26

Re: Plomby na RC modelech

"Zuříme" tady nad principem.
Prodej výrobku jako takového, do kterého si prodejce svévolně zasahuje a dělá ze zákazníků kašpárky, co si neumí ani utřít nos, aby si ho neodřeli.....
Ano, žádný předpis ani zákon tím neporušuje, ale pokud při reklamačním řízení uvede do důvodů případného zamítnutí reklamace poškození této rádobyplomby je jasně ve sporu prohrávající.
On tvrdí že to dělá pro zákázníky z důvodu řešení reklamací...... já tvrdím, že to nemá zapotřebí - důvodů pro neuznání reklamace u modelu má i tak dost - když to přeženu....  podle mne je to z jeho strany krok vedle.
Jak tomu nakrásně můžu věřit a u tohoto konkrétního prodejce p. Španěla i věřím - přesto s tím nesouhlasím, takovéto jednání je pro mne nekorektní.
Ať má ceny jaké chce a jeho úmysly jsou čisté - já obchod pana Španěla www.rc-store.cz vymazal ze záložek -      ... právě z toho principu.

ps - není totiž v našem malém cz rybníčku jediným obchodníkem, který má slušné ceny a korektní jednání wink

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

27

Nikdo tu nic nehroti. Uz tu bylo nekolikrat zmineno, ze pan Spanel je velice solidni obchodnik, modelum rozumi a ma hezke ceny. Tobe je to mozna fuk, ale mne osobne by teda dost vadilo, kdyby mi model nekdo rozbalil, napatlal tam "cokoliv" a ja mu mel volat (psat) pokazde, kdyz to potrebuju otevrit.
Co se tyka mne, tak plombu neresim. Pokud by neco odeslo a ja vedel, ze to neni moji chybou, je to na reklamacku, ikdyby tam tech plomb bylo milion a vsechny byly poruseny. Neni mym problemem dokazat, ze jsem to zpusobil ja, to musi dokazat prodejce. wink

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

28

Tomecek napsal:

mne osobne by teda dost vadilo, kdyby mi model nekdo rozbalil, napatlal tam "cokoliv" a ja mu mel volat (psat) pokazde, kdyz to potrebuju otevrit.

Přesně tak, já sem jeden z těch lidí, kteří doslova nesnáší když obchodník zboží rozbaluje. Ať kupuju cokoliv (telefon, něco do počítače, dražší elektroniku nebo RC auto) vždy si vyžádám zboží s neporušenou plombou a i když na mě někdy prodejce čumí co to chci, zboží co má porušenou plombu odmítám a radši ho nekoupím ( koupím jinde ). Rád si to rozbalím sám. Plomba je prostě známka nové věci, nevím jestli Traxxas blokuje víko krabice nějakou nálepkou... Beru příklad z HPI, kde je kulatá HPI nálepka co braní otevření...

Považuju se za jakéhosi modeláře a pardon, koupit si profi auto a ptát se jestli si mohu povolit šroubek... Takhle, kdyby mi kleklo servo, asi bych ho vyměnil za lepší a reklamaci nějak nehrotil. Proto se mi nelíbí to rozdělávání a značení... Nevím představa že by mi něco kleklo na závodech a já řekl sorry hoši, jedu domů nechci přijít o záruku takže si to nevyměním..

29

Rozbalené zboží by mělo být se slevou , tohle udělat v Německu neprodá nic.

Naposledy upravil: Tom69 (23. 03. 2012 16:03:40)

30

Rozumím tomu, že to je ochrana prodejce před lidmi, co si budeme povídat, kolikrát jsou pěkní xxxxx , ale jak zaznělo výše, i tak je důvodů pro neuznání reklamace až dost.

31

Ano, napsal si to presne - je to ochrana prodejce. Mne jako potencialnimu zakaznikovi to neprinese zhola nic pozitivniho...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

