176

Re: Fly Sky FS-GT3B a GT3C (Eurgle 2,4GHz 3Ch)

Dobrý večer (ráno), mám velikou prosbu a předesílám, že jsem se po dva dny snažil o získání informací jak na našem foru, tak i na webu obecně. Koupili jsme se synem Firestorma a vysílačku FS GT3B. Vše výborné do té doby, než po čelní srážce se stromem došlo k poškození mechanických částí serva. Objednal jsem sadu, dal to snad správně dohromady a nyní registruji, že auto na levou stranu zatáčí méně. Začal jsem si hrát s nastavením vysílačky, ale to ´jsem neměl..... AJ je mi cizí, návod v CZ není a moc toho nevím. Požádal bych o radu, popř. popis základních nastavení vyslílačky ve vztahu k popsanému problému. Ideálně o CZ návod k vysílačce. Pointou je, že tápu, zda je problém v "rozštelování" hodnot na rádiu, či v odstranění následků zmíněné nehody. Někde musím mít jistotu a pak se pokusit odstranit chybu. Když pustím volant, tak se mi kola nevrátí zcela do roviny, zůstanou natočená..... Děkuji moc za radu a věřte, že se k tomuto dotazu dostávám po nějakém čase stráveném hledáním.

177

Odkud jsi? pochybuji, že Tě někdo navede po mailu....

Kyosho MP9e 1:8 / Axial XR10 / HPI Crawler King 1:10
Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

178

Ma ta vysilacka funkci "reset"? Pokud ano, neni co resit. smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

179

To je fakt, stačí podržet tlačítko dele na model.

Kyosho MP9e 1:8 / Axial XR10 / HPI Crawler King 1:10
Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

180

Díky za reakce. Jsem z blízkého okolí Plzně. V poslední RE: se píše o podržení tlačítka na model... Můžeme být konkrétnější jaké tlačítko se myslí? Po resetu by mělo dojít k továrnímu nastavení a já bych potřeboval potom právě nějaké povědomí o uživatelském nastavování. Nám to provedl prodejce s tím že návod je na www. Zrada byla v tom, že v AJ.

181

píšeš, že se ti kola nevrací do původní polohy - zkusil bych tedy jako první sundat páku ze serva a pootočit jí, aby se kola vracely do roviny. Pokud to nepůjde, tak si na vysílačce najed kolečkem na položku trim (vlevo dole), najdi si kolečkem 1 (servo je na prvním kanálu) a klinkni tlačítko end, tím se dostaneš na nastavení hodnoty. nastav si podle tvých potřeb, jak moc se mají kola v neutrální poloze natočit (nastavení dělej se zapnutým autem, které bude na něčem ležet tak, aby se kola nedotýkala země a mohla se volně točit.

Pokud se problém nesrovná, tak jdi ještě do položky E. POINT, kde si nastavíš koncovou polohu serva.

Pokud by jsi chtěl něco na vysílačce poradit, tak mi napiš PM

Naposledy upravil: manek100 (12. 05. 2012 13:17:53)

182

JeanB napsal:

To minotaur: super, takže pokud mi zbylo něco málo přijímačů HK: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … _3Ch_.html - tak na ty by měla vysílačka bez problémů fungovat? Nepíše se totiž u nich, jestli jsou to již V2....

Tyto určitě. Ještě jednou - za á co funguje s GT3B funguje i s GT3C, za bé rozpoznávací znamení - 3-k přijímač má tlačítko failsafe.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

183

ok. Moc dík za vysvětlení.

E-Revo - Xerun 150A+SD4274 2200KV Combo, Sanwa MX3-X

184

Ahoj všem,

snažil jsem se najít odpověd na svůj problém, nicméně nepodařilo se mi, tak se obracím na zkušenější smile
Zakoupil jsem Fly Sky GT3C, ale buď jsem nespároval s přijímačem správně , nebo je něco špatně, nebo je to v nastavení vysílačky.

U Auta po spárování a připojení serv funguje řízení obráceně, plyn nereaguje vůbec, brzda funguje normálně.
Může se prosím někdo podělit o zkušenosti, popřípadě stručně popsat párování, zda jsem neudělal někde chybu?

Neměl by někdo k dispozici český návod?

... Popis párování:

K přijímači jsem připojil napájení, vsunul jsem párovací propojku, zapnul vypínač  - LED blikala červeně , na přijímači jsem stisknul tlačítko BIND= > zapnul jsem vysílačku, po chvilce se LED rozsvítila červěně - hotovo ???

Díky za reakce ..

Tamiya Nitro Crusher => Hpi SAVAGE 4,6 X Big Block => Hpi Baja 5B

185

Asi si sparoval dobre, jinak by neslo vubec nic.

serva - nastav reverz na tomto kanalu
plyn - sparoval si regl s vysilackou?

