1

Téma: Traxxas Revo

Takže se mi po dlouhém vybírání povedlo vybrat a objednat Revo na TH. Až na pár srandiček na celnici to bylo docela v pohodě. Protože jsem nikdy předtím žádný RC model neměl, udivuje mne že když pustím TX i RX, serva chvilku po zapnutí ševelí, po nějaké době je klid, dokud zase nehnu s nějakou páčkou. je to normální?

F.

2

Re: Traxxas Revo

Was ist das "ševelí"?
Postupuj zásadně takto - vytáhni anténu rádia a zapni jej. Potom zapni auto. Serva mohou drobně popojet v závislosti na nastavených výchylkách na rádiu. Pak už se nesmí ani hnout a ani vydávat žádné ševelení... Bacha na to!

3

Ještě se opravím. Ne výchylkách, ale podle trimů

4

Franku muzou to byt 2 veci! Bud vybite prijimacove zdroje nebo trochu nekvalitni serva ktere se musi trochu "zabehnout" a nebo zahrat a nebo je nekde na potenciometru slepe misto

Takže se mi po dlouhém vybírání povedlo vybrat a objednat Revo na TH. Až na pár srandiček na celnici to bylo docela v pohodě. Protože jsem nikdy předtím žádný RC model neměl, udivuje mne že když pustím TX i RX, serva chvilku po zapnutí ševelí, po nějaké době je klid, dokud zase nehnu s nějakou páčkou. je to normální?

F.

5

Nevim teda, nepoužívám nekvalitní serva, ale ševelí mi taky. Je to tím, že ten motor v servu nedokáže úplně přesně chytit nulu a když na páku serva působí i malikatá síla, motor začne působit proti.

6

No jasne to se hlavne vyskytuje u digitalnich ... ale i obyc HS311 kdyz na ni neco trochu tlaci tak vrni, mel jsem na mysli takove seveleni ktere jsem si myslel ze popisuje frank

Nevim teda, nepoužívám nekvalitní serva, ale ševelí mi taky. Je to tím, že ten motor v servu nedokáže úplně přesně chytit nulu a když na páku serva působí i malikatá síla, motor začne působit proti.

7

F.

Cau Fando,
Servo ti seveli zejmena na plynu. je tam bezpecnostni pruzina, ktera za servo taha. Tx servu rika ze ma byt v nejake neutralni pozici podle trimu. Takze tam nastava jisty moment pretahovani servas pruzinou.
Dalsi veci je, ze RRevo ma na rizeni 2 serva. jedno tahle a druhe tlaci. jejich tahla muzou byt malicko delsi nez by bylo treba aby nastala presna rovnovaha a tak muzou i tyhle 2 serva sevelit.
Kdyz si s nastavenim tahel vsech serv pohrajes, tak se toho seveleni mzues zbavit, ale je to zbytecne a pokud nebudes opatrny, muzes si nastaveni predevsim rizeni rozhazet. V takovym pripade pouzij manual, jsou tam uvedene postupy delky tahel, jak maji byt spravne.

8

Díky všem za odpovědi, Baterkama v RX to být může, je tam měřák, ten neříká že jsou prázdné, nicméně baterky v RX jsou zatím nabyty od výrobce. ševelí mi serva na řízení a většinou se to tak po 10-15 s ustálí a model ztichne. Jakmile hnu s řízením, pak se to zase chvilku vyvažuje. Serva jsou tam dvě, jak psal ByPS.

ByPS: měl jsi už v originále pružinku na plyn, jak se s ní to servo přetahuje?

Takže ještě jednou díky :-)

F.

9

No tak to je klasicky projev serv! kdyz svednes predni napravu a pohnes servama tak budou ticho hned! ale zem dela kolum odpor aby se vratili uplne do neutralni polohy ...

Díky všem za odpovědi, Baterkama v RX to být může, je tam měřák, ten neříká že jsou prázdné, nicméně baterky v RX jsou zatím nabyty od výrobce. ševelí mi serva na řízení a většinou se to tak po 10-15 s ustálí a model ztichne. Jakmile hnu s řízením, pak se to zase chvilku vyvažuje. Serva jsou tam dvě, jak psal ByPS.

F.

10

F.

Mel sem tam tu pruzinu, ale hybel mi horni kryt leveho boxu co kreje serva.
Tobe pruzina chybi? Mam doam nahradni kdybys potreboval, tak si rekni.
Jinak to seveleni serv je bud jak sem psal a nebo taky rusenim.
Ona ta RC souprava co je v tom je takova prumerna AM, zadna slava. Me se stava, a na nekterych videich na mych strankach je videt ze na volnobeh auto mirne zvysuje otacky a pak zase klesaji. J eto tim ze se ty serva trosickou pohybuji. Na chvilku sem, pak zase tam. je to jen o kousicky, ale plyn na to reaguje. Mozna to seveleni je i tohle.
Rozhodne to chce lepsi RC sourpavu, takhle neni vylozene srot, ale ale ...

11

ByPS: měl jsi už v originále pružinku na plyn, jak se s ní to servo

Ted me napada, jestli tam tu pruzinu nemas, tak radeji nestartuj. Zitra se u me pro ni stav, donesu ti ji.