32

Tuhle jsem opravoval zdroj, který vyráběl kdysi Mesit a nemohl se dostat dovnitř, protože tam byla plomba. To už dnes není, ale dostat se do výrobku je celkem rébus. Minimálně speciální klíče, případně díly, které se při demontáži nutně poškodí a je tak patrné, že v nich někdo byl.
Modely aut jsou ovšem výrobky, které demontáže vyžadují a tak je otázkou, co se dá chránit při zákonné záruce 2 roky. Rozumím frustraci prodejce, protože to je on, kdo ponese náklady za neúspěšnou reklamaci u výrobce. Koukal jsem, že třeba u E-Reva Traxxas neručí za motor a regulátor a záruku je třeba řešit přímo s jejich výrobcem. To dále zvyšuje náklady. Nevím, kolik je marže obchodníků, ale skoro bych řekl, že tak velká ani nemůže být, aby prodejci nebyli na hraně ztrátovosti.
Na druhé straně bych nechtěl, aby mi výrobek někdo rozbaloval a nějak pečetil. Jsem ovšem připraven jet na férovku a neuplatňovat reklamaci na závadu, která vznikla extrémním používáním nebo havárií.
Pan Španěl příjde o část zákazníků. Část z nich budou ti o které nestojí. Je na něm, aby si to rozhodl. V rámci fér hry by to měl však deklarovat předem a upozornit zákazníka na to, že se kryje. Zákazník může na tom profitovat jen nižší cenou a menšími průtahy s reklamací, pokud je závada učebnicová (něco se poškodí aniž se to používá).

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

33

Tomecek napsal:

Ano, napsal si to presne - je to ochrana prodejce. Mne jako potencialnimu zakaznikovi to neprinese zhola nic pozitivniho...

V tom případě zde ale prodejce nemusí chodit kolem horké kaše a říkat pseudo důvody pro nás.

A konec konců zde zazněla další pravda, už se nejedná o originál balení. Škoda těhlec jeho kroků. Zde na foru o tom ví pár lidí, to pana inženýra nevyrve, takže nezbejvá, než shop dál nedoporučovat, tak jak se to dělo doposud.

34

A není to vlastne uplne jedno? Tak prodejce otevrel krabici no a?.... Pokud se neco na aute SAMO rozbije, tak i kdyby bylo porušeno milion plomb je prodejce povinen ze zakona soucastku reklamovat nebo dokázat opak.

U pana Španěla nakupuju pravidelně a je to snad nejslušnější prodejce jakého znám. V ostatním e-shopech se muze se zbozim  zachazet daleko hure.

E-revo vxl Brushless ; Rajče, YouTube

35

Tak to tu tak průběžně pročítám a vůbec nerozumim tomu o co  de, když se mi rozbije auto koupim rozbitý díly a jedu dál. V případě elektroniky nebo dražšího dílu je to trochu vopruz, ale vemu celej model a pošlu ho prodejci na reklamaci, prodejce ho příjme a pošle výrobci na reklamaci, ten bud záruku uzná nebo ne, ale nechápu, co prodejce řeší za reklamaci, když neni výrobce? Jediný co ho může štvát, je poštovný k výrobci, ale tak to je ryziko povolání. Uplně vidim jak v sobotu v poledne volám z dráhy prodejci, jestli mužu porušit plombu, abych si mohl vyměnit právě zlomené rameno. To je peklo.

Skorpion AX10
Savage flux
http://cvrndin.rajce.idnes.cz/

36

TeaPack napsal:

A není to vlastne uplne jedno? Tak prodejce otevrel krabici no a?

Sory ale jedno to neni to je už rozbalené zboží,  koupil by sis např. notebook rozbalenej?? za cenu nového? Já ne jedině s pořádnou slevou.

37

Prodejce nemá vůbec právo rozbalovat originální krabice od výrobce. U každého je myslím i nálepka která slouží jako plomba. V tom případě to nemůže prodávat jako nové zboží.

HoBao Hyper 8  l regl - Robitronic Speedstar, motor - Robitronic Platinium l http://abysss.rajce.idnes.cz/

Bylo: HPI Savage 3.5

38

Co se tyka rozbalovani a nerozbalovani modelu.

My produkty rozbalujeme i z duvodu predprodejni kontroly. Jiz nekolikrat se stalo, ze diky prevozu z Taiwanu buh vi pres kolik prekladist byla napr. mala reva (kde je to v krabici dost na tesno) poskozena - zlomene loziskove domky. U vetsich aut, jako napr. emaxxy - vytekle tlumice apod.
Takhle je jistota, ze od nas model odesel v poradku a reklamace se da uplatnovat v CZ u CZ dopravcu a nevznika zadny konflikt a tvrzeni proti tvrzeni.

Jsem presvedcen, ze predprodejni kontrola je vuci nasim zakazniku fer a budeme ji delat i nadale.

