1

Téma: Napájení příjímače SAVAGE 7,4 V ?

Ahoj,

rozhlížím se po novém aku - packu pro přijímač mého Savíka a narazil jsem na tohle:
http://www.rc-modely-hruby.cz/obchod/ak … 4v_l79926/
Zajímalo by mě zda napětím 7,4 V mohu něco pokazit, popř. zda bych musel použít regulátor napětí.
Díky za postřehy. roll

Tamiya Nitro Crusher => Hpi SAVAGE 4,6 X Big Block => Hpi Baja 5B

2

Re: Napájení příjímače SAVAGE 7,4 V ?

V prvni rade by to chtelo vedet, jaky tam mas prijimac. Pak se teprve da rict, jestli to snese nebo nee. Tech 7,4V je nominalni napeti 2S lipo, plne nabita lipolka ma 8,4V.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

3

Ahoj,

přijímač mám Flysky FS-GR3C u kterého je uvedeno napájení 4,5 - 6 V.

4

No tak bych rekl, ze sis odpovedel sam... smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

5

smile jasný ... takže prostě koupit klasický NiMh 6-ti článek a neřešit to ....
snažil jsem se najít nějaký lipo akupack 6V ve velikosti klasické kostky nebo pyramidy z malých (ne tužkových) akumulátorů, ale nepodařilo se mi .... předpokládám, že existuje nějaký regulátor který by srazil napětí ze 7,4 na 6 V ale do toho se mi nechce moc investovat.

6

No at pocitam, jak pocitam, tak i 6clanek NiMH je pres hranici 6V, ktere umi Tvuj prijimac. Srazet napeti dalsi elektronikou je IMHO zbytecne. Takze bych to videl na 4clanek, maximalne 5clanek.

7

linearni regulator nestoji skoro nic... Jestli ti 5v staci pouzij nejakou 7805 popripade lm317 kde si presne naladis napeti...

Traxxas Summit 1/8, Turnigy TrackStar 150A, Brushless Inrunner 2200kV, 2x 2S ZIPPY 30C 6000mAh
Losi TEN-SCTE 1/10, Losi MSC-MCPRO,

8

Maličko jsem se upsal, měl jsem na mysli klasický 5-ti článek (takovou tu pyramidku 3/2 z malých článků)
Popř. tedy použít článek na který jsem odkazoval v prvním příspěvku, ale v tom případě bych musel použít zmiňovaný lineární regulátor. Jsem v tomhle ne uplně zběhlý, můžete prosím dát někdo odkaz po čem zhruba se mám shánět?
Děkuju roll

9

ještě by záleželo jaký má ten příjmač + servo odběr. jestli stačí kolem 1A 5V tak  třeba tento http://www.gme.cz/linearni-regulatory-n … -p330-149/ Popřípadě regulovatelný 1,5A http://www.gme.cz/linearni-regulatory-n … -p331-004/ zapojeni u obou je celkem primitivní...stačí se kouknout například do datasheetu.

Naposledy upravil: D4nny (22. 07. 2012 09:28:54)

Traxxas Summit 1/8, Turnigy TrackStar 150A, Brushless Inrunner 2200kV, 2x 2S ZIPPY 30C 6000mAh
Losi TEN-SCTE 1/10, Losi MSC-MCPRO,

10

Pokud si se upsal a mel si na mysli klasicky 5clanek, tak ho tam proste dej a neni co resit...

11

Šlo mi jen o to, využít nabíječku kterou mám a umí nabíjet Lipol a když už investuju do nové baterie tak koupit tu a jelikož jsem nikde nenašel Lipol akupack 6V řešil jsem zda je možo použít 7,4 V. Díky všem za názory, ještě to promyslím, ale nejspíš půjdu klasicky do nějakého Nimh aku- packu.