12

To péro tam mám, ještě jsem si dvě objednal, kdybych ji náhodou ztratil. Dneska jsem koupil další drobnosti - v GM zdroj pro RX nabíječku. 12v 1A za 180 CZK, tak doufám že bude stačit (místo té na 110V :-)  )
V hobbyteamu pak StartPack za 300, lepidlo modré loctite na šrouby, After Run Oil neměli, ale v manuálu píšou, že bude stačit i WD40. Ještě mi v hobbyteamu vrazili číslo na nějakého zabíhače motorů, což jako začátečník oceňuji, ale stejně si zaběhnu podle manuálu a DVD.

Moc děkuji za nabídku pružinky. Mimochodem už jsi namontoval Ofna Micro Fail Safe Unit? Přemýšlím že ho někomu věnuji, to péro funguje více než skvěle (pravda nebrzdí, ale také nezrychluje :-)

Doufám že bude o víkendu hezké počasí (a snad to zaběhnu), teď jsem ještě v práci  a do pátku jsou mé pracovní předpovědi více než špatné :-(

Ještě jednou Díky :-)

měj se

F.

Ted me napada, jestli tam tu pruzinu nemas, tak radeji nestartuj. Zitra se u me pro ni stav, donesu ti ji.

13

Mimochodem to rádio, jak jsi napsal, řekl bych že je dobré na odzkoušení modelu, ale chtělo by to něco trochu lepšího :-)

graupner XS-6?

mimochodem, když jsem do pistole nainstaloval baterky GP 2400mah, ta poslední už vyskakuje a nejdou zavřít dvířka, s GP2100 jsem tento problem neměl (vešly se jen tak tak).

Takže kdybys kupoval silnější baterky, GM 2400 už je moc. (předpokládám že situace u jiných výrobců bude minimálně podobná)

F.

14

XS6 dobra volba, je to pekny ale nevim sam jestli vsechno vyuziju

15

Ale blbe se drzi lidem s trobnejsi rukou, jinak super a synteza je super

XS6 dobra volba, je to pekny ale nevim sam jestli vsechno vyuziju

16

a vis jak jsem tohle vyresil taky nemam ruku jak slon, normalne klasicka paska na tenisovy rakety a pomohlo to, omotal jsem to od spoda nahoru a zpet a je to uplne akorat
a vyrizl dole kolecko na nabijeni

17

To péro tam mám, ještě jsem si dvě objednal, kdybych ji náhodou ztratil. Dneska jsem koupil další drobnosti - v GM zdroj pro RX nabíječku. 12v 1A za 180 CZK, tak doufám že bude stačit (místo té na 110V :-)  )
V hobbyteamu pak StartPack za 300, lepidlo modré loctite na šrouby, After Run Oil neměli, ale v manuálu píšou, že bude stačit i WD40. Ještě mi v hobbyteamu vrazili číslo na nějakého zabíhače motorů, což jako začátečník oceňuji, ale stejně si zaběhnu podle manuálu a DVD.

Moc děkuji za nabídku pružinky. Mimochodem už jsi namontoval Ofna Micro Fail Safe Unit? Přemýšlím že ho někomu věnuji, to péro funguje více než skvěle (pravda nebrzdí, ale také nezrychluje :-)

Doufám že bude o víkendu hezké počasí (a snad to zaběhnu), teď jsem ještě v práci  a do pátku jsou mé pracovní předpovědi více než špatné :-(

Ještě jednou Díky :-)

měj se

F.

Jo jo, ten fail safe unit sem tam dal hned jak prisel. Zatim nebyl potreba, ale s muj predchozi model mi asi 2x ujel a tak ho v Revu vozim jako jistotu kdybych stratil signal, nebo me nekdo zarusil nebo dosly baterky v Tx. Preci jen to AM budu jeste chvili pouzivat nez se zmuzu na lepsi a tak sem docela rad zer tam fail safe mam.
Jeste na jistotu sem dal od mp jetu palivovej filtr pred karbec. Nahoda je blbec.
Tak at mas pekny pocasi yikes)

18

PROBOHA, tu Fail Safe Unit tam namontuj, pérko ti bude ÚPLNĚ k ničemu, až ti zaruší servo plynu a dá plnej plyn, to ti to pérko nezachrání. Kdyby ti to mělo zachránit pérko, tak se ani nerozjedeš, protože to servo pérko neutáhne!!!

19

PROBOHA, tu Fail Safe Unit tam namontuj, pérko ti bude ÚPLNĚ k ničemu, až ti zaruší servo plynu a dá plnej plyn, to ti to pérko nezachrání. Kdyby ti to mělo zachránit pérko, tak se ani nerozjedeš, protože to servo pérko neutáhne!!!

To perko ma PeBe jinou funkci. Model prijde bez elektronicky ochrany. Pokud budes jezdit a dojdou ti prijimacovy baterie, pak servo nema dost stavy aby pretlo pruzinu a pruzna plyn ubere. Je dost silna na to, aby to zvladla. Servo TRX 2055 ma tah 6kg. Pruziny sem podle oka odhadl tak na 4-5kg, tezko posoudit presneji.
Pruzina plni ale i dalsi funci a tim je vraceni soupete plynu zpet do neutralni pozice, ale pruzina muze byt jemnejsi, pokud mas jinou nez tuhle ochranu. Fail Safe od Ofny muzu jedine doporucit.