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

186

plyn - sparoval si regl s vysilackou?  - nerozumím

... řízení předpokládám snad dám nějak dohromady, přes menu REV ?

187

ano, řízení přepneš přes funkci rev na 1. kanále
sparovat regulator s vysilackou musis podle navodu, ktery jsi dostal k regulatoru, zkus se podivat tam

188

Návod bohužel nemám, respektive mám angl. návod k vysílačce,dle kterého jsem snad spároval správně, takže zřejmě i k regulátoru, pokud regulátor = přijímač.
Popř. je třeba párovat 2x ? Jednou pro servo plynu a jednou pro servo řízení? To je asi blbost, ne?

189

Regulator je regulator, prijimac je prijimac. wink
Pokud nemas navod k reglu, napis sem typ. Bud ti nekdo popise postup nebo posle link na navod...

190

Mám spalovák, tudíž si myslím že žádný regulátor v autě nemám smile

191

Tos mozna mel rict hned na zacatku. wink Brzdu s plynem mas na jednom servu nebo kazde extra?

192

Brzdu s plynem mám na jednom servu, je to original seriové HPI.

193

Není náhodou tlačítko na přijímači fail safe? U GT2 se musí držet bind tlačítko na vysílačce zmáčknuté a pak až zapnout přijímač. Snad to může být stejně.

http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=f … 2011030006

Naposledy upravil: Vigi (22. 05. 2012 21:05:29)

194

Zatím díky všem, zítra budu laborovat a uvidím smile

195

Ahoj všem,

tak se nakonec povedlo, řízení jsem přepnul na ovladačí přes REV a co se týká serva plynu a brzdy, pořád to nechtělo běhat, tak jsem nakonec sundal táhla ze serva, namontoval zpět a už to běhá smile - zřejmě někde nějaká drobná mechanická závada, každopádně spárováno bylo správně, pokud by někdo tápal našel jsem vcelku dobré video zobrazující spárování a nastavení FAIL SAFE.:

http://www.youtube.com/watch?v=BXKC5wffI44

Jinak díky všem  cool

196

to brennero:

Klatovy....   s nastavením bych mohl teoreticky pomoct

197

Ahoj, koupil jsem si GT3C na rekreační ježdění. Všechno nastavení chápu, ale jedna věc mi není jasná. Jsou to D/R. V menu jdou samozřejmě nastavit dvojté výchylky pro všchny kanály, ale jak si pak mezi těma výchylkama přepínám? Nebo to nejde? To by tam ta funkce pak byla zbytečná, když jsou tam end pointy ne? Díky za odpovědi...

Himoto EMXT-1BL, Monster Beatle 110BS, Flysky FS-GT3C

198

Jak myslíš to přepínání? Na kanálech 1-3 si můžeš v menu nastavit "D/R", říkejme tomu raději omezení výchylek, dále pak máš na rukojeti kolíbku D/R pouze pro nastavení omezení výchylek na řízení. U GT3B/C, pokud si dobře vzpomínám, to funguje konkrétně u toho řízení tak, že si v menu "D/R" na 1. kanále nastavíš nějaké omezení výchylek, třeba na 70%. Kolíbkou si pak můžeš přidávat/ubírat podle potřeby v plném rozsahu 0-100%, když pak zmáčkneš BACK, tak se to vrátí na hodnotu nastavenou v menu, tedy 70%.
Jako ono to označení D/R je v tomto případě u volantovek tak trochu matoucí, líp tomu říká Kopropo - "steering travel" u řízení.
Zrovna jsem si o tom dopisoval s psx-em, autorem open source firmwaru. Nebyl by problém přidat funkci, která by se volitelně mapovala na vhodné tlačítko, třeba CH3 nebo D/R, a fungovala třeba jako u mé staré dobré Graupner XS6 - po dobu stisknutí tlačítka by zrušila omezení výchylek. Psx si to dal do seznamu, tak někdy časem...

Michal Nováček - RC.305

199

Jasný dík za vysvětlení. Já chtěl mezi dvouma přednastavenejma výchylkama přepínat, jako to třeba dělám u vrtulníku. No ale takhle to je v pohodě a chce to jen zvyk...

Jinak GT3C mám týden a Power žačalo zlobit. Jak je psáno jinde, tak se ukroutil drátek vedený volantem. No rozebral jsem to a připravil na svůj vypínač. Řízení je ale jinak suprový...

Himoto EMXT-1BL, Monster Beatle 110BS, Flysky FS-GT3C

200

Ano, to chápu, že jsi byl zmaten smile U volantovek výrobci mluví o dual rate, ve skutečnosti jde o plynulé omezení výchylek, ne jako u páčkovek, kde klasický dual rate dělá to, co píšeš.
S tím vypínačem to halt čínský kluci pohnojili. Kdyby nevymýšlely békoviny a udělali to klasicky, bylo by lépe.

Michal Nováček - RC.305