126

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

u motoru 380 dochází při větší zátěži k roztavení chladící vrtulky a tím k zadření motoru, je lepší motor Titan 12 T ten se nehřeje skoro vůbec a brushless je k ničemu koho to baví jezdit po zadních a se střed. diferákem to dělá v terénu neplechu.jinak jestli máš stejnosměrný regulátor tak lacinější verze je motor MIG 480 ten vydrží ač divné 2x tolik co 380 origoš

je-Traxxas e-revo, Summit 1/10,Bylo Traxxas slash ultimate 4x4 1/10 a Subaru impreza rally 1/10-Tamyia, bugy brushless Himoto Z3 1/10

alechuva.rajce.net

127

Nevím, co se Ti furt roztavuje. Já mám 4 malý TRX a nedám na ně dopustit. Když ho přehřeju, tak se přepne na 50% výkonu a je mi jasný, že musím chvilku počkat. Ale, že by se něco tavilo, tak to tu ještě nebylo.
Jediný, co jsem na motoru měnil byly ložiska.
No a vracet se k uhlíkům, tak to už nepotřebuje vůbec žádný komentář.

Naposledy upravil: jackie (19. 05. 2012 16:16:31)

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

128

odpovídal jsem někomu jinému nic tobě nevnucuji někdo se ptal já jsem odpovědě,l a nikdo nepsal že u brushless motoru se něco odpaluje ,ale u stejnosměrného motoru.A uhlíkové motory nejsou špatné a spousta lidí je používá- brushless neznamená nejlepší

je-Traxxas e-revo, Summit 1/10,Bylo Traxxas slash ultimate 4x4 1/10 a Subaru impreza rally 1/10-Tamyia, bugy brushless Himoto Z3 1/10

alechuva.rajce.net

129

Brushless motor ze je k nicemu? Teda ty si dobrej srandista! big_smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

130

Otazka uplne od veci ale kvoli comu ludia jazdia benzinove motory? Je to narocnejsie na udrzbu, huči to, dymi to a podla mna to nema ťah jak striedavy motor.. Z mini revička ludia na ulici nechapu a vela ludi povedalo ze si vzdy mysleli ze benzinove su rychlejsie a lepsie ale ze taketo nieco vzivote nikdy nevideli big_smile

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS

131

souhlasím

alechuva.rajce.net

132

nepsal jsem že brushless je k ničemu taky ho mám ,ale na krawlení nebo expedici je dle mého názoru lepší stejnosměrnej. zase kluci co tady jezděj s erevama vxl jsou v terénu pořád na boudě. kdyby byl lepší ovladač, tak by to taky bylo lepší seřízení axelerace za jízdy nebo plynulejší.u traxxase zmáčkneš plyn a už to jde na zadní.To je můj názor a rozhodně ho nikomu nevnucuji jen jsem už vyskoušel spostu motorů.každému vyhovuje něco jiného a každej chválí to co má

alechuva.rajce.net

133

Ano, na expedici je lepsi stejnosmer. Ale na expedici je taky lepsi jine auto, tohle je vlakno o malem revu. wink A to jenom kvuli vode je lepsi stejnosmer, crawleni se senzorovym stridakem je naprosto v pohode.
A ze nekdo neumi jemne mackat plyn a zna jen plnej kotel, to uz je druha vec...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

134

jo to jsem chtěl říct k vůli vodě je leší stejnosměr tady jsou tratě se spousty kalužema brody atd

alechuva.rajce.net

135

Doplnění: při silničním bashingu: jaké tlumiče nasadit a jaká kola?

Na tlumiče jsem si odpověděl zde: http://vxl.mojemodely.cz/

Co ta kola?

Naposledy upravil: Jelass (21. 05. 2012 22:51:10)

136

Moje pouziti - na bashing a teren orig. talony, na silnici Traxxas Response.

137

na silnici prezouvam na obycejny silnicni kola pro 1/10 modely, tamiye apod.
a do tel tlumicu jsem dal matky a znova nalil olej, takze mam auto niz tongue

http://i.nyx.cz/files/00/00/07/90/790347_308e94a62c5d1e94997e.jpg

response ciste na asfalt je blbost - jezdil bych je leda tak na koberci, trave nebo na mekcim povrchu

138

Response na silnici neni v zadnem pripade blbost, naprosto v pohode. Ty silnicni kola pro onroady, co ty jezdis na silnici, tak ty ja jezdim bud na koberci nebo na naprosto cisty draze. Vyjet s temahle kolama na silnici u nas, je po jedny jizde po nich...

139

pravda puvodne mely vzorek, ale to co je videt na obrazku je asi po 10-ti jizdach, v mym pripade 1 jizda= 6-7 baterek
prave tech responsu mi prijde, ze je skoda sjizdet ty piny na asfaltu a prilnavost bude taky jinde
vzorek na silnici snad vsichni vime jak vypada, ze? smile)

140

Response na silnici moc dlouho nevydrží, za chvíli je po nich, vím to z vlastní zkušenosti. Já osobně na silnici používám traxxas anaconda (bandit rear tires) na discích od HPI.

http://imageshack.us/photo/my-images/84 … 12129.jpg/

141

Anacondy jsou perfektni, pokud jezdis jenom na asfaltu a cistym asfaltu. To bohuzel neni muj pripad, pro me jsou vyhodnejsi Response. Pravdou je, ze mizi celkem rychle...

142

Tak som vam zas prisiel skazit naladu. Najprv sa chcem spytat Tomsa jak myslel tych 6-7 baterok na jednu jazdu. Ja sa bojim ze upečem motor uz pri jednej baterke.

