1

Téma: Hyperion eos0606i - Lipo nabíjí jen 66 minut

Ahoj, mám baterie lipo 5300 mah 2s (do savage fluxe) ale nabíječka mi nabíjení vypne při 66:02 času , v návodu o tom nic není a když nabíjení zapnu znova tak se to nabíjí dál a a nabije se to uplně .... nevíte někdo proč to ta nabíječka vypíná takle pitomě ? baterky jsou gents ace 5,3A 2s hardcase.

2

Re: Hyperion eos0606i - Lipo nabíjí jen 66 minut

zapoměl jsem napsat že se to tak vypne vždycky když to dám nabíjet 2,5A i 3,5A , jiný proudy jsem nezkoušel ale tím to nebude ..

3

Spis nez cas, napis pri jakem napeti to vypne.

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

4

nemáš tam zaplé vypnutí při dosažení 5000mAh ?

5

Hyperiona mám taky a jeden z parametrů je, zda to chceš nabít na 100% nebo ne. Důvod je ten, že do cca 90% se to nabíjí plným proudem, ale ten pak klesne. Takže pokud preferuješ rychlost...

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

6

Tak vyplo se to tedka při nabíjení 3,5 A při těch 66:02 při 7,980 V , zmáčk jsem jen znova enter (znova nabíjení) a nabíjení pokračuje a volty rostou dál .... jestli je tam nastavený nějaký nabíjení ne na plnou kapacitu tak nevim kde se to nastavuje (příde mi že tadle nabíječka to ani neumí) ani v návodu o tom nic neni a vypne se to při těch 66:02 i když jsem to dával nabíjet 2,5 A takže to vypne v tomdle čase bez ohledu na stav baterek ...

7

No já mám jiného Hyperiona a nastavuji to přes PC. Ještě mě napadla jiná věc. Je tam i časový limit. Pokud totiž baterku nenabiješ do určité doby, tak se nabíječka odstaví. Asi to bude tím. Ty tam nemáš USB?

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

8

Tak jsem se koukal, tak USB nemá.

Night Crawler, TRX-4

9

Hele urcite to ma nejaky nastaveni bezpecnosti delky nabijeni. Bohuzel se v manualu nedokazu dohledat, jestli to jde nastavit, tnebo je to tam dany natvrdo.
Nekde kde nastavujes kapacitu, clanky , tak bys postupne klikanim dal mel najit casovy omezeni. Ja mel nejakyho podobnyho hyperiona a bylo to tam. Mozna v tyhle verzi je to natvrdo dany a nenastavitelny. Zkus to proklikat.

10

U vetsiny hyperionek to je, tak to snad bude umet i ta Tvoje - kdyz se ukonci nabijeni, zapipa (zahraje melodii) a na displeji zobrazi duvod ukonceni, tak se koukni. Muze to byt dosazeni kapacity, casu, TCS.
TCS je prave ta kapacita, ja mam nastaveno 95%. Ale kdyby to bylo dosazenim TCS, nenabijela by znova po zapnuti, pes bude asi jinde...
Jeste zkus nabijet proudem 5A a potom proudem 2A, jestli se neco zmeni.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

11

jj konec nabíjení píše END/BLC/CHG - a ukazuje to nabíjecí proud už jen několik málo miliamper , takže z toho usuzuju že se to ukončí normálně a držíto v udržovacim napětí ... ale dneska jsem to dal nabíjet 5,3A a vyplo to jednu baterku v 65:04 při 8,422V  a druhou "až" při 66:09 - takže takle je to ok
při dalším nabíjení jsem dal 2,5A vyplo to opět při  66:02 psalo end/chg/blc a ukazovalo 123mA  a 7,712V.Při znovu zmáčknutí start to vyplo při  62:31 8,437 V  a napsalo zase END/BLC/chg a LP 14 mA
Takže to bude tim časem (asi je tam nastaveno aby to po těch 66 minutách vyplo ..) ale v  tom nastavení to do ted nemužu dohledat sad
Ale díky za rady a už bych to považoval za uzavřené pokud by někdo neměl stejnou nabíječku a nevěděl přesně kde se todle nastaví .

Naposledy upravil: kkaktus (08. 08. 2012 14:08:15)