Znovu a snad naposledy opakuji to, co jsem psal o plombovani na zacatku tohoto vlakna, ze plomby jsou a budou z duvodu ochrany naseho smluvniho vztahu a nijak nezasahuji do funkce modelu. Pokud nekdo plombu potrebuje porusit z jakehokoliv duvodu, neni problem se dohodnout a i se tak celkem pravidelne deje.
Jak jsem psal v jednom z prvnich vlaken, lide jsou ruzni. Nekteri jsoui sikovni a znali,  jini jsou bastlici a nerozumi ani ohmovu zakonu (napr. v pripade zapojovani vetrani nebo osvetleni) a my jako dovozce nemuzeme byt zodpovedni za neodborne zasahy do vyrobku. Neporusena plomba proces pripadne reklamace vyrazne urychli, coz se take deje. Navic plomby absolutne nebrani moznosti si model tunit, opravovat a popripade udrzovat v cistote po mechanicke strance.

Diky

RSpanel, rc store

------------------------------------------------------------------------------------
http://www.facebook.com/rcstore
Nějaký předělaný Summit, malé E-Revo VXL, TRX Rally VXL a tak...

39

cvrndin napsal:

Tak to tu tak průběžně pročítám a vůbec nerozumim tomu o co  de, když se mi rozbije auto koupim rozbitý díly a jedu dál. V případě elektroniky nebo dražšího dílu je to trochu vopruz, ale vemu celej model a pošlu ho prodejci na reklamaci, prodejce ho příjme a pošle výrobci na reklamaci, ten bud záruku uzná nebo ne, ale nechápu, co prodejce řeší za reklamaci, když neni výrobce? Jediný co ho může štvát, je poštovný k výrobci, ale tak to je ryziko povolání. Uplně vidim jak v sobotu v poledne volám z dráhy prodejci, jestli mužu porušit plombu, abych si mohl vyměnit právě zlomené rameno. To je peklo.

To je trochu nesmysl, ne? Jakekoliv rameno se da bez problemu vymenit bez poruseni plomb. Neprehanejte prosim..... ;-)

------------------------------------------------------------------------------------

40

Jelass napsal:
Tomecek napsal:

V tom případě zde ale prodejce nemusí chodit kolem horké kaše a říkat pseudo důvody pro nás.

A konec konců zde zazněla další pravda, už se nejedná o originál balení. Škoda těhlec jeho kroků. Zde na foru o tom ví pár lidí, to pana inženýra nevyrve, takže nezbejvá, než shop dál nedoporučovat, tak jak se to dělo doposud.

Vazeny pane, nelibi se mi vase obvinovani z toho, ze modely nejsou original. My zasadne nakupujeme od autorizovanych Traxxas distributoru a nase zbozi je VZDY original. Rad bych, abyste vase tvrzeni vzal zpet a nebo dokazal, protoze poskozujete vasimi nazory nasi firmu.

Nevim, jake mate zkusenosti jinde, ale od nas kazdy zakaznik, pokud objedna Traxxas model nebo Traxxas dil dostane originalni ND a nebo orig. ND se slevou, pokud se jedna o dil z rozebraneho noveho modelu. Toto se stava vyjimecne, v pripade dlouhodobe nedostupnosti nejakeho dilu a nebo nestyandardniho dilu jako napr. plato motoru, ktere se poskodi asi tak v 1 promile pripadu...

41

TeaPack napsal:

A není to vlastne uplne jedno? Tak prodejce otevrel krabici no a?.... Pokud se neco na aute SAMO rozbije, tak i kdyby bylo porušeno milion plomb je prodejce povinen ze zakona soucastku reklamovat nebo dokázat opak.

U pana Španěla nakupuju pravidelně a je to snad nejslušnější prodejce jakého znám. V ostatním e-shopech se muze se zbozim  zachazet daleko hure.

Diky za nazor, je to tak, jak pisete. I s porusenou plombou jsem povinnen reklamaci prijmout. Ostatni je veci reklamacniho rizeni at jiz u nas a nebo v Traxxasu.

Ja primarne nemam zajem problemy neresit, pokud na druhe strane je komunikujici a uvazujici osoba.

