1

Téma: Vyběr modelu na závody.

Zdar lidi potřeboval bych poradit co si mám vybrát na zavody na moravě.Chodím na brígady a na konci prazdnín budu mít okolo 40 000kč.Tak bych si chtěl nechát poradit co by ste doporučili na zavody.co je kvalitní má to vydrž a lehce dostupne díly.cenově bych do toho chtěl hodít celou častku ale jestli vyberete nebo doporučite benzinak tak bych si nechal okolo 7000na benzín.takže pohybujem se okolo částky 33 000.předem díky za odpověd.

2

Re: Vyběr modelu na závody.

A chceš benzín? Buggy?

Kyosho MP9e 1:8 / Axial XR10 / HPI Crawler King 1:10
Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

3

Dnesnim trendem je elektro, takze bych sel do elektriky. Predpokladam, ze na zavodeni nebudes chtit monstera, takze Ti zbyva truggy nebo buggy, tady se musis rozhodnout. A pak uz si vybrat jenom spravnou znacku a spravnou vybavicku. Kazdej Ti tu budem radit to svoje, pac kazdej mame to nejlepsi. smile Zajdi se podivat na ty zavody, kde bys jezdil a tam si udelas obrazek. Kazdej podvozek ma svoje pro i proti, ale vetsinou z tech znackovych neudelas chybu: Kyosho, Mugen, Losi, XRay...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

4

Souhlas....Jen bych dodal, ze truggy je alespon v cechach mrtva kategorie, takze pokud chces zavodit, tak rozhodne 1/8 buggy vise zminenejch znacek. Pravda, elektry jsou na vzestupu, ale porad je jasne nejprestiznejsi a nejobsazovanejsi kategorie 1/8 IC(Nitro spalovak). Ale v teto kategorii potrebujes mechanika.

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

5

Kup Hormanna  na Moravě se jezdí pohár  http://www.rcbrezi.cz/   zeptej se Jardy  http://www.rc-hormann-tuning.cz/   poradí  , teda pokud bys chtěl 1/5.

6

napis mi na ICQ 28286255 a ja z tebe zkusim potahat, co vlastne chces a pak se tu na to muzes nejak fundovaneji zeptat smile

7

Mrknul bych se na you tube,na videa z různých kategorií,abys věděl,co se ti líbí,a pak podle vybrané kategorie vybíral už model.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

8

No tak jak vidím tak se na moravě jezdí buggy.Takže si mám vybrat mezi 1:8 a 1:5 jak ot tak chápu chtěl bych spálovak je to zabavnějši nejlíp kdyby to jelo na benzín takova baja nebo marder.

9

To je finančně hodně náročné jezdit pětiny. Doporučuji 1:8. Buggy-monster. Ale asi ne nitro. Ti,se kterýma jezdím na závody od toho ustupují,protože výkon je někde jinde. Koupil bych elektru 1:8. Kategorie je na tobě.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

10

milou napsal:

To je finančně hodně náročné jezdit pětiny. Doporučuji 1:8. Buggy-monster. Ale asi ne nitro. Ti,se kterýma jezdím na závody od toho ustupují,protože výkon je někde jinde. Koupil bych elektru 1:8. Kategorie je na tobě.

Ne nezbytně. Na aukru se poslední dobou 1:5 objevuje dost často a to za výrazně levnější cenu, než mě stál můj vstup do 1:8, viz. např: FG Marder 1:5 26cm+RC Spectrum DX2.0. Ale netuším, jaké jsou náklady dál.

- Mořeplavec

LRP S8 BXe Team + Mamba monster 2200 + GT3B
Equilibrium PROFI 2,0 350W, Dualsky 6S@4450

11

Z aukrem nechcu mít nic společného nenechám se okrást to fakt ne.No taky jsem otom uvažoval a co by jsi doporučil za 1:8 buggy elektro.Baterky aji nabiječ mám kdybych jezdíl závody tak samozdřejmě koupím new nabiječ a asi 4baterky jen na závody. ?

Naposledy upravil: RcManiak (15. 08. 2012 20:28:14)

12

milou napsal:

Nesouhlas.finančně hodně náročné jezdit pětiny rozhodně není!.je to za stejnej peníz. Drž se toho co se jezdí v okolí.Myslím že pětina je dobrá volba. Pokud bych měl na pořízení auta tolik co máš, rozhodně bych koupil novou FG,Baju....

