101

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

Tak první porucha:
Auto po chvíli normálního ježdění po asfaltě zastavilo a nic. Mrknu na regl - tma. Zkouším zapnout, ale jen na přijímači blikne kontrolka napřed zeleně, hned poté červeně a zhasne a nic.
Po odpojení baterie a znovuzapojení také nic - jen blikne přijímač zelenočerveně a tma.
Když mám vyplý vysílač, odpojím baterii, připojím ji a auto zapnu tak svítí zeleně regl a červeně (nenašel signál) přijímač, což je v pořádku. Jakmile poté zapnu vysílač, tak regl i přijímač zhasnou a z reglu jde slyšet slabounké vrčení.
Jelikož jsem ještě neodplomboval přijímač, tak nezjistím jestli to je servo, ale tipuji to na to.
Otázka: Jak se vám projevilo vadné servo?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

102

Řekl bych, že takhle nějak, jak popisuješ.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

103

Bylo to špatné servo. Odešlo po asi 12-ti baterkách. Nahrazeno servem Corona DS238MG, které se jeví dobře.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

104

Kdes ho sehnal prosím tě??

Lrp 1:10 Tx

105

na aukru, hobbykingu, ...

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

106

Na HK je malo kdy co skladem, a videl jsi cenu na aukru? big_smile vyděrači..

Lrp 1:10 Tx

107

na hk je skladem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … duct=19959

108

Na HK. Koukám, že je zase skladem.
Jináč servo funguje dobře, akorát má oproti originálu menší vůli v hlavním ložisku a tak nejde nastavit rovný směr jízdy a je potřeba neustále korigovat řízení - zatím jsem to ještě nezkoušel na rovném asfaltě, takže nevím jak se toto projeví při rychlé jízdě.
Další věcí je, že osa páky je umístěna jinde než u originálu a tak není v kolmé poloze se spojovačkou při rovném směru. Přestože tohle "vykřivení" je poměrně velké, tak to až takový problém při jízdě není - ale jak píšu, zatím jsem to nezkoušel na rovném asfaltě.
Na pohyb je poměrně tuhé - asi slušně zpřevodované. Když jej chci natočit kolama, tak vždy povolí nejprve servosaver.
Orig. servo zasláno k reklamaci.

Naposledy upravil: Alex333 (11. 05. 2012 21:13:37)

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

109

Prosim vas, zmesti sa mi táto (prípadne väčsia kapacita 3S) do mini revička?

http://www.skymodel.sk/akumulatory/lipo … 11v-3s-30c

A ma niekto skusenosti s touto firmou baterok? Dakujem

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS

110

Tá sa Ti nezmestí ani náhodou. Firma neznámá?

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

111

[quote=Alex333

Kamarád tohle servo má a je naprosto spokojený
Střed má super rovný není potřeba auto na rovině
Skoro vůbec řídit . To je naše zkušenost s tímhle servem smile
Asi není kus jako kus smile

Naposledy upravil: pavlikp (14. 05. 2012 10:58:37)

112

Tak bolo to ako som hovoril. Original veci hned vp... Auticko mam treti den a uz som musel meni predne rameno a teraz pred chvilou sa mi vytrhla guma lebo sa uplne nafukovali. Jak sa da uplne zabraniť nafukovaniu? Niekde som cital ze nejaka lepiaca paska z vnutornej strany ale to pomoze podla mna iba trosku. Neda sa to nejak uplne zamedziť? Ach jaj nechapem auticko za 300e a len problemy hned od začiatku

113

Jojo....mam podobnou zkusenost s velkym E-Revem, ze tacatku neuveritelnej pruvan v penezence....ale az do toho nasypes cca 4k za tunningovy dily(u velkyho cca 8k), budes pravdepodobe spokojen jako vetsina lidi tady s modely traxxas.

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

114

No lenze tie RPM diely na slovensku ani neni dostat... A s obiednavanim zo zahraničia nemam ziadne skusenosti.

115

Hele takovyhle reci mam strasne rad! Co kdybys misto toho hned na zacatku rekl, jak si to nekam narval?!

filipb:  maly revo je podstatne vetsi drzak, nez to velky. Bohuzel, nektery lidi si mysli, ze to v 50 narvou do zdi a auto bude cely... big_smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

116

Sak jasne ze sa to zlomilo pri havarii ale nebola vobec taka hrozna. Za druhe, preco nejsu stock veci v kvalite RPM? asi by ich zabilo 10eur navyse. Uznavam ze rameno bola aj moja chyba ale tie gumy maju byt vyriesene od zaciatku. Jedna zadna sa dokonca nafukuje ovela viac jak druha. Gumy su nalepene na diskoch cize to nemozem asi nijak vyriesit.

