26

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

Rekl bych, ze mizerne. Ale je to teoreticky predpoklad, nikdy jsem to nezkousel. U 6cl NiMH je to 6*1,2=7,2V. Pokud regl detekuje 2S lipolku, vypne pri 6,4V na baterce. U NiMH klesa napeti pod zatezi vic, nez u lipolky. Takze si myslim, ze si moc nezajezdis. Radsi bych tu ochranu vypnul.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

27

Já teda nevim, ale když jsem měl revíka, tak jsem v něm míval Sidewinder SCT, ochrana byla zaplá a jezdil jsem jak na ni-mh tak na lipolku. ( Ochrana byla zaplá od předchozího majitele ). A na ni-mh jsem potom přestal jezdit, protože to byl strašnej rozdíl ve výkonu...  Že bych pozoroval o hodně zkrácenou dobu jízdy, to ne...

Nic nemám smile pouze tu okouním smile

28

čím si to lepil?Mi se vždycky odlepí ten suchač z auta..

crapper napsal:

Tak lepší ztrácet matičky než vylamovat kola.

Mam skoro nový revo (cca 15 baterek) a už jsem dnes ulomil kryt baterky (ty dvířka), dal jsem si na ně suchej zip, protože ty sponky jsou hrozný navíc jsem je pořád ztrácel a dnes sundavám kastli a dvířka mi na ní zůstali big_smile má to nikdo jinak řešený nebo si mam udělat zásobu?

Lrp 1:10 Tx

29

Našel jsem doma 3M lepící suchej zip a drží to. Kde se to prodavá nevim.

30

Prodava se v kazde "normalni" modelarske prodejne. wink 3M je fajn, ale drzi, jak zidovska vira. Osvedcil se obyc suchy zip a chemopren, to je previt. big_smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

31

Já měl na dvířkách obyč samolepící sucháč z OBI big_smile A držel náhodou slušně big_smile I když sem s tim projížděl vodou smile

Nic nemám smile pouze tu okouním smile

32

Já jsem objednal v nějakém českém e-shopu 1 metr samolepícího sucháče za celkem 34,- Kč (každá část se prodává samostatně).http://www.autismus-a-my.cz/997-1006-large/samolepici-suchy-zip-hacky-s-20-mm-cerny.jpg
Potěšilo mě, že je to originál Velcro a poté, co jsem před nalepením zipu podklad důkladně očistil, to vážně drží skvěle a žádné dodatečné lepení použít nemusím.
Původně jsem uvažoval nad 3M, ale ten je zbytečně silný - když se mi kastle přichytne jen svým vlastním napružením (aniž bych sucháč přimáčkl rukou), tak auto za ni v pohodě zvednu i s Velcrem.
Takže za mě Velcro - samolepící část drží na podkladu perfektně a suchý zip je sám o sobě taky velmi kvalitní. Dle prodejce má lepidlo odolnost do 90°C a zip snese minimálně 10.000 spojení a rozpojení, čemuž po několika měsících používání věřím.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

33

Nazdar. Som uplny zaciatocnik v RC, teda uz som mal par auticok ale boli to viacmenej hracky.. Vzdy ma to strasne bavilo preto rozmyslam o poriadnom stroji. E Revo patri medzi najvykonejsie elektricke modely? Tie salta z miesta a dvihanie na zadne v dost velkej rychlosti.. Z toho fakt nechapem a nemozem sa dockat ked to budem riadit big_smile.. Problem vsak je, ze som si myslel, ze ked si kupim kvalitne auto za 400e tak to bude bez dalsich investicii nakolko od draheho profi auta ocakavam ze bude vyrobene co najkvalitnejsie pre maximalnu odolnost. No ako citam forum tak vlastne zakladna vybava je uplne na hovno a treba vela veci vymenit. Ked su v auticku Nimh baterie tak to je zevraj slabučke.. V zakladnom baleni asi neni Lipo ze big_smile.. Vôbec nechapem co znamena to S.. Napriklad Lipo S2, S3 aj S4 som videl tusim niekde spomenute. Vazne sa tam budu kazit veci pokial s tym nebudem zavodit alebo skakat extremne skoky? Dakujem za kazdu odpoved

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS

34

V prvni rade bych chtel rict, ze maly revo nestoji 400€! nevim, jak u nasich bratru na Slovensku, ale tady se da v pohode sehnat za nejakych 270€ (6.700Kc). Za druhe musim rict, ze neznam zadne auto, ktere by vydrzelo takove brutalni zachazeni, jako maly revo! Ve stock vybave se s nim da naprosto v pohode jezdit. Ze je vsechno na hovno a ze musis hodne veci vymenit, to neni vubec pravda. Kdyz budes chtit, muzes. Ale nemusis. S NiMH se da taky v pohode jezdit, jenom uz je to dneska prezitek a lipo se stalo standardem. U nas se da koupit RTR primo i s lipolkou. Neco o lipolkach si muzes precist tady: http://www.mojemodely.cz/clanky/prechod_na_lipo.htm a na internetu je toho tuny. Muzes s tim zavodit a muzes s tim delat extremni skoky.
Jde jenom o to, jak se k autu budes chovat, jaky budou dopady na zem a jak se o auto budes starat.

