1

Téma: Nabíječka a baterie pro LRP S8 BXe

Ahoj,

potřeboval bych poradit s volbou vhodné nabíječky a baterií pro model LRP S8 BXe (buggy).

Osazen je Mamba monster 2200 a jako baterie jsou 2x Akku LiPol XPower 4450-3S G5 (60/45C).

Zatím co jsem se díval, tak my nejlépe a za slušné peníze přišla nabíječka RAYTRONIC C16 nabíječ, nicméně není nikde skladem. Volal jsem do rcmodely.cz a bylo mi doporučeno zvolit levnější C14 nebo nabíječku + zdroj.

Rád bych kromě doporučení i praktickou zkušenost, neboť z jednoduchých počtů lze usoudit, že deklarovaný nabíjecí proud je jedna věc, ale celkový výkon nabíječky tomu většinou neodpovídá. A pak bych rád věděl, zda není lepší koupit rovnou nabíječku s dvěma výstupy. Cenu jsem si představoval 2000,-, ale je otázkou, zda je to vůbec reálné s kvalitním řešením.

Díky, Mořeplavec

LRP S8 BXe Team + Mamba monster 2200 + GT3B
Equilibrium PROFI 2,0 350W, Dualsky 6S@4450

2

Re: Nabíječka a baterie pro LRP S8 BXe

Ahoj, s těma baterkama jsi podle mě neudělal moc dobře, jednak do aut jsou lepší hard case, ale hlavně jezdit buggy na 6S je zbytečný bláznovství a motor akorát dostává zbytečně zabrat. Stejně tak se značkou nemají místní borci dobrou zkušenost, je lepší se držet osvědčených turnigy a zippy.

Osobně bych se nebál nabíječe ani z hobbykingu, ale Raytronicem taky neuděláš chybu.

3

Baterii, pokud to jen trochu půjde, přepojím na 3S. Jelikož auto (s bateriemi) bych měl dostat do pátku, potřebuji nabíječku v rozumném dosahu. Z hobbykingu asi nestihnou termín smile

4

často bývá na aukru.... Jinak projdi modelbazar, jestli tam někdo neprodává něco slušného.

5

Jelass napsal:

Osobně bych se nebál nabíječe ani z hobbykingu, ale Raytronicem taky neuděláš chybu.

Co je osvědčené z hobbykingu? Něco, co opravdu funguje a budu to mít aspoň na pár let (myslím nabíječku). A které baterie doporučite k buggy?

- Mořeplavec

6

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … arger.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … 220W_.html

7

Nabíječka je dlouhodobě vyprodaná, stále nejsou schopni ji naskladnit. Zdroj již skladem je. Máte někdo tip na jinou, stejně kvalitní, nabíječku? Pokud nebude cena nějaká šílená, klidně koupím i v ČR.

- Mořeplavec

8

Najdeš ji tam jistě v jiném balení od jiného ´´výrobce´´, za +- stejnou cenu

9

Bohužel, v podobné ceně tam nic stejně kvalitního není. Budu rád za každou radu, páč si takhle moc nezajezdim a kupovat tady nabíječku za 3k se mi moc nechce sad

Nicméně v nejhoším, je např. Equilibrium PROFI 2,0 nabíječ 350W kvalitní a hodnoty jsou pravdivé?

Jelass napsal:

Najdeš ji tam jistě v jiném balení od jiného ´´výrobce´´, za +- stejnou cenu

Naposledy upravil: moreplavec (20. 08. 2012 12:10:30)

10

Ten equilibrium nemá špatné hodnoty, kvalitní bude jako ostatní a navíc z ČR, takže lepší dostupnost záruky, nicméně tenhle je skladem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … arger.html , možná jsi špatně kouknul.

http://www.jino.cz/equilibrium-profi-2- … -8859.html tady je např. ten equlib. skladem.

Potřebuješ ještě vybrat nějaký ty baterky?

11

Ještě ráno skladem nebyla, super, hned ji koupim.

Šance reklamovat v hobby king asi není, ne? Při cenách české pošty si radši objednám novou a ušetřim smile

12

je šance, osobní zkušenost, pošta ca. 200Kč, takže by se to ještě vyplatit mohlo

13

A můžu poprosit o doporučení baterek pro 1:8 buggy? Nebo přímo pro můj model, resp. motorizaci?

14

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … _Pack.html např.

15

V čem je výhoda, resp. je někde popsáno jaký je rozdíl mezi xS baterií a xSyP baterií? Nebo lze paušalizovat, které jsou lepší, či jaké mají výhody. A nakonec, jak se xSyP baterie nabíjí? Můžu nastavit pouze počet S, ale žádné detailnější nastavení jsem nenašel.

- Mořeplavec

16

zapojení najdeš na rccalcu zde od kluků, 2s2p je složitější, popř. se můžeš podívat po nějaké 2s1p, ale tyhle 2s2p fungujou dobře

Naposledy upravil: Jelass (24. 08. 2012 21:59:31)