201

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

Takže záhada blikajícího příjmače vyřešena. Měl jsem na krytu příjmače ještě plombu od pana Španěla, takže jsem ho otevřel až dnes po konzultaci s ním, a k mému překvapení jsem v něm objevil zbytky vlhkosti. Voda asi nejak pokaždé aktivovala detekci nízkého napětí, která omezila výkon motoru. Po vysušení se zdá, že vše zas funguje jak má a příjmač snad ani nebude mít trvalé následky. Skutečně nechápu, jak se tam ta voda dostala, kryt příjmače jsem sundával poprvé a auto jsem nikde netopil. Jen jsem ho parkrát po jizdě opláchl zahradní hadicí nebo sprchou a nechal vyschnout na slunci, jak je psané v návodu. Zkusím byt příště opatrnější, ale nemyslím, že bych to s tlakem vody předtím nejak přehnal.
Přemýšlím, že bych spoje u krytu nejak zalepil. Napadlo mě oblít ten spoj barvou na sklo, která po zatuhnutí vytvoři pevnou hmotu a zároveň jde  v případě potřeby zase odlepit. Nebo znáte něco podobneho, co bych mohl použít?

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

202

To není dobře.
Chce to utěsnit třeba plastidipem nahoře proti vniku a dole ponechat díru pro únik. Díru uzavřít paroprůchodnou zátkou. Tohle vypadá na vzlínající vlhkost a té takto nezabráníš. Z uzavřeného prostoru voda nemá prakticky jak uniknout (pokud už se tam dostane). Nejhorší je, pokud se začne teplé zařízení omývat studenou vodou. Uzavřený kryt bez průchodky vodu natáhne vzniklým, podtlakem a už pak nepustí.

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

203

Když jsme u utěsňování - jak utěsňujete (kryjete) kardany před vniknutím kamínků?
Teď jsem dělal menší "generálku" po cca 30-ti jízdách a kardan a zadní kloub už mám hodně obroušený a moc už nevydrží.
Chci to nějak zakrytovat, ale nechci použít textilní celoobleček. Dělali jste někdo jen zakrytí kolem převodovky, kde je to nejvíc otevřené? Jak?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

204

Asi jsem poranu natvrdlej, ale jaky zakrytovani kardannu? Ty prece zakrytovany jsou. No a jestli mas namysli naprosto hermeticke uzavreni prevodu, tak to jsem teda nikdy neresil a resit nemusel. Kaminky mi tam vlitly uz asi 100x. Po jizde jsem povolil kryty, vyklepal, profouknul a jelo se dal...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

205

Zakrytování máš zespod, ale jen takové "halabala".
Kamínky tam krásně vlítnou okolo servosaveru a pak zvrchu v místě před i za převodovkou. Prostě všemi místy odkud jde vidět kardan.
Jelikož driftuju na šotolině, tak přední kola veškerý bordel krásně nahazují do všech skulin.
Schválně kardan večer nafotím jak vypadá po cca 15-ti baterkách na šotolině.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

206

Jooooo sotolina, to je svinstvo!
Hele, s tim driftovanim. Chtel bych na revikovi vyzkouset CounterSteer, ale nemuzu najit ani hrusku, ani venec diferaku, kterej by mel rozdilny pocet zubu. Traxxas fakt dela jenom jeden druh hrusky a vence?

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

207

Tomecek napsal:

Jooooo sotolina, to je svinstvo!

Svinstvo, ale taky nejlepší zábava.
S jinou hruškou ti neporadím, taky jsem nic nenašel. Ale pokud bys to sehnal, nezapomeň pak domontovat středovej diff lol.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

208

Srandisto! big_smile
Ja zkousim drift na cistym hladkym asfaltu, nemel bych to srdce likvidovat auto na sotoline. Po mensich (no mozna vetsich) upravach to driftuje skvele. Ale kdyz jsem videl videa s tim coutersteeringem, slintal jsem jak maly dite. Akorat to na revikovi nemuzu dat dohromady, nikde nic neni...

