51

Re: Plomby na RC modelech

Tak konečně jste napsal pádný důvod. V tom případě nemůžu nic jiného než souhlasit s prohlídkou. Protože to je pro zákazníka podle mého správné. A jak jste napsal "1/ Otevreny ale neporuseny prijimac, bez pritomnosti vody a neotevrene vadne servo ----- neni problem, reseni reklamace vymenou serva okamzite
2/ otevreny kryt prijimace, nefunkcni prijimac. Zaslani do traxxasu na vyhodnoceni, delsi cekani na vyrizeni.
3/ reklamace regulatoru bez serioveho cisla - neuznano, ESC neni od nas. Popripade domluva, ze regl bude poslan do TRX. Delsi cekani, vysoka sance na opravu. (bohuzel jsem mel i pripady, kdy zakaznici zkouseli reklamovat zbozi u nas nekoupene. Proto seriova cisla)"

Pak myslím není nikde problém. A jak tu někdo psal že když si koupí novej ntb, to je zas úplně něco jiného. S tímhle se jezdí venku a je s tím počítáno. Telefon/ntb může při kontrole spadnout a hned může být poněm.
Hezký den wink Martin

HoBao Hyper 8  l regl - Robitronic Speedstar, motor - Robitronic Platinium l http://abysss.rajce.idnes.cz/

Bylo: HPI Savage 3.5

52

Re: Plomby na RC modelech

Zdá se mi, že plombování u elektroniky moc neřeší. Na mém Savage Flux je výrobní číslo stroje na boku pouzdra přijímače. Přepokládal bych, že výrobce eviduje příslušnost ESC, motoru, serva a rádia k tomu určitému v.č. Pokud ne je to jeho problém a dodatečné plombování na tom změní jen to, že se trošku znesnadní situace těm, kteří budou podvádět. Plomby mi však připadají jako presumpce podvodných úmyslů u zákazníka. Celá elektronika se dá oddělat celkem snadno a nikdo nic nemůže poznat, takže tam já vidím ještě prostor pro nějakou plombu smile
Na druhé straně jsem já při rozbalování auta použil alibistickou nahrávku postupu a při ní vytahoval jednotlivé sáčky z krabice a ukazoval, co v nich je. Je tak dokumentován stav modelu a zároveň nehrozí, že by člověk něco vytáhl a pak si myslel, že to tam nebylo.

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4