376

Re: Teorie nabíjení

Naprostá většina nabíječů ho má v rozmezí 0,2-0,3A
A např. rozdíl v délce dorovnávání stejně vybité stejné lipolky s Equilibrumem a Ichargerem - kteréžto uvádějí proud balanceru shodně 300mA je nesrovnatelně delší u Equilibrumu.
Takže jenom v této hodnotě to zcela jistě není.
Tento parametr při výběru nabíječky bych dal až na jedno z posledních rozhodovacích míst. wink

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

377

Ok, dík za vysvětlení. Chystám se právě zakoupit novou nabíječku a mezi kandidáty na výběr je rozdíl 30mA právě v proudu balanceru, tak proto jsem chtěl vědět k čemu tato položka je důležitá, zda to ovlivní výběr.

HPI E-Firestorm, Dualsky XC 800tf, Dualsky Z5 9,5 G2

378

Máte někdo nabiječku EQUILIBRIUM3,5? Není mi u ní u pár věcí jasno v úvodním nastavení (používám baterie NiMH).
Dík.

Naposledy upravil: benon (07. 01. 2013 21:50:03)

ECX SCT Torment V2 1:10 RTR Short course
http://benonrcmilhausdevils.rajce.idnes.cz/

379

Tady mas vlakno o Tvoji nabijecce.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

380

Ahojte, je možné že to tu někde mezi těmi 16 stranami diskuze je nepsané, ale nechtělo se mi to hledat. Takže rychlá otázka:
Koupil jsem si novou Li-Po baterii 2S 4600mAh 30C a dotaz zní, zda baterku vrazit do auta a jezdit dokud se auto nevypne a teprve pak dát nabijet a nebo hodit na nabiječku rovnou a nabít do plna, popřipadě jak nabijet? Mám nabiječku Equilibrum 3.5.

Díky za odpovědi.

381

nabij jí a pak jdi jezdit, těch 30 minut tě už nezabije smile

Traxxas Summit, Traxxas Stampede, Losi Micro Brushless SCT, Axial SCX10
Futaba 4PL

382

Nabít a jezdit dokud Ti to lipostop neodpojí a pak zase nabít a tak pořád dokola.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

383

Ahoj, koupil jsem 2 baterie NOSRAM NiMH 5000, 7,2V. Používám nabiječku EQUILIBRIUM3,5.
  První jsem napřed vybyl a nabyl 0,1C (0,5A), a pak vybil 0,1C a nabyl 1C (5A) a v poho kapacita něco okolo 5100mAh.
  U druhé stejný postup a bohužel jsem dosáhl poloviční kapacitu. Zkoušel jsem dát 2 cykly vybití a nabití 0,1C a žádné zlepšení, spíš ještě horší. Zkusil jsem i vybít 2A (což je maximum) a nabití 6A, ale žádná změna.

Mám dát víc cyklů malým proudem, nebo velkým?

ECX SCT Torment V2 1:10 RTR Short course
http://benonrcmilhausdevils.rajce.idnes.cz/

384

Thank you for the helpful information and tips about charging RC batteries. This helps me a lot.

385

Otázka začátačníka

kdyz vím že budu jezdit až za týden a ted je baterie ted není uplně vybitá, (vlastně nevím v jaké je kondici a nemám zatím potřebné vybavní) měl bych ji nabít hned nebo az tesne pred jízdou? baterie je skoro nová je to original Nimh Traxxas ke ktere mam zatim jen ten originalni nabijec do auto zasuvky diky za radu.

Traxxas Stampede 4x4 vxl - zatím bez úprav a jen s origo baterkou.

386

Nimh baterie je lepší uchovávat nabité, takže ji dobij. Rozhodně lepší, než ji nechávat v neznámém stavu ;-)

Arrma Kraton 6S; Turnigy Reaktor 250W; (dříve HPI Savage Flux HP, TRX Stampede VXL)