1

Téma: SC a nastaveni na koberec.

Zdravím, měl bych dotázek na majitele SC. mám durango desc 210 (náhon na zadek) a zatím se mi nepovedlo na koberci dojet lépe než na 3 místě. Hodně mě brzdí zatáčky. Když nechám podvozek nahoře aby pěkně péroval, co zatáčka to jdu na boudu. Musím hodně ubrat a pak mě lehce předjedou. Pokud to snížím na dorazech ramen až na zem, péruje to cca 3-4mm ale zas to zatáčí málo protože se kolo nevykloní moc a tak mám velký poloměr a opět mi předjedou. Dá se sice ubrat plyn, je to lepší ale ne o moc. Zkoušel jsem nastavení s perama sešroubovanýma až dolu natvrdo, i nahoře měkké. Bez výsledku.
nastavení podvozku:
Sbíhavost vpředu 0°, vzadu pevně daná.
Odklony: Vpřevu 2°do V, vzadu 0°
olej vepředu 500, vzadu 400
Kola: proline calibre směs medium.
Pozice baterie úplně vpředu co to jde a motor nejvíc vzadu. (sidewinder kombo)

Kluci jezdí s team asociated,  podvozky maj nahoře, nastavení podvozku jako já a na boudu to nedostanou.
Dá se poradit čím začít?

Moje auto je zde: http://www.team-durango.com/race-cars/desc210rtr/

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

2

Re: SC a nastaveni na koberec.

Co olej v tlumich? Do predu dat 500 a do zadu 350tku, asso mi na koberci pak paradne sedelo.

www.rc333.cz
HPI Baja 5B SS + HPI Blitz + Durango DESC210R + Asso SC10.2
Bylo: Losi 8ight-T 2.0, Firestorm, Xray T3, Asso SC10, Ansmann Royal Flash, Xray T2 008, Traxxas Slash, Tamka TT-01 a CC-01.

3

Je to celkem jednoduché, dej si tam pneumatiky na koberec a uvidíš ten rozdíl v zatáčení. Calibry jsou na hlínu. Takže buď Schumacher Mini Pin nebo dBoots Nanobyte. Na koberci není ani tak rozdíl v nastavení, ale právě v těch pneumatikách.

Yokomo, ASSO, LRP, FG, Himoto

4

Presne tak, správne pneumatiky sú základ , hlavne pri 2WD, ja jazdím 2WD buggy na koberci vzadu dBoots Nanobyte a v predu Schumacher Cut Stagger. Na zatáčanie 2WD je hlavné predné obutie.

ASSO B44.3, CENTRO 4.2, Yokomo YZ2 CA/DT

5

asi zkusim teda schumacher mini pin a uvidim. Bude vadit kdyz je dam dopredu a vzadu necham ty calibry ? zabiraj totiz paradne:)

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT

6

Buď si je nejdřív půjč od někoho, kdo je má. Pokud je dáš jen dopředu, auto bude zatáčet příliš moc. Ale vyzkoušej a uvidíš.

Yokomo, ASSO, LRP, FG, Himoto

7

to právě nejde kvůli durangu, ma 15mm hexy na kolech. A kdž jsem udělal redukci, kola čumí moc ven.