Téma: Nabíječka 12V/230V Do 3000,-
Ahoj
Nedávno jsem začal vážněji jezdit s RC autem a zjistil jsem že na baterie Lipol 5000mAh opravdu potřebji výkonější nabíječku abych stihnul za večer nabít 4-6 packů. Druhej den pak šel drandit....
Takže jsem se začal poohlížet po nabíječce která doráže dát 2S Lipol na 10A nabíjecí proud.V mém případě 2C nabíjení baterií by mělo být v pořádku (dle výrobce baterie zvládne mnohem víc).
Trochu mne udivil slabý výběr nabíječek které by byli do zásuvky, tedy na 230V a zároveň dokázali nabíjet alespoň 10A. Většinou nabíjím jen doma a s sebou ven pak nesu baterie, nabíjení z auta na 12V využiju jen málo kdy ale je dobré mít tu možnost. V úvahu přichází Raytronic c16 ale to je celkem starý model a nenabíjí 10A... Pak jsem narazil na GRAUPNER - ULTRAMAT 16S. Ten splňuje asi vše co potřebuji... má i USB připojení k počítači. (můžete monitorovat nabíjecí křivku a tím asi i život baterie...? )
Znáte někdo nějakou jinou nabíječku do cca 3000,- co stojí za to?
PS: trochu jsem nabyl podezření že jsou všechny nabíječky typu raytronic c16 asi i toho graupnera od stejného subdodavatele... jen krabičky se mění... (display je stejný, menu taky, některé jen mají silnější zdroj nebo chlazení...) nevíte někdo o tom něco
Naposledy upravil: machinus (29. 11. 2013 10:54:08)