176

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

To, ze by se daly zuby vyrobit neznicitelne, o tom se opravdu nema cenu hadat. Samozrejme, ze nejdou. wink A jak pises, ani by to nebylo zadouci. 15m skoky jsou opravdu pohoda. Jde jen o to, jestli s tim autem skakat umis. A hlavne jde o to, kolik casu venujes udrzbe toho modelu.
2x2S seriove taky neni problem. Otazkou je, jaky je to regl a jak dlouho mu tam vydrzi. To uz se z jutrubky nedozvis. wink
Auto netrpi velkou rychlosti, ale pri rozjezdech a pri drastickem zachazeni.
Samozrejme, to auto neni neznicitelne. Ale pri cteni Tvych prispevku mam pocit, ze tu vypravis o Finalu, Bonzeru a podobnych znackach.

PS: Dalsi samozrejmosti je, ze pokud zmenis pastorek, zmeni se nejen maximalka, ale i rozjezd. smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

177

2 10kubec10:
Chlape, ty si musíš dělat kozy, to nemůžeš myslet vážně. Takové auto, jaké čekáš by nepostavil nikdo ani za desetkrát tolik, co jsi "investoval". Rozmydlit auto - to dokáže každý. Tebou prezentované výkony výrobce stěží garantuje, když je ani neprezentuje. Každý snad pochopí, že na mezi provozovaný model musí trpět a hrozí poškození. Zkus pouvažovat, jaké tam působí síly a kde jsou reálné hranice. Snad jsi absolvoval fyziku ze základní školy a víš něco o zrychlení

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

178

xPool napsal:

No a nakonec se přiznám, že jsem nečetl vaši předchozí komunikaci, tak nevím jestli už vám to někdo nepsal, ale nezapomněli jste si náhodou přehodit správný pastorek na 3S? Je fakt, že i s ním, není problém při 3S něco odvařit, ale se standardním na 3S to je pěkný záhul na auto a na tohle opravdu Revo stavěné není.

Četl jsem o nějakém druhém přiloženém pastorku s méně zuby, to je on? Tuším ,že standart má 28t. Díky

179

JJ, je to tak. Na aute je 28T a prilozej je pastorek 23T, kterej TRX doporucuje pro 3S lipo...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

180

10kubec10 napsal:

Este raz opakujem, auto za 300e (resp) 400 aj s tuningom poriadnym, urcite nekupujem na vyhliadkove jazdy. To ze by zuby isli urobit neznicitelne, o tom sa dufam nechcete somnou hadať. A nestalo by to ani o moc viacej, kusok poriadnej zliatiny a je vybavene. Ale ok uz nebudem rypat, nebudem pripominat to co vsetci vedia ze firmy chcu zarobit a preto robia naschval take co sa pokazi wink

Je hezké, že Tvoje revo stálo jako základní osmina, ale tohle auto bylo děláno for fun s maximálním xfaktorem a na to je potřeba myslet a tudíž to auto nekupovat vážně, ale pro srandu. Ten ´´kusok poriadnej zliatiny´´ by ti taky mohl odrovnat motor, proto je lepší vždy vyměnit něco s pár zuby, to by jsi kdyžtak nadával na to, že motor stojí za nič?

Tomeček: díky moc za další radu, kolikátou už ? big_smile

Naposledy upravil: Jelass (28. 05. 2012 20:11:20)

181

Stojí tyhle kola za něco? http://www.ebay.com/itm/NEW-Traxxas-Min … 2570d4a3d6
Jsou to TOYZ 201. Prosím o radu, kde je koupit nejlevněji (chci koupit jen kola).
Případně mi poraďte něco ještě levnějšího na domácí ježdění.
Díky.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

182

myslim ze se o nich psalo ve starem vlakne, ze jsou ty gumy moc tvrde

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

183

je ta cena za 4/ks? Jestli ano, je slušná, každopádně nákup no name kol se nevyplatí na žádné auto, ani na vxl revo smile Jinak na revo navlíkneš, pokud vím, jakákoliv standartní truggy desetinová kola 2.2´

a vůbec, pročti vxl.mojemodely.cz, tam se dozvíš všechno big_smile

Naposledy upravil: Jelass (28. 05. 2012 20:39:08)

184

Alex333 napsal:

Stojí tyhle kola za něco? http://www.ebay.com/itm/NEW-Traxxas-Min … 2570d4a3d6
Jsou to TOYZ 201. Prosím o radu, kde je koupit nejlevněji (chci koupit jen kola).
Případně mi poraďte něco ještě levnějšího na domácí ježdění.
Díky.

