1

Téma: Losi 1/24-Scale Micro Rock Crawler

Tedy pánové, musím uznat, že Losi se poslední dobou opravdu snaží! Patrně se konstruktéři setkali s kladným ohlasem na Mini rock crawler a řekli si, že vyrobí něco, na takové to "domácí ježdění"...
Konečně!!!

Když se kouknete na stránky firmy Losi, tak najdete více informací. Jinak je to více méně zdařilá kopie Mini rock crawleru s tím rozdílem, že podporuje technologii "Bind and Drive", což potěší zejména vlastníky 2.4 Ghz vysílaček Spektrum a taky má (podle rozpisu součástek, jestli jsem viděl dobře) v rozvodovkách na nápravách šnekové soukolí :-)

http://losi.com/Products/Default.aspx?ProdID=LOSB0236

2

Re: Losi 1/24-Scale Micro Rock Crawler

Jako crawler mi to teda přijde moc malý. I na ježdění doma... smile

E-revo BL, Summit, E-revo 1-16 VXL, Himoto MT

3

Náhodou je to príma, asi rozšířím Micro park big_smile

4

trubka video....

http://www.youtube.com/watch?v=SW6HL9ZFUGk

5

netušíte někdo, jak je velká origo Ni-Mh baterka?
popř li-Po LOSB0863?

6

Origoš baterka má rozměry: 30 mm x 20 mm x 10 mm

7

Nazdar pánové! smile
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s tímto modelem.
Viděl jsem pár videí a celkem mě to nadchlo na takový to domácí ježdění.
Za ohlasy předem děkuji wink

Traxxas Summit brushless - ezrun 120A wp sc8, Losi Highroller 1/10 brushless, Ken Block 1/16 brushless

8

Prosím prosím...  opravdu s tímto modelem nemá nikdo zkušenosti? sad

Traxxas Summit brushless - ezrun 120A wp sc8, Losi Highroller 1/10 brushless, Ken Block 1/16 brushless

9

Tak mě to nedalo a již jsem hrdým majitelelem. big_smile
Je to opravdu super model. Na to jak je malý toho překoná opravdu hodně. Má skvělé pneumatiky které se udrží téměř na všem. Při předělání baterky z původního místa na předek na servo se o něco zlepší jízdní vlastnosti a Losinka se tolik nepřevrací. Ještě by to chtělo někjaký to závaží na kola. Toť první zkušenosti...
Pokud se tu někdo objeví a bude ho mít též, rád si s ním vyměním zkušenosti smile

10

čau, přidej se na rc4x4 ať je nás z Moravy víc!

HB Lightning Stadium Pro 2 - 4.6ccm

11

Dobrá dobrá, ale nevím jestli se tam budu s mojí malinkou losinkou hodit roll   Nu v nejhorším aspoň do počtu smile

12

to vam povim ze to je pekny hnus jak to je lehky tak to potech kamenech skace a hlavne s crawlerem ma mozna podobnou kastli jinak nic nikdy bych si to nekoupil a uz vubec ne za ty penize

13

to vam povim ze to je pekny hnus jak to je lehky tak to potech kamenech skace a hlavne s crawlerem ma mozna podobnou kastli jinak nic nikdy bych si to nekoupil a uz vubec ne za ty penize

ajéééje....evidentně si to koupil někdo,kdo od toho očekával že to zdolá překážky jak destinový crawler roll Hochu musíš brát taky v potaz velikost modelu,není to na kameny,ale spíš na domácí crawling popř. na menší zahradní skalky wink

14

to vam povim ze to je pekny hnus

Zkus si vzít do ruky pravítko a kalkulačku a spočítat, jak velké (spíš malé) musí být překážky pro model v měřítku 1:24 aby byly srovnatelné s překážkami pro model 1:10.  wink

15

Možná to bude trošku rukama. Stačí si trošku vyhrát se zátěží předku a kol a doma to nemá s většinou překážek problém :!:  Jako šťastný majitel si nemůžu stěžovat! Například na posteli skvělé poježděníčko... tongue

16

Asi to nejlepší na takové to domácí ježdění, dokonce lepší  jak vrtulníčky  big_smile Jenom bych se podělil o poznatek ohledně LiPo. I v krámě i v Astře mi tvrdili, že LiPo je nutné hlídat podle času. Není, po vložení Lipo 7,2 / 240 mAh regulátor LiPo detekuje, svítí vedle zelené i červená LED a detekuje snížení výkonu na úrovni cca na 3,2V / čl., samozřejmě výkon i výdrž nesrovnatelná, cena packu prakticky stejná jako NiMh, samozřejmě ne originál, ta cena je nemravná

Venom Creeper, EzRun 32 Brushless, Traxxas e-Revo VXL brushless

17

Zdravim. Pod stromek jsem si nadelil Losi Micro 4x4 Trail Trekker. Je s tim moc hezky pojezdeni doma. Zatim nabijim prilozenou nabijeckou - a z toho nabijeni jsem jelen. Model ma 4,8 V 220 mAh baterii. Na nabijecce se pise output 6V, 400 mA, stitek ze je urcena pro tuto baterii a ze se nema prekracovat 1 hodina. Pritom v navodu se pise,ze prvni nabiti ma byt hodinu a ostatni uz potom 2-3 hodiny.
Takze trosku rozpor. Baterka uz po cca 40ti minutach zacina byt dost tepla (ruku na ni ale udrzim), takze nabijim tu hodinu.

