1

Téma: prokluz spojky FG Beetle

Pratele, resim problem prokluzu pri prenosu vykonu motoru. Pri studenem motoru je vsechno v poradku, po zatizeni v terenu se model spomali, motor jakoby prihlti, až do momentu uplneho zastaveni modelu. Motor pritom bezi, nebezi ale na max otacky a buben spojky/pastorek se neotaci a jeho hridel taky ne. Vsechno ukazuje na spojku nebo unasec spojky. Po demontazi jsem nenasel zavadu. Unasec utazeny, spojka funkcni, oblozeni cca 3mm rovnomerne, prostor spojky suchy, pastorek utazeny. Mel jste nekdo podobny problem? Dekuji za odpoved!

2

Re: prokluz spojky FG Beetle

Měl jsem podobný problém (aspoň příznaky) a byl to špatný pístní kroužek. Studený motor běžel dobře po zahřátí ztrácel výkon, kdy spojka zabírala, ale motor to už nezvládal, ztrácel otáčky a auto rychlost. Po vychladnutí běžel zase dobře do doby než se opět zahřál.

Slabý výkon motoru doháním riskatní jízdou.
Byl SAVAGE X 4,6 BIG BLOCK, BAJA FG 2WD, HORMANN TK09,  je Elcon cleon MMX XL,  AXIAL WRAITH v tuningu a hračky buggy reely blue tanga, vrtulník WL Toys 911
http://jantar60.rajce.idnes.cz/

3

Re: prokluz spojky FG Beetle

Dekuji za odpoved, vidim v tom neco, totiz prvni co mne napadlo, kdyz se to stalo poprve a zmenil se i zvuk motoru, bylo nastavit bohatost smesi...
Uvidime
Zdravim EP