209

Jak jsem slíbil, dávám sem fotky obroušeného kardanu. Na kousku zadního skid plate jde vidět "chlupatý" povrch. Takový povrch má celá zadní část spodku - tedy i ramena a poloosy. Takhle je to "opískované" po cca 15-ti baterkách na šotolině.
Opískování mi nevadí, ale obroušený kardan ano. Proto řeším lepší zakrytování.
http://alex.333.sweb.cz/E-REVO%20VXL/kardan.JPG
http://alex.333.sweb.cz/E-REVO%20VXL/zadn%C3%AD%20kloub.JPG

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

210

pod motorem mam kousek molitanu
a neco i pod krytem prevodu motor-prevodovka
co mi jde bordel zespoda od stredovyho kardanu, tak tam mam vyrizlej kousek lexanu a pisek v prevodech mam zridkakdy

211

alex: porad nechapu co myslis pod pojmem countersteering
pouzivano prevazne na motorkach a jednostopejch vozidlech...
jde vlastne o vychyleni balancu motorky na opacnou stranu nez tu, na kterou chci zatacet

u tak malyho a lehkyho auta jako je mini revo bych si tenhle efekt nebo styl zataceni tezko predstavoval
- antoz jak je to auto navic rychly.. tudiz nejaka sestrvacnost v naklonu pri zataceni bude nula nula nic

nemas ty nahodou namysli normalni kontra s volantem-rizenim? jako jizda bokem-drift?

Naposledy upravil: Danii (02. 06. 2012 01:33:59)

212

Ano, presne o tomhle se tu bavime a rika se tomu CounterSteer. Je to pojem, ktery se pouziva u driftu. Jde o to, ze zadni naprava se toci rychleji, nez ta predni, jede se bokem a kola jdou kontra.

Toho revika je mi docela lito, kdyz vidim ty fotky. Co zkusit ten prodysny obal z EBay?

213

hpi drift box? big_smile

TOmečku, na jakejch gumách driftíš? Na revíčko jdou dát i klasický desetinový driftovací kola, že ano?

F

214

jo jdou, mel jsem je a driftilo to s nima pekne

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

215

Driftim na tomhle:

http://c456141.r41.cf0.rackcdn.com/images/large/tra/tra7375a.jpg

Jinak kola s desetiny pasujou, jak prdel na hrnec... big_smile

216

to jsou kola z Block Edition?

217

jj

218

Proti gustu žádný.... , ale taky jsem zkoušel dávat silniční kola z onroadu a zdalo se mi to strašně hnusné tak sem je prodal big_smile:D:D

Lrp 1:10 Tx

219

Zdarec chlapi:) Tak hned poté, co jsem vyřešil problém s příjmačem, mi odešlo stock servo..Už jsem se bál, že si přes víkend nezajezdím, nakonec mě zachránilo servo z letadýlka, z té největší číny, co si lze jen představit. Myslel jsem si, že servo okamžitě odejde, ale vydrželo 2S i 3S baterky a i po několika kotoulech a skocích stále funguje.. A navíc ten jeho zvuk:) Jinak ke konci jsem chtěl zkusit backflip, ten se sice povedl, ale znovu mám strhnuté převody v předním diffu.. Takže s touhle srandou končím:) Chtěl jsem se vás zeptat na chlazení, co doporučujete? Koupit aktivní větrák na motor nebo pasiv (při těch rychlostech by možná mohl být i efektivnější v odvodu tepla) a pokud aktiv, co rovnou větší větrák (např. ty na pc.), co bude chladit i regl?:)

220

Pokud Ti bude proudit dost vzduchu skrz kastli, stačí bohatě pasivní chladič.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

221

Ja jsem koupil od integy ,ale bohužel nemůžu říct co a jak, protože jsem dřív odpálil servo,než jsem zjistil jestli to chladí big_smile http://rchobbyracing.cz/INTEGY%20Tuning … C23141BLUE

Lrp 1:10 Tx

222

Aktivnim chlazenim se jeste nikdy nic nezkazilo. smile

223

Tak nakoupeno, původně jsem měl v úmyslu vzít pouze chlazení, hrušku a servo, nakonec jsem platil 115 dolarů, páč jsem se neovládl, znáte to.. smile Jinak chlazení jsem vzal nakonec pasiv, aktiv. chlazení bylo vyprodané.. V kombinaci s proděravěným předním "sklem" by to mělo snad stačit:)

Naposledy upravil: Mexxx (03. 06. 2012 14:08:28)

224

Jasně, že to bude stačit. Větráček by Ti stejně uchladil 00 nic. A jenom zabírá místo a hučí. Mám to vyzkoušený a pokud vyndáš přední i zadní okno je to v pohodě.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

225

Že je ventilátor k ničemu, na to si přišel sám nebo Ti někdo radil? big_smile