1

Téma: Losi Raminátor - poloosy a klouby

Ahoj, tak jsem tu znovu a s dalším problémem. Při nijak extrémní jízdě - betonové nádvoří a prašná cesta - se mi stalo, ž přestal zabírat předek a z auta byla dvojkolka. To už jsem tu psal. Udělal jsem rozborku a zjistil, že vypadla taková tyčka a váleček v kloubu poloosa - hřídel kola. Navíc ta tyčka zrasovala těhlici kola, takže jsem musel objednat nové díly a opravnou sadu. Potud ok, beru, že se může stát. Opravil jsem a jezdím - a dneska to samé, pro změnu na zadním kole. Úplně totéž. Tentokrát mi tam zůstal ten váleček i červík, takže jsem zjistil, že červík je zakápnutý lepidlem na závity - asi tedy i dostatečně dotažený. Přesto se to uvolní a rozpadne. Takže zase oprava, ale dotaz zní, co s tím? Přeci nebudu po každé hodině jízdy měnit zavěšení kola. Dělám něco špatně, nebo je ten model krám? Nešetřil jsem při koupi, doporučili mi v kamenném obchodě tuhle značku, ale abych řekl pravdu, je to pro mne rozčarování. Kdybych s tím někam narazil, poškodil to sám, neřeknu slovo...Ale tohle se prostě jen tak sype... A přitom to tak krásně jezdí - když to teda jezdí... Tak teď nevím, jestli tomu můžu nějak pomoct, nebo jen čekat, kdy se to zase podělá...

2

Re: Losi Raminátor - poloosy a klouby

Já Raminátora měl, teda 1/18 vypadal a jezdil krásně, teda když jezdil. Jenže jsem nedojezdil jednu baterku dokonce.
Nasypal jsem do něj neuvěřitelný peníze, no byla to pro mě noční můra.
Od té doby nemůžu Losi slyšet.

Přeju Ti ať máš víc štěstí.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

3

Začínám tušit, že to bylo šlápnutí vedle. A s tím spalovákem je to doslova horor. Teď už motor šlape a startuje na brnknutí, ale ta mechanika je zoufalá. A přitom na pohled vypadají ty součástky dost bytelně. No jsem už na 90% našlápnutý jít do elektriky (protože to ježdění bych nechtěl úplně vzdát, chytlo mě to), snad do Traxxas Summit nebo něco od Axial Racing. Nevadí mi až tolik dát za to nějakou kačku, ale chci za ty prachy ucházející kvalitu...

4

Tak Traxxas  můžu doporučit- kvalita zaručená.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

5

No vidis, ja jsem jezdil losi 8ight T a pak traxxas...a mam opacnej názor...traxxas předražená plastova hracka, konkrétně velký revo...na liší jsem krom ložisek a jednou očka řízení neměnil nic...

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

6

hloupy automaticky opravovani v mobilu...melo to bejt "na losi" wink

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

7

Taky je to asi hodně o štěstí na kus - jako u normálního auta. Když se to s..e, tak se to s..e... big_smile

8

Tak to urcite...mozna jak se značka losi rozdělila na Losi a TLR(team losi racing), tak uz normální auta nejsou co bejvaly....

9

Jsem docela nalomený na toho Summita. Jenže je to dost peněz a tak mám obavy, abych si podobně nenaběhl. Samozřejmě nečekám, že se dá jezdit bez jakékoliv údržby, ale když na hodinu ježdění připadají tři hodiny oprav (a kopice náhradních dílů), to je opravdu moc... big_smile

10

Určitě si se summitem nenadběhneš,a ty opravy to záleží na tom jakým stylem jízdy chceš jezdit jestli hodně skoky,a rychlá jízda,tak určitě ze začatku,než to dostaneš do ruky,tak se bude ničit,nebo pokud chceš jezdit jen v terénu jako šplhání,výjezdy,expedice(pomalá jízda) tak z plastových dílů nezničiš nic,já už jezdím takto rok,a jen Podvozek je bez nějaké vyměny ND smile

Je: E-firestorm,yokomo dib 2
Bylo toho hooodně smile
http://pavlos12.rajce.idnes.cz/

11

Právě že nejezdím nijak extrémně, spíš tak mírně zvlněná dráha částešně beton, částečně hlína a písek. Skoky vůbec. Občas vyhrabat nějaký kopeček, takže záběr a hrabání do kopce, ale žádný nárazy... S tou elektrikou bych rád expedice, to mě láká a s tím spalovákem bez zpátečky to není ono (a navíc randál na celý les)... Podle mně by ten raminátor měl tohle bez potíží vydržet.