35

Myslím ,že už sa možu davať aj sk/cz shopy tak tu je revičko vxl : http://www.skymodel.sk/rc-modely-aut/te … shless-rtr   259€
2S lipo - hobbyking, alebo u nás http://www.akus.sk/e-shop/akumulatory-b … odely-116-
a nabíjačku na lipo najdeš aj sám. Ale doporučujem zdroj + balancer dokopy zhruba 50 - 60€ (také jednoduchšie)

Traxxas E-revo VXL RPM - tuning 2x2S Lipo

36

Jsem taky začátečník a nezávodim a revo mam pro čistě zábavu, tak jak ho chceš ty. První auto bylo himoto tam bylo uplně všechno na hovno nic to nevydrželo odešla do půl roku postupně všechna elektronika a při každy jízdě jsem něco zlomil a to jsem snim zkoro neskakal. Pak jsem koupil malý revo a můžu říct že to je o ničem jinym plasty fakt drží hodně až jsem byl překvapenej u elektroniky odešlo servo po asi 20 baterkách s tim počítej. Dále, podle mě ber ne jen zdejší "tuning" s rezervou jsou tady většinou řekl bych profici který ti řeknou že tamhleto a támhleto mění okamžitě u novýho auta, ale pro mě to neni důvod a originální díly zatím u reva drží, ale přesto počítej že koupí auta to teprv začíná je to celkem drahý koníček i když nezávodíš a prostě jednou něco odejde nebo to někam nabouráš neni to nesmrtelný a opravdu to nemůže vydržet když to ve 40km/h někam nabouráš. NiMH baterie jsou z doby minulé tudíš nejsou nejlepší, ale dá se stim jezdit v pohodě až ji tam dáš tak to beztak neuřídíš jestli si ještě neměl žádný auto smile , ale salto to neudělá a výdž taky nic moc. Doporučil bych jako většina Lipo z číny a nabíječku z levnějších Equilibrium 3.0 nebo Equilibrium Mini V2 to je pro lipo potřeba.

Naposledy upravil: crapper (13. 04. 2012 13:13:39)

37

Co poviete na tuto stranku? http://rcbaterky.sk/sk/20-Li-Pol-baterie
Ultramat 10 nabijacku uz mam preto by som bol rad keby to islo nabijat s tym. Najviac sa mi pozdava baterka na ktoru som dal link.. 3S s maximalnou kapacitou... Kolko by to vydrzalo jazdit s takouto jednou lipo bateriou (daju sa dat aj dve) kebyze tomu nakladam, a zakolko by to dokazal ultramat nabit? Na youtube som nenasiel ziadne kvalitne video ktore by porovnavalo E revo so striedavym motorom s Revom s jednosmernym.. Tiez by som si rad pozrel porovnanie medzi Nimh a Lipo a tiez porovnanie Lipo S2 vs Lipo S3

Neviete o nejakych takychto videach? Posledna otazka otazka  tomto prispevku je, aka maximalna rychlost sa da dosiahnut s revom so striedavym motorom a lipo 3S. Dakujem

38

pokud sis nespletl tema e-revo 1/16 s e-revo 1/10 tak do maleho reva se vejde 3s okolo 1200mah tu co si poslal bys tam nenacpal ani kdybys chtel bez patricnych uprav, s ultramatem 10 lipo nenabijes pokud si nedokoupis balancer, na 3s 1200mah se da jezdit okolo 25minut zalezi jak si hrajes s plynem, 2 baterky bych nedaval protoze ten motor si musi taky odpocinout a vychladnout, stridak je urcite lepsi jak plechovka v rychlosti, v udrzbe i zivotnosti, na youtube je hodne videi s malym revem kde jezdi 2s i 3s staci hledat, maximalka zalezi na prevodu, kolech, poctu clanku, sice nevim na co ti bude maximalka pokud nechces jezdit jen tam a zpatky rychlost si muzes spocitat v rc kalkulacce

Naposledy upravil: jencek7 (13. 04. 2012 15:48:51)

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

39

Tu som nasiel super video.. Medzi Nimh a Lipo S2 mi nepride az taky rozdiel.. Lipo S3 je ina kava big_smile
http://www.youtube.com/watch?v=49QhWVmmgM0

Chcel by som sa spytat este ci mozem zapojit dve Nimh.. Jednu tu co dostanem original k REVU a druhu  mam kupenu NOSRAM 4000mah. Nevadi ze budu rozdielne kapacity? A co sa viac oplati, nehat si ULTRAMAT 10 a dokupit ten balancer alebo kupit rovno origo nabijacku na lipo?

Skade by ste mini revo obiednali? www.skymodel.sk  co linkol Duffs je vpohode?

Cize uz si to len zhrniem co potrebujem a kto by bol taky dobry a hodil mi linky na tie veci (na stranke skymodel) budem
velmi vdacny.

