy upravil: Duboun (20. 12. 2013 17:45:04)

3

Aha.. smile takže na zimu R1? Akorád nechápu podle té tabulky jak docílit na zimu když mám 25% nitra tak by měla bejt víc R.. ale víc R je zas studenější.. tak nechápu jak to skombinovat abych měl prostě čistou svíčku na zimu.. big_smile

Praha 9 - Rajská zahrada

4

Kup si R2 a R3 - vyzkoušej a uvidíš .......
Máš teploměr ?

Naposledy upravil: Lukidol (20. 12. 2013 21:04:53)

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

5

No.. teploměr mám leda tak na okně.. big_smile Na motor né.. sad

Praha 9 - Rajská zahrada

6

Tak to si kup rovnou s tou svíčkou , jestli chceš aby ti ten motor vydržel !
Tohle je asi nejlevnější (použitelnej) co se dá koupit :

http://aukro.cz/digitalni-infracerveny- … 71906.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

7

ok.. díky smile Hele mužu se ještě zeptat? Nevíš kde sehnat lanko ke starteru? Já ho totiž urval tak sem tam dal šnurku z WC ale je moc krátká a špatně se namotává tam.. nevíš kde sehnat samostatnou tu šnurku?

Praha 9 - Rajská zahrada

8

Šňůrku koupíš třeba v obi, ale v zimě to chce spíš startbox nebo rotostart. Jinak to jde hooodně blbě nastartovat. Obzvlášť když motor vychladne. Ještě k tomu nitru; já jezdim v zimě na 16% nitro, protože míň ochlazuje motor a má víc oleje (nevím jak Rapicon, ale Tornado to tak má).

9

Jo , super je šnůra od starých žaluzií , je nezničitelná ! Když jí neseženeš a to asi né vid ? lol  V Baumaxu jsem jí taky na rychlo kupoval. Nebo v potřebách pro řemeslníky ...... železářství ......... a tak
nebo třeba tady:

http://www.e-provaznictvi.cz/c/snury

ale musí být s duší , aby vydržela

Duboun má pravdu , když musíš startovat ručně je dobrý si motor předehřát fénem nebo horkovzduškou jinak se utaháš k smrti  lol

Naposledy upravil: Lukidol (20. 12. 2013 22:44:23)

10

jo to vím taky.. big_smile A kord když mám u polku tu šnurku kratší... smile díky moc za rady hoší.. smile dost ste mi pomohli.. smile To já to tahám tak pul hodiny.. jednou to mám přechcaný to auto, takže vyndat svíčku a protáhnout to naproázdno ať se to vyprská do prič.. a furt takhle.. než to nastartuju tak čtvrt nadržky na zemi big_smile

Praha 9 - Rajská zahrada