Ne, tyhle určitě nebrat, někdo je už testoval a stojí za velkou bačkoru (tj. nestojí za nic).

185

Jsou na prd, mám je, moc tvrdé a nemají offset - auto je užší a snadněj se převrací, talony jsou lepší v terénu i na asfaltu.

E-Revo VXL
Sakura D3 CS – Drift
LRP S10 TC – Drift

186

Do terénu jsou nejlepší kola ze Summita, která jsou velmi kvalitní a jízdní vlastnosti revíka se mnohem zlepší.

Naposledy upravil: jackie (29. 05. 2012 05:25:19)

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

187

Takže teda Talony.
Poraďte, prosím, kde koupit sadu 4 komplet kol s Talony nejlacinějc?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

188

talony jsou na revu, na summitovy jsou canyony

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

189

Zdravim, mam problem s Revikem a vubec nevim, co s tim muze byt. Po vcerejsi jizde, ktera probehla uplne bez problemu (stejne jako nekolik pred ni) a vyjel jsem jen jednu originalni Nimhku mi dneska po vlozeni baterek Lipo a pote i Nimh chvilemi blika cervene prijmac a auto ma tak tretinovy vykon a spatne reaguje na plyn:( Nechapu to, posledni jizdy vsechny na sotoline/ lehkem terenu, zadne narazy, skoky..
Pozn.: jen aby nedoslo k omylu, auto po celou dobu ani na moment nejelo normalne, vykon byl opravdu mizerny, rychlost cca 15, 20km/h...

Naposledy upravil: Mexxx (29. 05. 2012 22:34:33)

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

190

Zapnul jsi lipostop ?

je E-firestorm flux ale za chvíli nebude wink http://www.vt-1zsjirkov.8u.cz/

191

To může mít mnoho příčin, nejdříve bych zkusil přeměřit napětí na bateriích, zda nejsou kaput nebo vybité a pak bych se zaměřil na to blikání (bliká to rychle nebo pomalu?), že to může mít souvislost s hlídáním napětí na bateriích. Když v autě přehazuješ Ni-Mh a LiPo, nezapomínáš zapnout a vypnout nízkonapěťovou detekci?

Mexxx napsal:

Zdravim, mam problem s Revikem a vubec nevim, co s tim muze byt. Po vcerejsi jizde, ktera probehla uplne bez problemu (stejne jako nekolik pred ni) a vyjel jsem jen jednu originalni Nimhku mi dneska po vlozeni baterek Lipo a pote i Nimh chvilemi blika cervene prijmac a auto ma tak tretinovy vykon a spatne reaguje na plyn:( Nechapu to, posledni jizdy vsechny na sotoline/ lehkem terenu, zadne narazy, skoky..
Pozn.: jen aby nedoslo k omylu, auto po celou dobu ani na moment nejelo normalne, vykon byl opravdu mizerny, rychlost cca 15, 20km/h...

192

xPool napsal:
10kubec10 napsal:

A este nieco, auticko som si kupoval preto aby som s tym jazdil jak hovado. Na vyhliadkove jazdy mozem kupit v dračiku za 20euro. A neni to nahodou tak ze vecsi tlak na prevody ja ne betone? Tam kolesa nepresmyknu, v terene ano smile

Hehe, to je vtipné a nevím jestli na tom mám reagovatl, ale asi mi to nedá :-). Takže bych to viděl asi tak, že tlak na převody bude stejný v terénu i na betonu, prostě ten kroutící moment je při stejných parametrech motoru a převodů stejný, ale problém je, že v terénu auto mnohem více skáče a tyto otřesy způsobují nepravidelnost v zabírání mezi zuby převodů a to samozřejmě při jízdě s 3S bude mít drastické následky, což už asi sami víte :-)...

Že motor, převody, poloosy a vůbec celá hnací soustava dostávají zabrat stejně na kluzkém i nekluzkém povrchu, je docela zvláštní myšlenka.

193

xPool napsal:

To může mít mnoho příčin, nejdříve bych zkusil přeměřit napětí na bateriích, zda nejsou kaput nebo vybité a pak bych se zaměřil na to blikání (bliká to rychle nebo pomalu?), že to může mít souvislost s hlídáním napětí na bateriích. Když v autě přehazuješ Ni-Mh a LiPo, nezapomínáš zapnout a vypnout nízkonapěťovou detekci?

