51

Re: Dráha pro mini-z

samozřejmě vasnovsky@volny.cz

52

... Na orig. dráze KYOSHO "funguje" nejlépe bez mazání nejměkkčí směs. Samo, že tato směs je nejdražší a vydrží nejméně....

Tak s tim si dovolim polemizovat, protoze jsem se zrovna u louis0 pri seznamovani s vlastnostmi Kyosho drahy dost venoval zkouseni. Nejmekci smesi jsou prave dik dobre adhezi drahy i bez mazani skoro nepouzitelne, nebot auto je na nich prilis ostre. Prave proto se tam jezdi skoro vyhradne na mechovkach, ktere jsou tolerantni a kdyz se zatacka prepiskne tak klouznou ale neprekoti auto. To same se ale da docilit vhodnou kombinaci  standardnich pneu. Mechovky se vedle prijemneho chovani na Kyosho draze vetsinou daji dobre pouzit i na koberci, takze jsou docela dobrou volbou. Osobne si ale myslim, ze vhodne zvolene klasicke gumy mohou dat i lepsi vysledky, ale tak daleko jsme zatim nepostoupili.

53

...

Neberu Ti názor, ale asi taky dost záleží na stavu povrchu dráhy KYOSHO. Pokud na té dráze jezdily pouze modely s nenamazanými pneu, tak má povrch jiné vlastnosti než povrch, kde se proháněly pouze modely s namazanými pneu. A to je případ ve Vísce (louis0). Ta dráha ve Vísce je už poměrně dobře namazaná sama o sobě.
Zkoušel jsem si zajezdit na úplně nové dráze v Polsku a příjemný pocit z jízdy jsem měl až při použití nejměkčích pneu nazadku a o stupeň tvrdších napředku.
Ale je fakt, že každý má ty svoje hranice jinde a každému vyhovuje něco jiného. To je přirozené. A taky něco udělá to, že mám MINI-Z lehce vytuněné, takže se chová drobet jinak než standart.

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

54

Změna. Tedy do 22.11.2007 měl. Dnes MINI-Z po komplexním vyčištění a nasazení úplně nové karosérie vkládám pod vánoční stromek jednomu dětskému domovu. Kolega dělá to samé a další vkládá nabíječku AKB, takže snad bude vše sloužit dál a potěší nejednu závodní dušičku.

55

A to je votom, vidíš Miky, teď máš opět MiniZ a je to v pohodě, douffám, že Tě uvidím na závodech

56

... už jsi viděl, né wink , ale k tématu.
Dráhy na severu Moravy se rozrůstají a v jednání jsou další místa pro hostování. V dohledu je realizace pořízení dalšího počítacího zařízení. Prostě zájemci "zbrojte", kat. MINI na severu Moravy rozhodně neumře. Dráhy tu jsou (viz. http://rccarsteam.nolimit.cz/ ) a určitě se rozrostou.   smile
Zatím se na zdejších drahách pneu nemaže, ale asi to tu nikdo nepovažuje za problém. Gumařská alchymie funguje, takže se i k tomuto způsobu pojetí přizpůsobím.

57

Vývoj jde dál a tak mne nezbývá, než si poupravit můj názor vyslovený dne 21. listopadu 2007 v 18:28 hod.
Situace na trhu v dostupnosti pneu se výrazně změnila a pokud je do soutěže přípustný pouze základní motor, tak velkou výdrž i odpovídající vlastnosti za rozumnou cenu lze očekávat od pneu od fy Atomic a ani mazání není potřebné.
Drobet odlišná situace je na kobercovém povrchu. Tam už je dle mého názoru vhodné použití mechovek, ale dají se také dnes bez větších problémů nalézt takové kvality, aby se nemuselo mazat i při použití výkonného tuningového motoru.
Ale na druhou stranu zůstává fakt, že si přimazáním a způsobem mazání můžeme jízdní vlastnosti poupravit k obrazu svému.

58

Mini Z už vlastním třetím rokem. Své MA-010 jsem ale jezdil doteď jen občas doma. Rád bych začal trošku aktivněji. Samotného to ale člověka moc nebaví. Kamarád má v Ostravě halu www.modelport.cz , kde minulý týden zakoupil dráhu pro 1:24, 1:28. V něděli už jsem zkusil a je to konečně požitek. Kdyby měl někdo chuť si zajezdit (nejlépe také awd, drift), rád se něco přiučím a podělím se o hodinovou sazbu viz ceník na stránkách. Pokud se lidi scházíte jinde, rád dorazím i tam.

