Téma: Čo s nefunkčnými Li-Po,Ni-Mh,NiCd?
Nazdar,chcem sa spýtať čo mám spraviť s nefunkčnými batériami,kde ich zaniesť a pod,lebo sa mi tu zbytočne válajú len. Diky
Naposledy upravil: metalbreath (08. 07. 2013 16:13:10)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nazdar,chcem sa spýtať čo mám spraviť s nefunkčnými batériami,kde ich zaniesť a pod,lebo sa mi tu zbytočne válajú len. Diky
Naposledy upravil: metalbreath (08. 07. 2013 16:13:10)
do sběrného boxu na baterky ne?
No v takých boxoch som zatiaľ videl len obyčajné tužky takže neviem,či aj tieto sa tam môžu nahádzať
Covece, to je dobry dotaz. Konkretne u Lipolek bych to zrejme resil odvozem na sberne misto. Nedokazu si tak nejak predstavit krabici napechovanou podvybitymi LiPo, tr.nekde v supermarketu, kde se bez povsimnuti vali nekolik dni.
LiPo článek se zcela vybije ponořením na 12 hodin do nádoby se slanou vodou a pak se vyhodí do sběrného boxu na baterie.
Předpokládám, že jde o to, že se pomalu vybije právě kvůli té slané vodě které ji zkratují na konektorech?
Předpokládáš správně.
To je zajímavé a pokud teda vemu řekněme 2S 5000mAh, která je již za zenitem, tak ji můžu jen tak vložit do té slané lázně? Nedojde mi při zkratování silových vodičů k explozi či nějaké jiné nebezpečné reakci?
Mělo by se jednat o nasycený solný rostok, nebo je jedno jaké bude koncektrace?
podívej se na nějaká videa na youtube, co se stane s lipolkou, pokud jí propíchneš pod vodou - nestane se téměř nic, jenom začne trochu bublat. Z toho usuzuji, že i kdyby mělo dojít k nafouknutí lipolky pod vodou a explozi, tak by to asi jenom trochu víc zabublalo
Vybít na nejnižší napětí a hodit do skleněné nebo plastové nádoby s roztokem soli. Obvykle se dává polévková lžíce soli na 0,5 l vody ( čím je roztok nasycenější tím vybití probíhá rychleji ).
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.