13

Od FG na závody asi jen Leoparda , pokud chceš závodit  jdi do Hormanna. Zajeď se podívat na závody a neboj se zeptat

14

Hlavně se tu nehadejte.Je to každého nazor ale já bych asi radši zustal u toho elektra no.Daji se sehnát pěkne a hlavně hbíte kousky.Představa udržovat spalovak je hrozná navíc po prazdnínach se budu muset učit.Takže na nějake čištění nebude moc času.Takže bych možná šel do toho elektra no.A co by jste doporučili za elektro 1:8 buggy.

15

Tak si kup HPI baja flux, je to pětina a je elektrická.

je E-firestorm flux ale za chvíli nebude wink http://www.vt-1zsjirkov.8u.cz/

16

tvl to zás neblazní jak vidím tu 8s baterku.nějakej jinej navrh ?

17

pořiď si tu....na kterou budou na závodech náhradní díly.Na každých závodech je  prodejce.A pak je myslím jedno kterou. XRAY, Mugen, Kyosho, HB......

18

Presne tak....jestli chces elektro buggy 1/8 kazda znacka ma svuj top model v elektru. Na zavodech, i jako divak, poznas nejvic. Koupit si neco co maj lidi okolo tebe je velka vyhoda, nemusis mit tolik svejich dilu, nemusis laborovat se setupem. Jestli chces konkretni modely: Mugen MBX6 ECO(ted hodne popularni). Xray 808e, Losi 8ight 2.0E, Kyosho MP9E, Serpent Cobra E, Durango DEX 408, HB bych nebral, jejich Ve8 neni moc povedeny auto. LRP S8. no asi jsem jeste na neco zapomel...kluci me urcite doplni.

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

19

z toho co vidím kolem sebe na dráze tak XRay 808 nebrat, neustálé problémy s ložiskama na hrušce difu-musí se furt měnit jinak se vysype a vezme s sebou do nebíčka i domek difu. Kamarád má odzkoušeno tak cca 15 baterek jízdy a musí měnit jinak se to vysype. Znám dva lidi s 808čkou a stejný problém.
Já mám Kyosho MP9 řekl bych, že dobrý. Jejich pověstnou křehkost ramen zatím nemůžu potvrdit, ale ani vyvrátit. Za letošní sezonu jsem zlomil jedno. Pár docela velkejch skoků přímo na čumák a jedno ruplo v uložení. Ale nevím v jakým bylo stavu, protože takhle jezdím a skáču pořád, někdy se nezadaří:). Taky jsem si všiml, že mám naprasklý zadní těhlice v místě kde jsou držáky na tyčky na odklon. Takže nevím nevím jak to s těma plastama je....
S Losinou taky jezdí kamarád a dobrý. Mugen má zatím dobrou pověst, ale osobně jsem se nesetkal. Nebo počkej na XRAY XB9e, nebo kup spalováka XB9 a dej tam elektrokonverzi, nic jinýho na tom autě pak nebude

E-Revo Brushless / http://goof174.rajce.idnes.cz/ , Kyosho Inferno MP9e

20

http://www.neobuggy.net/modules/news/ar … ryid=12418

Jak vidno, jezdí se všechno big_smile

To RCManiak: jak vidíš, zatím se sešly ty názory, o kterejch jsme si psali big_smile Zjisti co se jezdí na Moravě, jestli 1:5 na závody, tak Horman, lae ten je cenově jinde a když osminy, tak všechny slušný auta tady padly, potom je možnost ještě třeba Serpenta od Domanskýho. Nejlevněji a slušnej podvozek koupíš LRP -  el. buggy a co to mají kluci, tak jezdí bez problému hobby závody a jestli Ti to náhodou nebude stačit, to zjistíš sám big_smile

21

Ještě je tu Caster wink.

Caster Fusion EX-1.5Pro (Sanwa MT-4)

22

Máte PM

E-Maxx,  E-Revo VXL, 1/16, Tiger Crowler, 1/16, Slash 4WD, 1/10, Ansmann- Macnum,
Buggy TeamC Jekyll Race 2WD 1:10

23

Hlavně si nechej nějakou finanční rezervu na díly,nabiječ,kola,olejíčky a další serepetičky....... smile
Mě by se třeba teď líbil pěkný karavan....... smile
To jen abych to odlehčil.

Losi 8IGHT, Motor Alpha, stanice Futaba 3PK, Personál 5551213, A na hraní Axial SCX 10 smile,