Potreboval by som ale pomoc. Na auticku nejde nadstavit rovny smer jazdy, resp ide ale kratkodobo.. Po chvili musim zasa štelovať. Ked to krasne vyrovnam a zacnem cúvať, auto zacne uplne zabáčať. Je problem v tych kamenoch ci ako sa to vola, na ktorych drzia kolesa? Ide to nejako riesit? Diky moc

117

Proc nejsou v kvalite RPM? To je jednoducha odpoved, to auto by stalo podstatne vic. Tech tvych 10 ecek je totiz trochu mimo, osadit revika RPM dilama vyjde na podstatne vetsi penize.
Ohledne gum - je to monster, proto jsou ty gumy takhle resene. Jestli se ti nafukujou z duvodu rychle jizdy, tak bud podlepit nebo koupit gumy, ktere jsou stavene na vetsi rychlosti, treba Response od Traxxasu a nebo jine.
Pokud nejsi schopen udrzet rovny smer jizdy, je to zpusobenu bud velkymi vulemi na rizeni a nebo stock servem, ktery je tam spis na paradu...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

118

Tak stock serva se musím napůl zastat - už mám druhé (vyreklamované) a je velmi dobré dokud funguje.
Právě jejich životnost je přímo tragicky nízká. Dle zkušenosti osobní a tady z fóra, když přežije 15 baterek, tak můžeš slavit smile. Jinak řečeno je opravdu dlouhodobě nepoužitelné, protože se na něj lze spolehnout prvních 5 baterií a pak je to loterie.
To zatáčení při couvání je způsobené velkými vůlemi v řízení celkově - kameny počínaje a každým čepem konče. Při couvání působí síly na řízení naopak než při dopředné jízdě a řízení těmi všemi vůlemi "uhne" na druhou stranu.
Toho si nevšímej. Nové kameny tomu pomůžou jen trochu - zůstanou totiž vůle v čepech.
RPM kvalita při stock dodávce je v dnešní době, bohužel, utopie. Sice si myslím, že u ramen by těch 10 € navíc výrobci stačilo na pokrytí navýšených nákladů, ale proč by to dělal - není záměrem žádného výrobce prodávat o hodně dráž než konkurence. A pak stejně jako u dospělých aut - musí se žít i z náhradních dílů, ne? Určitě se někdo najde, kdo koupí stock ramena místo RPM. Mimochodem, kde se dnes dostanou koupit RPM ramena nejlevněji včetně poštovného?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

119

Amain, pokud se trefis do limitu. Ja vzdycky nabral RPM a k tomu neco, abych se dostal na 28$.

120

na liquidu jsou o dolar a neco drazsi, ale s postovnym za dolar to vjyde mozna lip nvm nepocital sem to
http://www.liquidrc.com/index.php?main_ … ilter_id=0

121

A daju sa vymenit za kvalitnejsie aj tie čapy? Proste by som chcel aby auto bolo dokonale vycentrovane pri obidvoch smeroch jazdy. Keby niekto isiel obiednavat RPM sadu a bol by nahodou z Bratislavy, dajte vedet.

122

http://www.hot-racing.com/index.cgi?par … 1826;c=455    mrkni sem je tady spousta krásných věciček :-)

123

já mám erevo vxl už přes rok ,jezdím sním skoro každý den -kopce-skoky tráva a jedinný co už mám třetí je motor a kola, jinak vše docela drží ,vymletých součastek již taky pár bylo ale zlomenýho nic a to bylo spoustu kotrmelců.A s tím řízením-mám origoš a vůbec ho nemusím štelovat -když máš správnou geometrii kol tak to jede rovně

je-Traxxas e-revo, summit 1/16,Traxxas slash ultimate 4x4 1/10 a 3x mini1/28.Bylo Subaru impreza rally 1/10-Tamyia, bugy brushless Himoto Z3 1/10

je-Traxxas e-revo, Summit 1/10,Bylo Traxxas slash ultimate 4x4 1/10 a Subaru impreza rally 1/10-Tamyia, bugy brushless Himoto Z3 1/10

alechuva.rajce.net

124

alechuva napsal:

já mám erevo vxl už přes rok ,jezdím sním skoro každý den -kopce-skoky tráva a jedinný co už mám třetí je motor a kola...

ten motor jsi tam daval zase stock velineon nebo nejaky jiny 380 motor?
kolem lozisek a vyvedeni kabelu jsem jej sice utesnil aby se mi tam nedostaval prach, pisek apod. ale stejne se jadro zalepilo nejakym smradlavym smejdem a rotorem uz neotocim
chladic s vetrakem, teplotu hlidam a stejne to jde do kopru..

jinak asi pujdu znova do toho stock motoru - prevody mam stock 50/28 takze dam mensi 55/28 - 55/26
pomerem cena/vykon/velikost jsem nasel lepsich jen par leteckych motoru jenze na mensich proudech hmm

regulatory mi odesly dva, nahradit doporucuju CC sidewinderem

---

btw cerny rpm ramena na male revo tu mam predni i zadni, nerozbaleny
kdyby zajem - PM

125

u motoru 380 dochází při větší zátěži k roztavení chladící vrtulky a tím k zadření motoru, je lepší motor Titan 12 T ten se nehřeje skoro vůbec a brushless je k ničemu koho to baví jezdit po zadních a se střed. diferákem to dělá v terénu neplechu.jinak jestli máš stejnosměrný regulátor tak lacinější verze je motor MIG 480 ten vydrží ač divné 2x tolik co 380 origoš

je-Traxxas e-revo, Summit 1/10,Bylo Traxxas slash ultimate 4x4 1/10 a Subaru impreza rally 1/10-Tamyia, bugy brushless Himoto Z3 1/10

alechuva.rajce.net