1

Téma: Imax B6

Chtel bych se zeptat zda mate nekdo zkusenosti
s tady timto nabijecem - iMAX B6.
Podle vseho je podobný ,ne-li stejný, jak Turnigy Accucel-6.
Díky moc :-)

2

Re: Imax B6

Mám jí rok a žádná sláva, zatím s ní nabíjím, lipolky to bere celkem v pohodě, ale třeba s ni-mh stálé problémy, neukončuje, přebíjí, vybíjení také zlobí. No a když jsem ji kupoval tak byla až 3tí v pořadí která fungovala a stejně jsem musel doletovat větráček. Takže se poohlížím po jiný. Nedoporučuju

Čím větší odborník, tím větší kladivo

3

Ja ju používam tiež už dlhšie a nemám s ňou žiadný problém. Je pravda, že nabíjam prevažne LiPo batérie a NiMhy len občas. A keď si zoberiem cenu, za ktorú sa predáva, tak jej nemám čo vytýkať.
Ono asi tento typ nabíjačiek (či už Imax B6, Turnigy a iné podobné) sú viac menej také isté vo vnútri a líšia sa iba vonkajším prevedením. Dnes už je asi všetko "Made in China".

4

Mám a znám i dalšíco používají Accucell a jsme spokojeni. Uvítal bych jen vyšší vybíjecí proud.

5

tiez ju mam, a nemam problem..len teraz jak som presiel na LiPo, na kolko mozem maximalne nabijat clanok? v brozurke je pisane nieco o 4.2V/cell ale nejsom si isty...viete niekto ako na kolko by sa to malo nabijat?

Asso B44.1-B44-RC8e|DEX210|TLR22|Serpent S400

6

Jeden článek na 4,2V.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

7

Brat ma turnigy accucel 6 a pri nabijani lipo mu ukazuje rozdielne hodnoty voltov. Pri zakladnom zobrazeni mu ukazuje napr. 8,40V a ked to prepne na zobrazenie kazdeho clanku zvlast tak ukazuje 4,05 a 4,06  8O

Mugen Seiki mbx6eco  MMM v3 - 1800kv - Fubata BLS - Hyperion - Futaba 4pk
Mugen Seiki mbx6-e MMM v3 2200kv - Savox - Zippy

8

Mám Turnigy accucell6, nabíjím s ní pouze lipolky a zatím všechno v poho šlape jak má....

Je divný, že mu to napíše 8,4V a články mají 4.05, 4.06, pokud mu to dělá u všech baterii, je problém v nabíječi, pokud pouze u jedné tipoval bych vadnou baterii.

E-Savage, TL-01b, SCX10, TRF416WE, Losi XXX-T

9

Mám objednanou Imax B6 a chci s ní nabíjet převážně tužkovky AA NiMH a bateriový pack 5 článků též NiMH. Je Vás víc který máte problémy s ukončením nabíjení baterií NiMH u této nabíječky nebo se jedná jen o individuální závadu která se dá případně reklamovat?

10

Mám objednanou Imax B6 a chci s ní nabíjet převážně tužkovky AA NiMH a bateriový pack 5 článků též NiMH. Je Vás víc který máte problémy s ukončením nabíjení baterií NiMH u této nabíječky nebo se jedná jen o individuální závadu která se dá případně reklamovat?

da se tam nastavit max. mAH jestli chces, a podivej se zda mas zaply delta peak. ja se na ni nemuzu stezovat.

Asso B44.1-B44-RC8e|DEX210|TLR22|Serpent S400

11

Díky za pozitivní komentář...trošku jsi mě uklidnil. Jinak ty tedy nemáš problém že by se těsně před ukončením nabíjení objevila chybová hláška jak tady někdo psal?

12

i já zatím nabíjím bez problémů... wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

13

Chtěl bych se zeptat jak je to s připojením lipol (turnigy, zippy) baterií 2s k servisnímu konektoru, de to v pohodě, nebo je nutné pořizovat nějakou redukci. A připojení klasicky na gold 4mm (také na těchto typech baterek) při nabíjení je možné, nebo je taky potřeba redukce (nový kabel)?
Díky

14

Pokud nemáš na nabíječce stejný konektory tak si bud vyrob redukci nebo pokud máš jen jeden typ konektoru tak ho na nabíječku napájej. Co se týče servisního konektoru tak je několik druhu tak se koukní na popis baterek tam to býva a kup si to...

15

Dave1986 napsal:

Chtěl bych se zeptat jak je to s připojením lipol (turnigy, zippy) baterií 2s k servisnímu konektoru, de to v pohodě, nebo je nutné pořizovat nějakou redukci. A připojení klasicky na gold 4mm (také na těchto typech baterek) při nabíjení je možné, nebo je taky potřeba redukce (nový kabel)?
Díky

Já mám baterie Flightmax 2S 5000mAh 40C a nabíječku IMAX B6. Servisní konektor tam jde, na nabíječce jsou konektory až pro 6S. Bohužel když jsem nabíječku kupoval, páni celníci mi jaksi zapomněli vrátit do krabičky kablíky, takže jsem si vše musel udělat nanovo a nevím jestli ty koliky na které se ptáš jsou 4mm... Pasujou tam. Otázkou je co to máš za koliky na baterce? :testpo:

Je: E-Revo VXL / SCX10 - Jeep Wrangler Rubicon / Axial Wrangler Wraith / Spektrum DX3C / Hitec Eclipse 7 PRO
Byl(o): Cross Tiger / Savage 3,5ccm / E-Revo VXL / E-Maxx 3908 / Blade Dancer / Gama 2100 / Scout
FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

16

Ahoj, chtěl bych se zeptat na ty kablíky, ty moje jsou death (viz obrázek) a musím koupit nové. Dají se koupit v elektru nebo musím do RC shopu? Díky

http://www.sdilej.eu/pics/888c6957ab841c2390a40c0dd016afb5.JPG

17

Tak kablíky jsem našel zatím jen v RC shopech, třeba tady http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=36825

Ale chtěl bych se zeptat která nabíječka je lepší na nabíjení Li-pol 2S 4000-5800 mAh, tahle nebo Raytronic C12?
Líbí se mi, že ten raytronic má svůj zdroj ale má slabší výkon, 40W oproti 50W u Imaxu.
Zdroj k tomu imaxu mám nějaký "SUNY ac dc adapter" - tady: http://digital.tiger111hk.com/p12959/SU … 18b731ae4a

nevím co to je zač, bude stačit když budu nabíjet 5A proudem?

18

bude stačit, jednoznačná výhoda Rayt. je právě ten zdroj, popř. http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor … w_PSU.html asi první nabíječ z HK s vestavěným zdrojem.

19

Právě se rozhoduju kterou z nich si nechám, zatím vítězí ten Raytronic, právě kvůli tomu zdroji - že nemusím tahat tolik kabelů...