26

Re: Regulátor Castle Mamba Monster

nevíte jestli regulátor mamba monster pojede s tímto motorem Platinium 1:8, 9.5T, 1950kV,zůstal doma po xerunu který sem vyreklamoval a přemýšlím co s ním

Střídavý elektromotor Robitronic 9.5T, brushless (bezuhlíkový), senzorový, dvě kuličková ložiska, rozebiratelný, časovatelný, rotor sintered neodymium, vč. senzorového kabelu délky 16cm, průměr osy 5mm, vč. chladiče s ventilátorem.

Parametry:

- počet otáček: 1950 otáček/Volt

- 12-14 NiMH nebo 4S Li-Pol

- hmotnost: 272g

- průměr: 36mm

- délka: 74.5mm

http://lancer76.rajce.idnes.cz/
Traxxas summit mamba monster 2200kv spektrum DX4S- Axial scx10 chevrolet blazer spektrum DX3C

27

No teoreticky pojede, ale bez zapojeni senzoru, to mamba neumi...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

28

Toto frčí.....
Nová verze Castle Linku 3.40.00
http://www.castlecreations.com/downloads.html

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

29

Tak z mých dnešních postřehů a zkouošení je nová verze firmware pro regulátor od Castlu. Sice vím (nejen z vlastních zkušeností) že odzkoušenou a jedinou pořádnou verzí je 1,24, ale i tak jsem chtěl novou 1,32 zkusit (nebylo u ní napsáno BETA a tak jsem byl prostě zvědavý. No a samozřejmě nic se nezměnilo, auto z nulového rozjezdu poskočí jak když ho nakopne někdo do řiťky, jináč žádná změna. Nakonec se regulátor musel spokojit se starou známou verzí 1,24 a myslím že jsem z nějakého testování vyléčený... :testpo:

Naposledy upravil: Poly115 (28. 05. 2011 18:24:04)

Je: E-Revo VXL / SCX10 - Jeep Wrangler Rubicon / Axial Wrangler Wraith / Spektrum DX3C / Hitec Eclipse 7 PRO
Byl(o): Cross Tiger / Savage 3,5ccm / E-Revo VXL / E-Maxx 3908 / Blade Dancer / Gama 2100 / Scout
FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

30

Jářku stará dobrá ověřená 1.24 - absolutní pohoda tongue lol

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage

31

Vy máte 1.24 bez bety? nevím proč ale já mám 1.24 Beta.. nevíte někdo co s tím? nejvyšší verzi bez bety mám 1.21 co myslíte mám ji nastavit a nebo mám nechat 1.29 Beta? jsem s tím vcelku spokojen, ale jestli by to mělo pomoct, tak to přeladím.. díky ;-)

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

32

Co tam máš za název zařízení nad těmi dostupnými verzemi sftwaru?

Mě by se spíše hodilo kdyby někdo přesně popsal co nastavuji tímto:

Drag Brake
Punch Control
Čas aktivace
Mrtvý chod plynu

33

Tak už jsem něco našel:
punch control - agresivita plynu
drag brake - brzda v neutralu

34

R4d4s napsal:

Vy máte 1.24 bez bety...

tady všechny verze firmwaru co vyšly:
http://www.castlecreations.com/downloads/frh-mamba.html
Kopec
A proč si nepřečteš legendu co je u každé položky, tam je to přeci vysvětleno solidně .. lol wink

35

tak já mám u 1.24 kde na netu píšou že je final, tak mám beta a 1.21 kde je na netu beta mám final.. ta jsem z toho jelen a nevím čemu věřit.. ale díky wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

36

Fik, vážně? To se musim příště podívat asi jsem slepejš.:)

37

Moc to s tím updatováním nepřehánějte :-)  Svoji mambu monster jsem před týdnem cvičně přehrál na nejnovější soft a výsledkem je mrtvý regulátor na nic nereagující...  stalo se to během nahrávání softu, průběh skončil chybou a opakované pokusy marné. snad ještě to cvičně zkusit na jiném PC....  No nějak moc mě to netrápí.... v autě je ezrun na který už žádný soft nevychází a jezdí a jezdí.

E-RevoBL, Futaba 3PM 2,4G, Neu1515, eZRun80A, Savox, Full RPM          http://sejny.rajce.idnes.cz/
Revo, GT3B, Ofna Picco .26MAX Savox HV Brushless servo, 2s LiPo RX, Full RPM  Revo je prostě nej smile
Savage FLUX XL Brushless

38

Moje řeč, já tam ani nikdy jinou verzi než origo1,24 a na zkoušku 1,21 ani neměl (o CastleLinku nemluvím)

39

Sejny napsal:

Svoji mambu monster jsem před týdnem cvičně přehrál na nejnovější soft a výsledkem je mrtvý regulátor na nic nereagující...