Tak a teraz to hlavne. Je to na 99% zlomeny zubok zadneho diferencialu. Zatial som nerozoberal cele auticko ale iba zadnu cast, vdaka comu som mohol nakuknut do difu. Tam som vsak ziadny problem nezbadal, takze bud je miniaturny alebo je problem uplne vo vnutri difu. Nechapem preco ten zadny plast neni oddeleny aby som nemusel davat dole uplne vsetko.
Budem to muset otvorit? Alebo sa da kupit cely diferencial? Auticko mam tyzden a uz donho musim sypat dost vela penazi. Rameno som zlomil uz druhy krat ale to chapem ze je moja chyba. Servo sa odpalilo s tym som ratal. Ale z tohto diferencialu mam uz fakt nervy. Teraz kupim novy za 20e alebo kolko  a za tyzden sa zas posere? Nerozumiem vazne co to ma znamenať ze si vyrobca dovoli dat ozubene kolieska zo zliatiny ktora neni schopna odolať. Najprv som nerozumel prečo je hnacie kolečko plastove. Potom ma napadlo ze mozno aby povolilo ako prve. Proste aby ked sa maju zlomiť zubky, aby to odnieslo kolečko ktore je za minutu vymenene. Ale vidim ze som sa asi mylil a teraz fakt neviem co mam robit. Nakupil som baterku, nabijacku, servo, dva krat celu sadu ramien, nasypal som do toho skoro 400e. Tie kamene ci ako sa to vola uz su uplne odpalene, auticko neustale zatača do stran, nejde to poriadne vycentrovať. Nevie mi niekto poradiť ci ide obiednat RPM sada zo zahranicia aj na dobierku?

Tomecek dufam ze ma hned neukamenujes, ale skus pochopiť aj ty mna, ze som myslel ze drahy stroj, ktory patri k špičke tak ze nieco vydrzi. Hovorim vsetko ostatne berem, ale tento dif ma velmi zarmutil

143

10kubec10 napsal:

Tomecek dufam ze ma hned neukamenujes, ale skus pochopiť aj ty mna, ze som myslel ze drahy stroj, ktory patri k špičke tak ze nieco vydrzi. Hovorim vsetko ostatne berem, ale tento dif ma velmi zarmutil

Kdyz dobre popises duvod a uznas i svoji chybu, neni duvod kamenovat. wink
A ted k veci - pises, ze je to na tuty ulomenej zub v difu. ten si ale jeste nerozebral, tak jak si na to prisel? Jinak diferak jde rozebrat, aniz bys cokoliv sundaval z bulkheadu. Vytahnes ty bulky i s ramenama ven a jenom rozpulis. Jestli je ulomenej zub v difu, ma to nekolik pricin. Vada materialu, vule v prevodech nebo dostal doooost poradne pod vocas. Da se koupit jak celej dif, tak i jednotlivy ozubeny kola, mas moznost volby.
Treba ja si ten diferak muzu jen chvalit. Ani na jednom aute za dva roky zadna vada.
Ohledne tech ramen a vuli v  kamenech - po prechodu na RPM naprosta spokojenost. V zakladu to neni zadna hitparada, ale porad si myslim, ze to patri ke spicce ve sve kategorii...

144

Prisiel som na to tak, ze ked chytim rukou zadne kolesa a pridam plyn tak motor sa vpohode roztoci a je počut motorovu pilku big_smile A pri jazde je počut rapotanie.

Takze bude to ten zub asi, či? Idem to skusit nejak rozobrat len sa bojim aby som to dal dokopy.
Co vsetko sa da kupit od RPM?  Urcite chcem vsetky ramena a kamene. Robia este nieco ine?

145

Nema to nahodou spojku?

Nebo mas mozna stejnej problem jako tento zde http://www.youtube.com/watch?v=UY6y1-vi2WA
Preskakovala mu hruska.

Naposledy upravil: DEE (24. 05. 2012 20:24:19)

Caster Fusion EX-1.5Pro (Sanwa MT-4)

146

Tak neviem ci to bude dobre videt, kazdopadne je zošuchane hlavne kolečko diferencialu.

http://imgupload.sk/images/l/4/l4jloky3xalwfra5vs5p.jpg

Som zvedavy kolko bude stať nove. Najradsej by som to obiednal rovno s tou RPM sadou ale nemam vobec skusenosti s obiednavkami zo zahranicia. Potreboval by som stranku kde ide kupovat na dobierku. Je to vôbec mozne alebo treba jednoznacne paypal. Dik

PS: Ta spina je normalna? Jak sa to tam dostane ked to je uplne uzavrete? Vodou to asi nemozem umyt ze big_smile

Naposledy upravil: 10kubec10 (24. 05. 2012 20:52:34)

147

Takze stejnej problem jako na to videu z youtube.

Caster Fusion EX-1.5Pro (Sanwa MT-4)

148

jasny, ty bulkheady dole vubec nelicujou a pak se ti dam dostane prach, pisek a hruska je vymleta hned...
nerozebiram bulky nejak casto, takze po umyti, odmasteni a slozeni tu mezeru dole lepim tavnym lepidlem
kolikrat mam sto chuti koupit ty hlinikovy bulky od integy, i kdyz to bude taky shit jak znam integy

podle me je to auto plastovy hlavne proto, abys kupoval dalsi a dalsi dily od traxasu
taky to je auto vesmes pro zacatecniky, takze cekat od teho zazraky nemuzes
lepsi modely jsou cenama trochu jinde zejo smile)

149

Jezdíte někdo seriové zapojení baterek 2 x 2s v erevu?

150

Seriove zapojeni jezdit nemuzes. 4S uz by regl nezvladl a odesel do vecnych lovist... big_smile