1

Téma: Faun SLT56 + podvalník

Dovolím si Vám představit můj model těžkého tahače Faun SLT56 s podvalníkem. Pro stavbu jsem se rozhodl proto, že mám 3 modely vojenské techniky na pásech (tank Abrams, raketomet MLRS a pásový transportér) vše v měřítku 1:12. Model je postaven převážně z psh desek tl. 0,5-4 mm. Na nápravy jak tahače,tak i podvalníku jsem použil díly z podvozků TL-01. Tahač má poháněny všechny 4 nápravy z toho první 2 jsou řízené, u podvalníku jsou řízeny 4 zadní nápravy. Model je kompletně osvětlen a kromě řízení jízdy jsou ovládány oba navijáky tahače. Délka soupravy je cca 1,5 m. Více než popis řeknou fotky z průběhu stavby a konečného stavu.
http://martin1309.rajce.idnes.cz/FAUN_SLT_56

2

Re: Faun SLT56 + podvalník

Klobouk dolu, tomu rikam modelarina!!! My ostatni (povetsinou) tu jezdime s hrackami ktere smy si koupily uz hotove.
Stavba dohohle skvostu Ti jiste nezabrala jednu sezonu zimnich veceru...

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

3

Luxus,seš borec.Dej fotky i těch dalších vozítek.

E revo

4

K dotazu na dobu stavby, stavba modelu mi trvala něco přes půl roku, jsem již totiž důchodce, takže mám na stavbu víc času. Co se táká mých ostatních modelů (nejen aut), tak víc fotek mám na rajčeti, jedná se ale o skoro celoživotní dílo (některé fotky jsou proto černobílé - barevné foto ještě nebylo a teď už tyto modely nemám.
http://martin1309.rajce.idnes.cz/

5

Klobouk dolů, nádherná práce.

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

6

Dobrý den, sháním Fauna pro přepravu Rc tanku 1:16

7

Byl by někdo ochotný postavit na zakázku  tahač Faun SLT56 s podvalníkem? Děkuji moc.

8

Pokud vím, tak tento model existuje pouze jako plast.stavebnice v měřítku 1:35 a jinak u nás existuje ještě model p.Lamky v měřítku 1:7. Co se týká stavby na zakázku, tak si myslím, že se asi nikdo nenajde a pokud třeba ano,tak nevím jaká by byla cena. Jen náklady na stavbu mého modelu (včetně použité elektroniky - bez vysílače) byly cca 11 000,- Kč.

9

to je panejo auto. budu se asi opakovat. le klobouk dolů. Až budu v důchodu (doufám, že se nikdo neurazí. vím jaké to je mít bolesti atd smile ) tak si chcu postavit něco podobného.

Aktuální: Maverik strada sc
Bylo nebo je, ale moc nevyužité: monster Hummer humvee, Peugot 206 vrc

10

No moc rad jsem se nedozvedel. Neva. Docilil jsem k tomu, ze si model postavim sam. Jen bych rad vedel, zda nekdo vite o moznosti planu pro vystavbu modelu 1:16, nebo 1:10, Fauna, nebo Tatry, Trial Kraz 255, ci jakykoliv vojensky tahac. pro tahani tanku 1:16, diky moc.
Dale jsem chtel poradit, z ceho jeste je mozne stavet kabinu?

11

Co se týká podkladů, tak já jsem svůj model stavěl podle plast.stavebnice v měřítku 1:35, neustále jsem potřebné rozměry přeměřoval a přepočítával. Zakoupená stavebnice (za cca 1350,- Kč), kterou již dále nevyužiji mi tady zůstane a bohužel tak zvyšuje celkovou cenu. Některé detaily jsem stavěl dle podkladů z fotek skutečného auta a podvalníku, nalezených na netu. O plánech jiných tahačů jsem se nezajímal. Jinak jak jsem už uváděl, celá nástavba (včetně kabiny) je stavěna z PSH desek tl. 0,5-4,0 mm.

12

Opravdu hezká práce, tohle je opravdová modelařina!

E-Revo brushless (Spektrum DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A + LRP Dynamic 8 2000kV (sensored), byl LRP iX8, Foxy 120A, Tekin Rx8i s Novak HV 6,5T)
Team Associated SC10 4WD (DX4S 2,4GHz, RC Toro 150A, LRP X12L SC 5.5T) a Losi Micro SCT BL