1

Téma: Prokluzová spojka

Prosím závodníky o radu, jak nastavit prokluzovou spojku u buggy 4WD 1/10 (závody v hale).
Když jí nechám povolenou, tak se strašně zahřívá a nakonec vylítá ven papírové obložení.
Když jí utáhnu, tak dostává zabrat hlavní ozubené kolo.
Je na to nějaký recept?
Děkuji.

2

Re: Prokluzová spojka

Zkusil jsi kompromis?! ;-)
Ani utahnout, ani povolit, proste neco mezi

3

Samozřejmě zkoušel. Už jsem zničil asi 10 obložení spojky a 10 ozubených hlavních kol.
Docela drahá sranda (10 x 325,-). Myslel jsem, že na to musí být nějaké pravidlo.
Přímo na autě se to nastavuje blbě, protože člověk neví, jak moc nebo málo je to utažené.
Dělám to zatím tak, že vymontuju spojku z auta, dotahuju v ruce a zkouším, zda jí rukama protočím.
Má se dát rukou protočit nebo ne?

4

To fakt asi nemá...

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

5

Dovolím si přepustit radu od desetináře. Namontuješ spojku na autě,položíš na koberec,přitlačíš na zem,a držíš spur. Když posouváš auto do předu,tak by se měla spojka protočit jen silou. on říkal,že to poznáš sám.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

6

Děkuji za radu. Jen mi vysvětlete, co je to "spur".
Ještě malou radu: Dá se někde koupi samotný "papír" na obložení spojky?
Zatím jsem to nikde neobjevil a stále kupovat hlavní kolo vč. obložení spojky (jinak se to neprodává) mi fakt už nebaví.

7

Spur (spur gear) je hl. oz. kolo, pinion gear je pastorek smile.

E-Revo brushless (Spektrum DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A + LRP Dynamic 8 2000kV (sensored), byl LRP iX8, Foxy 120A, Tekin Rx8i s Novak HV 6,5T)
Team Associated SC10 4WD (DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A, LRP X12L SC 5.5T) a Losi Micro SCT BL