59

Tomek napsal:

.... Pokud se lidi scházíte jinde, rád dorazím i tam.....

Tak trénuj a 22.9.2012 Tě čekáme. Viz: http://mkmiky.wz.cz/souteze.htm

60

Zdravím a rád bych sdělil, že je možnost zajezdit si v Prachaticích. Mám jen dotaz, ví někdo, kde seženu mini z sinister tgr?

61

Buffalo napsal:

..... ví někdo, kde seženu mini z sinister tgr?

Nejspíš nikde, kluci turecký to zapíchli už před třema, spíš čtyřma lety a asi tak předloni se toho houfně lidi a obchodníci zbavovali na E-bay. Je to mrtvej projekt .....  V ČR ho na 99,99% nikdy nikdo neměl, takže hledej na E-bay, ale počítej s tím, že náhradní díly nejsou a nebudou.
Měl jsem to v ruce v Norimberku asi před pěti či šesti lety, šli velmi špatnou cestou ....   vrcholem byl pokus o řemínkovej pohon.

62

Díky za info. Máš jný nápad? Mini-z je dobrý, ale chybí mi ta "modelařina". Sám se na postavení něčeho nového necítím.

63

ALS 280B nebo 280C :-)

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

64

Vidím, že zrovna jednu prodáváš. Co za ni chceš a jaké máš zkušenosti. Já mám jeden obstarožní kousek doma a mám jen trable.

65

Buffalo napsal:

Vidím, že zrovna jednu prodáváš. Co za ni chceš a jaké máš zkušenosti. Já mám jeden obstarožní kousek doma a mám jen trable.

V čem máš problém? Jaký máš konkrétní model? Dej sem kdyžtak fotku.

Naposledy upravil: luis0 (27. 11. 2012 21:11:18)

66

Uz je skoro prodan...docela me prekvapilo jakej o nej je zajem. mno moc zkusenosti nemam, jelikoz jsem s nim nemohl zavdoit v Praze, kvuli Peckovejm hodne komunistickejm praktikam. Mel jsem dost problemy se setupem, jelikoz mi nikdo nebyl schopnej poradne poradit. Ohledne zivotnosti je tu neznicitelnej podvozek, kterej se neda srovnas s plastovou hrackou mini-z.

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.

67

U M280-tek je celkem náročný dobře trefit gumy,a vyladit odpružení. Taky záleží na citlivým nastavení diferáku, viděl jsem kouzelníky co ten diferák utahovali tak dlouho až z něj byla pevná osa a nebo ho dokonce tímhle způsobem zničili (stáhli do jiný polohy ten unašecí talířek na ose a pak se ložisko diferáku opřelo o osazení v ose - pochopitelně pak diferák přestal fungovat a nešel seřídit). Při slušným zacházení, ale opravdu nemá na tom autě co odejít.... Ostatně to platí u všech modelů s touhle koncepcí. Někdy i malý detail hraje ve finále významnou roli. Je škoda, že jsi neměl s kým se poradit a s kým pojezdit ..... Ty zkušenosti se nedají získat bez ježdění a pokud je s kým to probrat tak se člověk učí rychleji.

68

Jojo....kvalita vsech dilu je super... No mozna jsem se nechal prilis rychle otravit, ale ani mi moc nesedli kluci od Pecky z drahy, jelikoz se na me vetsina divala, asi proto ze nemam kyosho, skrz prsty. Kdyz jsem zjistil kolik se jede zimnich zavodu 1/8 buggy, tak bylo rozhodnuto....navic me moc nebavilo montovani, je to fakt vsechno hrozne prtavy.

Naposledy upravil: filipb (28. 11. 2012 16:31:51)

69

Ahoj všichni! Prosím o sdělení ohledně Prachatic, jestli to ještě funguje, kdy a kde, popřípadě nakopnout, kde najdu podrobnosti. Díky

Naposledy upravil: housenka (12. 03. 2013 20:17:17)

70

V Prachaticích to funguje. Zavolej na 603479886. Přes den málokdy slyším telefon. Nejlepší je okolo 16 hodiny.

71

Díky, ozvu se.

72

Je tady i někdo okolo Kroměříže..? Tady v Kroměříži je taky taková menší trať by jsme se mohly setkat..;) Sice mám buggynu 1:18 ale je to jak mimi..;) Ale jen větší..:)

Používám AtomXB 1:18 buggy