Priklad:
1/ Otevreny ale neporuseny prijimac, bez pritomnosti vody a neotevrene vadne servo ----- neni problem, reseni reklamace vymenou serva okamzite
2/ otevreny kryt prijimace, nefunkcni prijimac. Zaslani do traxxasu na vyhodnoceni, delsi cekani na vyrizeni.
3/ reklamace regulatoru bez serioveho cisla - neuznano, ESC neni od nas. Popripade domluva, ze regl bude poslan do TRX. Delsi cekani, vysoka sance na opravu. (bohuzel jsem mel i pripady, kdy zakaznici zkouseli reklamovat zbozi u nas nekoupene. Proto seriova cisla)

Atd....

RSpanel

42

Tomecek napsal:

Dovolim si nesouhlasit. Vam, jako potencialnimu zakaznikovi to naopak prinese zcela zasadni plus, a tim je kladne reseni reklamace obratem.

I "blby" prijimac a jeho neuznani vyrobcem vrhne cely zisk z modelu do minusu, pokud prodejce reklamaci zakaznikovi uz predem uzna bez jistoty vysledku na strane dodavatele.

43

cvrndin napsal:

To je trochu nesmysl, ne? Jakekoliv rameno se da bez problemu vymenit bez poruseni plomb. Neprehanejte prosim..... ;-)

Vuci ceskym zakonum je dovozce bohuzel jako vyrobce. Coz sebou nese naklady jako napriklad placeni za elektrosrot, riziko neseni nakladu na neuznane reklamace vyrobcem, pripadne soudni spory (probuh hlavne to ne).

Vim, ze vas jako zakazniky toto nemusi pri pouzivani modelu zajimat, vy jste jej koupili za danou cenu a tim to pro vas konci. V pripade sporu nastupuje ceske pravo, ale myslim, ze neni od veci toto zminit a snad to pomuze nekterym pochopit nase duvody, kdyz uz se tu takovato debata rozjela.

RSpanel, RC Store

44

Pike napsal:

Dovolim si nesouhlasit. Vam, jako potencialnimu zakaznikovi to naopak prinese zcela zasadni plus, a tim je kladne reseni reklamace obratem.

I "blby" prijimac a jeho neuznani vyrobcem vrhne cely zisk z modelu do minusu, pokud prodejce reklamaci zakaznikovi uz predem uzna bez jistoty vysledku na strane dodavatele.

Já si taky dovolím nesouhlasit. Sám jste o pár postů výše napsal, že do reklamace to musíte vzít stejně. A je na Vás, aby jste prokázal moje zavinění. To, jestli to Traxxas uzná nebo nee, je mně jako zákazníkovi jedno. Reklamaci řeším s Vámi a je na to 30 dní. Služnu zákazníkům si představuju jinak - místo plombování dílů třeba to, že mi nabídnete zaslat samotné servo místo celého modelu, tomu já říkám služba zákazníkům. wink Já se mezitím dám rezervní servo a můžu v klidu jezdit a čekat, než se to původní vrátí z reklamace. Že zboží rozbalujete a kontrolujete, mně osobně vůbec nevadí. Že lepíte nějaká sériová čísla na regly, to mi (ani autu) taky nijak nevadí. Jen mi vadí ty plomby a to z principu.

Celý topic se točí okolo plombování. To nic nemění na tom, že v mých očích máte stále dobré ceny a jednání. O to víc mi v hlavně vrtaj ty plomby...

45

Zamyslim se nad tim. Faktem je ze doposud asi skoro zadna reklamace nebyla problem kvuli odplombovani. Snad jen jedno nebo dve serva a to se vyresilo delsi dobou cekani (do 30 dnu) na vyjadreni/vyrizeni primo v traxxasu.
Co se tyka poslani a neposlani samotneho dilu, tam to zalezi individualne. Do autoservisu se take nenosi samostatny alternator. :-) bohuzel tech analogii je s realnymi auty az moc.
Ale i to je individualni. Nekdo posle rovnou cely model nekdo ne a pri zavade zavola. Je to pripad od pripadu. Takze asi neni co resit...

Rspanel

Jeste dodam... Ja primarne nechci prokazovat neci zavineni. Ja chci v klidu a s klidnou dusi vymenit dil a poslat hned zpet zakaznikovi. Nechci aby se mi hromadily na firme reklamace a nebo abych se s nekym dohadoval. Na to je zivot kratky. A zakaznik asi taky nechce cekat 30 dni... Proto to vsechno.