E revo 1:16
Nove servo (nemam tusenie ktore)
Nabijacka Lipo
Lipo bateria (prosim poradte co najlepsiu volbu, urcite chcem S3 a co najvecsou kapacitou ale aby sa tam vosla)

Dik este raz

40

rozdil mezi nimh a 2s lipo je v tom ze lipo dodava energii furt a az na konci baterky auto ztrati vykon, nimh slabne postupne od prvniho pridani plynu, neznam obchody na slovensku budes muset pockat na odpoved krajana, nevim jaky balancer by si kupoval ale kdyby sis sehnal treba accucel 6 a zdroj tak te to vyjde zhruba na 1400kc tak musis zvazit co je lepsi, servo bych asi nekupoval dokud to origo neodejde to vodotesne neni spatne da se s nim neco najezdit pak bych se podival po nejakem hitecu a nebo pokud chces levnejsi variantu tak nejake servo z hobbykingu, http://jencek8.rajce.idnes.cz/e-revo/#e … ily_4_.jpg  tyto lipolky jsem jezdil ja v revu ten 3s se tam vesel uplne na chlup ty lipolky jsem mel uz k revu kdybych kupoval nove tak bych asi vzal taky neco z hobbykingu

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

41

10kubec10 napsal:

Chcel by som sa spytat este ci mozem zapojit dve Nimh.. Jednu tu co dostanem original k REVU a druhu  mam kupenu NOSRAM 4000mah. Nevadi ze budu rozdielne kapacity?

Vadi, vzdy by se mely zapojovat baterky se stejnou kapacitou.

42

Pokud je hodláš spojovat paralelně a mají shodný počet článků tak to lze, na shodě kapacity při paralelním spojení nezáleží.

Dej si ale velký pozor abys nespojil paralelně nabitou sadu s vybitou, mohl by sis je tím oddělat. Když spojíš dvě čerstvě nabité sady paralelně se shodným počtem článků a obě budou NiMh tak se nic nemůže stát.

Nebo nebuď línej a prostě ty sady střídej, uděláš tím dobře i autu, nemusí se tahat s dvouma baterkama smile

E-RevoBL, Futaba 3PM 2,4G, Neu1515, eZRun80A, Savox, Full RPM          http://sejny.rajce.idnes.cz/
Revo, GT3B, Ofna Picco .26MAX Savox HV Brushless servo, 2s LiPo RX, Full RPM  Revo je prostě nej smile
Savage FLUX XL Brushless

43

Nejdriv jsem se chytil za hlavu, ale dluzim Ti omluvu. Na malym revu jsou zapojene paralelne, do serie jsou na velkym. sad

44

Som z toho celkom dilino, ospravedlnujem sa smile
Takze alternativa cislo 1 je zdroj + balancer a alternativa 2 je samotna nabijacka?

http://www.skymodel.sk/ Skuste mi na tejto stranke najst nabijacku co najjednoduchsiu aby snou islo kvalitne nabijat LIPO baterie a tiez najidealnejsiu S3 baterku s co najvecsou kapacitou (ale taku ktoru mate overenu ze sa tam vojde)

45

Tim S3 myslis co? Jinak jestli potrebujes nabijecku, mel by sis ji najit sam, obzvlast, kdyz chces jeden konkretni obchod. My Ti muzem rict, jestli je dobra nebo nee. A nabijecky se resi tady: http://www.rcauta.net/forum/forum75-nab … droje.html. Baterky jsou uvedeny hned v prvnim prispevku, neni problem si je porovnat...

46

S3 som myslel Lipo troj člankovu 11V ci kolko.. No ved ale naco sem budem pridavat rôzne nabijacky ked vy ste skusenejsi a linknete rovnu najlepsie volby. Aj co sa tika baterky aj nabijacky. A jak je to s konektormi v auticku? Je tam aj klasicky konektor na nimh a aj lipo? Alebo treba aj nejake kable dokupovat.

47

Tak to neni S3, ale 3S. wink Nabijecka nijak nesouvisi s modelem, proto se nabijecky resi v jinem vlakne. Na malym revu je konektor Traxxas, coz se ti malokdy podari koupit primo na baterce. Takze nakoupit konektory i na baterky (samice) a letovat nebo se muzes rozhodnout pro uplne jiny konektor. Osobne nevidim duvod, ty traxxasacky konektory jsou dobre, ale je to jen a jen na Tobe.

48

Sorry za dva prispevky pod sebou ale nejde mi edit..

http://www.youtube.com/watch?v=4lUOKEagimU
Salta dozadu uz pocas jazdy v celkom slusnej rychlosti xD..
Je to nejak  celkovo specialne upravene revo? Silnejsie prevody, nova elektronika atd, ked tam mohol dat 4S?

49

zdravím, nevíte někdo jaké podložky se dávají na vymezení vůle diferenciálu v bulkheadu, vím že se to tu už někdy psalo, ale vyhledáváním jsem to nenašel... už jsem udělal druhý diferenciál - teda první přední dcerka a teď já zadní  ....díky za ochotu

50

OT

Naposledy upravil: Tomecek (14. 04. 2012 11:55:05)

Lrp 1:10 Tx