1

Téma: Váš názor na žhavící svíčku

Setkal jsem se s takovou věcí:

- jeden prodejce nejmenované značky spalováků mi tvrdí,že studená svíčka č 5-6 se má používat při teplém a horkém počasí.

- konkurenční prodejce téže značky mi tvrdí opak,že je jedno,jaký je počasí,že druh svíčky záleží na obsahu motoru a doporučil na motor 2,5  svíčku č.3.

Ke kterému názoru se mám přiklonit??????

Díky za info.

2

Re: Váš názor na žhavící svíčku

mě prodejce zase tvrdil že to záleží spíš na benzínu kolik je v něm nitra taky nevím :?

3

prvy predajca asi vydi do autickarskych motorov viacej a ten druhy predajca to asi myslel pre letecky motor. je taka tabulka ako volit sviecku od RB prelozena na www.rcchampions.sk
ale aj nitro ma svoj vpliv a v niakom inom vlakne na tomto fore je aj vysvetlene ake vplivy maju sviecky

ja pouzivam od OS Max A3 chladnejsie A5 teplejsie pocasie 16% nitra Sirio 2,11ccm motor a chodi to.

a po vlastnej skusenosti do motoru force s carsonu tu najstudensiu sviecku aku zozenies s kratkym alebo strednym zavitom, standartna RB,novarossi je dlha-nevhodna

4

Me zase bylo receno.podle typu auta,podle obsahu nitra a venkovni teploty.Ze pry se svickou ladi predstih a tak podobne.Je to pravda?

5

tmaxel: Projdi si ten odkaz co dával atreBA - je to tam fakt názorně a dobře. Mimochodem to co DM tvrdil první prodejce, bylo tak trochu úplně obráceně... :-)