Naposledy upravil: Pike (30. 03. 2012 10:39:26)

46

Pike napsal:
Jelass napsal:

Vazeny pane, nelibi se mi vase obvinovani z toho, ze modely nejsou original. My zasadne nakupujeme od autorizovanych Traxxas distributoru a nase zbozi je VZDY original. Rad bych, abyste vase tvrzeni vzal zpet a nebo dokazal, protoze poskozujete vasimi nazory nasi firmu.

Nevim, jake mate zkusenosti jinde, ale od nas kazdy zakaznik, pokud objedna Traxxas model nebo Traxxas dil dostane originalni ND a nebo orig. ND se slevou, pokud se jedna o dil z rozebraneho noveho modelu. Toto se stava vyjimecne, v pripade dlouhodobe nedostupnosti nejakeho dilu a nebo nestyandardniho dilu jako napr. plato motoru, ktere se poskodi asi tak v 1 promile pripadu...

Dobrý den.

Já se zde nechci a nebudu pouštět do nějakých sporů, Vy jste prodejce a víte, proč to děláte.

Nenapsal jsem, že prodáváte neoriginální výrobky, ale pouze, že jestliže je rozděláte, už se jedná o neoriginálně zabalený výrobek od pordejce.  Jestli to Traxxas nemá ošetřeno plombami, potom se omlouvám a beru vše zpět. Pokud ano, je to ze stejného důvody, z jakého důvodu plombujete Vámi prodávané výrobky Vy.

O nějaké pomluvě nebo nedejbože záměru poškodit Vaše dobré jméno nemůže být řeč, protože spolu nejsme v žádném obchodním nebo jiném kontaktu a tudíž nemám žádný důvod takto činit. Jak jste také napsal, vyjadřuji svůj názor a za ten není možné kohokoliv jakkoliv postihovat, pokud se neprokáže úmysl pomluvy. Za názor popř. činy je možné postihovat pouze v notoricky známých případech jako jsou projevy pravicového extremismu apod. Nehledě na to, že jsem doporučení na Váš shop také několikrát zprostředkovaně podal přes sz dál.

Čekám na Vaší odpověď.
Jelass

Naposledy upravil: Jelass (30. 03. 2012 11:08:34)

47

Doplnění:

Jak píšu ´´A konec konců zde zazněla další pravda, už se nejedná o originál balení´´ , nejde pouze o můj názor a můj text je vlastně parafrázování jiného uživatele, bez uvedení jeho jména. Nemám ovšem čas na to, abych hledal autora.

Hezký den.
Jelass

Naposledy upravil: Jelass (30. 03. 2012 11:18:35)

48

Ok. Asi nema cenu resit. Pokud ma nekdo pocit, ze predprodejni kontrola je problem, nemusi u nas nakupovat a pripadne problemy si pak bude s prodejcem resit po svem. Ja povazuji diky predchozim zkusenostem rozbaleni krabice a vizualni kontrolu modelu za spravnou fer vec. A chci vedet co je v krabici nez to odeslu. Na taiwanu to bali take jen lide a ve skladech pracuji take jen omylni lide.
Co se tyka originality a neoriginality pokud nekdo nekdy nekde zminil (ne vy) ze se "tudiz jedna o neoriginalni vyrobky, pokud je rozbaleny" je to jeho problem ne muj. Na to snad nema cenu vubec reagovat, protoze ten dotycny proste jen chtel plivnout spinu. Ja vim odkud nakupuji a za puvod rucim. A prodavam prakticky vyhradne traxxas prave z duvodu stale kvality a obtiznosti sehnat cinske ultralevne a ultrashitove padelky.

49

Ok.

Ať se to komu líbí nebo ne, nemusí u Vás nakupovat, mně se ale líbí, že se za Vaše kroky postavíte a víte, proč to tak dělate.

50

Jelass napsal:

Ok.

Ať se to komu líbí nebo ne, nemusí u Vás nakupovat, mně se ale líbí, že se za Vaše kroky postavíte a víte, proč to tak dělate.

:-) diky.

Nejak to proste dopadne. Vsechno ma svuj duvod, idealni svet by byl samozrejme idealni, ale bohuzel tak to neni a pak nastava hledani kompromisu. Ja stale naivne verim, ze nase jednani je vuci zakanikum (snad) vstricne a prinasi prospech obema stranam, ale nelze se zavdecit kazdemu. :-) hard life :-)

Rs