Neresil to uz nekdo z majitelu?

V budoucnu se chystam koupit lepsi nabijecku,ale nerad bych do te doby odrovnal obe baterie co mam.

18

Resil jsem to stejne. Nabijel jsem tak hodinu, max hodinu a pul.

Co mám: Tamiya CC-01 s pár úpravami
Co bych chtěl: Onroada, ale není kde a s kým jezdit

19

Musis pocitat s tim, ze ty nabujecky v RTR setech stoji za prd. Nekdy ani to ne. Ono nejde ani tak o to napeti, jako spis o proud, kterej do toho poustis, to by na tom adapteru (schvalne nerikam nabijecka) melo byt napsany. Dalsi dotazy k baterce hod spise do sekce elektra...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

20

Zdravim vsechny, pridam par slov k tomu nabijeni z vlastni zkusenosti.
mam losi micro rock crawler rtr verzi s origo akumulatorem 4,8V 150mAh NiMH 4-Cell. Baleni obsahovalo i nabijecku losi na 8x AA 1,5V baterie, kterou jsem ihned po vybiti prilozenych baterek predelal na sitovy adapter uz ani nevim od ceho,  vystup z trafa 12V 800mA.
Nabiti trva 20-25min. potom LED zhasne a signalizuje nabito, doba jizdy cca10min ...... Super zabava na domaci jezdeni smile

jeste dodam ze jsem na aute provedl maly upgrade a to premisteni akumulatoru na zadni napravu a pridanim zavazi do kol.
take pripravuji nejakou lepsi kabinu a do budoucna premejslim o Xcelorin brushless motoru ale to je financne dost narocne tak musim posetrit smile
Preji hezky den

21

pridavam jeste fotky z prestavby - http://scrooog.rajce.idnes.cz/losi_unim … 224125.jpg

kabina je vlastni vyroba "vzdalene blizici se unimogovi smile" z plastu
zavazi do kol vyrobil kamarad na soustruhu
ram je z polykarbonatu 3mm tl.

cus

22

ahoj, stavba temer u konce aktuakni fotky ---> http://scrooog.rajce.idnes.cz/unimog

mel bych otazku chci si koupit nejakej vetsi akumulator aby auto dyl jezdilo, poradte mi jestli NiMH nebo Lipo popr. nejakej konkretni typ. dik za odpoved

23

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … oduct=9028

Venom Creeper, EzRun 32 Brushless, Traxxas e-Revo VXL brushless

24

Pridam sem zkusenosti s podobnym modelem od losi.
Trial Trekker 1/24

chtel jsem neco na cesty mrnaveho.
Tohle me nadchlo.
Ale po par minutach jezdeni jsem byl zklamany z toho motoru co do toho losi dava.
Cpe do toho porad stejny motor  jako do vsech ostatnich mikro modelu.
Tenhle motor se nehodi do crawlera protoze ma malo zavitu.
Na 1s Lipo to sice jezdi ale obcas nema dostatek vykonu na zdolani prekazky a na 2s Lipo to zase jezdi moc rychle a na prekazkach skubave.
rozhodl jsem se poridit jiny motor, ale bohuzel neni snadne takto male motory sehnat, natoz s vice zavity. Sice jsem narazil na nejaky ale za 38$ a to jsem teda dat nechtel.
Az jsem se nasr... a motor rozebral . Odtrhl jsem draty a odvijel. Odvinul jsem 57 zavitu.
Vyhrabal nejaky drat jeste co jsem si pujcil na praxi na stredni a navinul na kazdy paprsek 96zavitu. Sice jsem to nikdy nedelal, ale povedlo se a motor funguje
Model ted na 2s lipo jezdi paradne. Jezdi pomalu s dostatecnym vykonem kdyz potrabuju ale i rychleji na rovinkach(sice ne tak jako poredtim, ale tohle neni zadny zavodak). Kroutak se rapidne zvedl.
model uz neposkakuje po prekazkach.
Pokud se toho nebojite, tak do toho jdete. Doporucuju. stoji to jen par desitek minut prace a nejakou starou tlumivku z televize u popelnic.
Jen doporucuju dat tam drat jen o malinko mensiho prumeru nez ten co tam je. mohlo by dojit k prepaleni vynuti.

Naposledy upravil: jmk (18. 06. 2012 20:46:10)