No to je pekny.Zajimalo by mne, co by nato rekly v CC. roll

40

Vim docela presne, co mi na to rekli. Prej neni chyba v jejich programu ani v Mambe, ale prej je to zavada myho pocitace! big_smile A ze jim to amm poslat a za nejakej poplatek opravi...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

41

tomecek napsal:

Vim docela presne, co mi na to rekli. Prej neni chyba v jejich programu ani v Mambe, ale prej je to zavada myho pocitace! big_smile A ze jim to amm poslat a za nejakej poplatek opravi...

Mohl, bys prosím tě napsat přesněji, co ti ten regl dělá nebo nedělá?
Já sem totiž taky přehrál soft na ten nejnovější a savík sice chvíli jezdil (vyjezdil sem 1 a půl packu), ale potom z ničeho nic přestal regl dělat cokoli. Při připojení baterek mi vždy vyskočila jiskra (nabití kondíků), ted jiskří na dotek konektorů - něco tam teče. Diody se nerozsvítí a nedělá nic. Motor je v pořádku, ten jsem odzkoušel na jinym reglu. Regl jsem koupil v setu s modelem Savage flux, měl by bejt, asi 2 roky v záruce (teď už jenom půl), ale jelikož ho mam někde z ameriky, tak je to asi pryč. Ale takhle budu alespon vědět, jestli jsem to posral s tim softem nebo jinde.

Skorpion AX10
Savage flux
http://cvrndin.rajce.idnes.cz/

42

Ted uz nedela nic. Ale jak psal Sejny, resil jsem problem s mrtvym reglem pri upgradu firmwaru. V pulce nahravani se to zastavilo a od te doby nekomunikoval...

43

Zdravim,
Prosim mohly by jste mi poradit jak mam propojit regulator mamba a motorem Novak. Novak ma 3 konektory pro pripojeni A B C, tyhle hodnoty ale nejsou na regulatoru, nevim tedy kam presne ktery kabel pripojit, diky wink

E-Savage, TL-01b, SCX10, TRF416WE, Losi XXX-T

44

Který konkrétní regl od Novaka máš v umyslu spálit s Mambou, to by mě docela zajímalo? co máš za typ??

Naposledy upravil: Dovi5 (25. 02. 2012 00:36:27)

Přátelé vracím se na můj původní nick Dovi

45

Mam to opacne, mam regulator Mamba a motor Novak

46

Tak to se mi ulevilo, to je ta lepší varianta ze špatných :-) (pokud to teda chceš do osminy)Jednoduchá rada, zapojuj kabely třeba od leva doprava na reglu i motoru a buď se trefíš do správného směru rotace hned, nebo přepneš v reglu směr otáčení.

Přátelé vracím se na můj původní nick Dovi

47

Dovi5 napsal:

Tak to se mi ulevilo, to je ta lepší varianta ze špatných :-) (pokud to teda chceš do osminy)Jednoduchá rada, zapojuj kabely třeba od leva doprava na reglu i motoru a buď se trefíš do správného směru rotace hned, nebo přepneš v reglu směr otáčení.

nebo pokud se to nebude točit jak chceš, tak jen prohoď kterýkoli dva dráty mezi sebou.... je to jako u třífázového motoru (cirkulárka)

E-Revo Brushless / http://goof174.rajce.idnes.cz/ , Kyosho Inferno MP9e

48

Dekuju smile

49

Ahoj,dnes jsem koupil mambu regulator,ale po zapojení se začne větráček točit,ale docela zadrhává
Stalo se to taky někdy někomu zvás? a kdyžtak jak to spravit
Díky.

Je: E-firestorm,yokomo dib 2
Bylo toho hooodně smile
http://pavlos12.rajce.idnes.cz/

50

Natočil jsem raděj video http://pavlos12.rajce.idnes.cz/Traxxas_ … MG1649.jpg
Snad nebude v loji regulator sad ješte bych se chtěl zeptat jestli někdo neví rozměry větráčku v regulatoru.

Naposledy upravil: pavel1 (02. 03. 2012 17:06:07)

Je: E-firestorm,yokomo dib 2
Bylo toho hooodně smile
http://pavlos12.rajce.idnes.cz/