1

Téma: Čo s nefunkčnými Li-Po,Ni-Mh,NiCd?

Nazdar,chcem sa spýtať čo mám spraviť s nefunkčnými batériami,kde ich zaniesť a pod,lebo sa mi tu zbytočne válajú len. Diky wink

Naposledy upravil: metalbreath (08. 07. 2013 16:13:10)

E-Revo 1:10 s Brushless

2

Re: Čo s nefunkčnými Li-Po,Ni-Mh,NiCd?

do sběrného boxu na baterky ne? smile

Arrma Kraton 6s 1:8,
BYLO: Traxxas E-Maxx 1:8, Traxxas Summit 1:8,  Axial SCX-10 Honcho 1:10, Tatra na písek handmade smile
Moje reklama;  Tvořím weby levně do 5 tisíc..  www.trebwebdesign.cz

3

No v takých boxoch som zatiaľ videl len obyčajné tužky takže neviem,či aj tieto sa tam môžu nahádzať big_smile

E-Revo 1:10 s Brushless

4

Covece, to je dobry dotaz. Konkretne u Lipolek bych to zrejme resil odvozem na sberne misto. Nedokazu si tak nejak predstavit krabici napechovanou podvybitymi LiPo, tr.nekde v supermarketu, kde se bez povsimnuti vali nekolik dni. sad

Traxxas E-Revo Brushless (5608), Turnigy Nano-Tech 6000mAh 3S
Reely TC-04, Škoda Fabia S2000, Turnigy Nano-Tech 5300mAh 2S
http://revko.rajce.idnes.cz/

5

LiPo článek se zcela vybije ponořením na 12 hodin do nádoby se slanou vodou a pak se vyhodí do sběrného boxu na baterie.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

6

Předpokládám, že jde o to, že se pomalu vybije právě kvůli té slané vodě které ji zkratují na konektorech?

7

Předpokládáš správně.

8

To je zajímavé a pokud teda vemu řekněme 2S 5000mAh, která je již za zenitem, tak ji můžu jen tak vložit do té slané lázně? Nedojde mi při zkratování silových vodičů k explozi či nějaké jiné nebezpečné reakci?

Mělo by se jednat o nasycený solný rostok, nebo je jedno jaké bude koncektrace?

E-Revo brushless (Spektrum DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A + LRP Dynamic 8 2000kV (sensored), byl LRP iX8, Foxy 120A, Tekin Rx8i s Novak HV 6,5T)
Team Associated SC10 4WD (DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A, LRP X12L SC 5.5T) a Losi Micro SCT BL

9

podívej se na nějaká videa na youtube, co se stane s lipolkou, pokud jí propíchneš pod vodou - nestane se téměř nic, jenom začne trochu bublat. Z toho usuzuji, že i kdyby mělo dojít k nafouknutí lipolky pod vodou a explozi, tak by to asi jenom trochu víc zabublalo

10

Vybít na nejnižší napětí a hodit do skleněné nebo plastové nádoby s roztokem soli. Obvykle se dává polévková lžíce soli na 0,5 l vody ( čím je roztok nasycenější tím vybití probíhá rychleji ).