Baterie jsou v poradku, Lipo byly cerstve nabite a zkontrolovane merakem. Nimh by mela byt taky v pohode. Kdyz jsem vlozil Lipol, tak jsem zapnul i lipo rezim (zelene svetlo na regulatoru). Pred chvili jsem to znovu zkousel jen na Nimhku, vypnul jsem lipo rezim a po zapnuti auta svitil prijmac uplne normalne zelenym svetlem, ale i presto byl vykon stale tretinovy a po chvili se prijmac zase rychle rozblikal cervenym svetlem. Blbne i vytrimovani, jako kdyz je baterie vybita. Nicmene behem kratkeho testu se mi 2x stalo, ze auto z niceho nic zabralo normalne ale pouze na par sekund a zase zpomalilo. Jeste doplnim, ze zvuk auta se zda byt uplne v poradku, zadne chrceni nebo cvakani, takze se obavam, ze zavada je opravdu v elektronice :-(
PS: Nejdriv jsem myslel, ze mam treba slabe baterie v ovladacce, ale i po jejich vymene za nove se nic nezmenilo.

Naposledy upravil: Mexxx (30. 05. 2012 12:28:59)

194

Jak pise xPool, tech pricin muze byt mnoho. Baterky si vyloucil. Zbyva motor, regl a RC souprava. Neprepinal si na vysilacce ten pomer 50/50 (70/30)? Zacal bych asi tim, ze se znova sparuje regl s vysilackou. Pak bych laboroval s jinou vysilackou a jinym reglem. Pokud moznost nemas, asi bude na miste reklamace...

195

Tomecek napsal:

Jak pise xPool, tech pricin muze byt mnoho. Baterky si vyloucil. Zbyva motor, regl a RC souprava. Neprepinal si na vysilacce ten pomer 50/50 (70/30)? Zacal bych asi tim, ze se znova sparuje regl s vysilackou. Pak bych laboroval s jinou vysilackou a jinym reglem. Pokud moznost nemas, asi bude na miste reklamace...

Na vysilacce jsem nic nemenil. Asi budu muset poradne procist navod a zkusim nejak znova sparovat tu vysilacku. Snad to bude jen nejaka kravina, protoze me nenapada nic, cim bych to mohl rozbit.

196

Mexxx napsal:

Baterie jsou v poradku, Lipo byly cerstve nabite a zkontrolovane merakem. Nimh by mela byt taky v pohode. Kdyz jsem vlozil Lipol, tak jsem zapnul i lipo rezim (zelene svetlo na regulatoru)...

takhle mi odesel druhy regl, taky jsem jezdil nimh a lipolky - porad zapinal a vypinal lipo stop

197

Danii napsal:

takhle mi odesel druhy regl, taky jsem jezdil nimh a lipolky - porad zapinal a vypinal lipo stop

To snad nemuze byt muj pripad, s Lipo zacinam a prepinal jsem to teprve parkrat.

198

to Mexxx

podle Tvých příspěvků máš VXL s 27mHz soupravou, což může být zdrojem Tvého problému. Ideální by bylo si od někoho půjčit jinou RC soupravu, spárovat ji s reglem a vyzkoušet... popřípadě zkus v době výpadku vytáhnout servo, také dokáže pozlobit jeho elektronika...

199

j.hery napsal:

to Mexxx

podle Tvých příspěvků máš VXL s 27mHz soupravou, což může být zdrojem Tvého problému. Ideální by bylo si od někoho půjčit jinou RC soupravu, spárovat ji s reglem a vyzkoušet... popřípadě zkus v době výpadku vytáhnout servo, také dokáže pozlobit jeho elektronika...

27mHz jsem chtel puvodne kupovat, ale nakonec mam 2,4GHz verzi. Trochu jsem hledal na googlu a nasel jsem podobny pripad. Nakonec to pry bylo servem, coz mi teda nejde uplne do hlavy, jelikoz auto normalne zataci a cekal bych, ze "rozbite" servo by melo delat vic problemu. Takze asi abych zacal pomalu vybirat nejake nove, ktere uz snad vydrzi dele...  Nechapu jak muze firma Traxxas pouzivat tak nekvalitni servo, aby asi po 10 baterkach pomalu znehybnilo auto :-/

200

Este ze na to servo som bol pripraveny. Auto som kupoval asi ročne s pôvodnym servom ale bolo jazdene len na nimh baterkach. Dal som tam lipolku a po par jazdach sa auto ani nepohlo.

Neviete ako rychlo cca pride balik z ameriky, ked som dal najdrahsiu dopravu (nieco ze Express atd) (39us)?
Obiednal som vcera, do piatku to tu asi nebude ze? big_smile

Naposledy upravil: 10kubec10 (30. 05. 2012 20:59:10)

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS