Re: Jak se chovat k Lipolkám
Pánové nemáte uloženej odkaz jak nejlíp najednou nabíjet/balancovat dva dvoučlánky singl nabíječkou? To vyhledávání fuunguje na pikaču.
bejvávalo E-Revo, E-Maxx
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pánové nemáte uloženej odkaz jak nejlíp najednou nabíjet/balancovat dva dvoučlánky singl nabíječkou? To vyhledávání fuunguje na pikaču.
Odkaz nemam, ale zkusim to nejak popsat. Baterky zapojis do serie a udelas si svuj balancni konektor tak, abys tam poskladal vsechny clanky z obou baterek. A pokud ho delat nechces, da se rovnou koupit, stoji kolem 150 korun.
Nedari se mi nic dohledat. Jen desticky kde se nabiji baterky paralelne.
Tady je takove zjednodusene schema, jak to zapojit: http://imageshack.us/f/17/2x2s.png/
a tady, detail balancniho konektoru (kreslil jsem to nekdyy driv pro lipostop, proto je spatny popis): http://imageshack.us/f/856/beznzvuem.png/
Uz jsem to nasel a jako vzdy jsem to mel primo pred rypakem
Prosím Nahoď odkaz. Dík
Mam dotaz. je normální že baterky vytažené ze Summita dobíjim každou jinak dlouho ? Mely by se vybíjet stejně ne ?
Jsou rozdílně vybité jako takové a každej článek jinak + balanc, ano, je to normální
No já že jedna je za 10 min plna a druhou láduju už 40 min a furt se dobíjí, to mi přijde moc.
Tak já když baterky vyndám jsou přibližně stejně vybité a pak se i stejně dlouho nabíjejí.
Předpoklad je, že jsou stejné.
milou
druhej odkaz http://www.google.cz/#sclient=psy-ab&am … mp;bih=832
No já že jedna je za 10 min plna a druhou láduju už 40 min a furt se dobíjí, to mi přijde moc.
bylo to dobíječkou. Když jsem jí tam dal znova tak to pak dobíjelo normalně a dneska jsem vytáhl novou dobíječku a ta je dobíjela normálně. Nacpu do nich kolem 4,16 až 4,20V na článek jak kdy. Rzdíl mezi článkame je 0 nebo 0.01V Je to OK ?
Naposledy upravil: Petr V8 (12. 02. 2012 13:27:26)
Je to OK!
No podle me je 4,16V na clanek po nabiti malo, maji mit oba kolem 4.20V
Už spomínaný šéf firmy Hyperion odporúča na dosiahnutie maximálnej životnosti LiPol batérií, nabíjať ich len na 90 až 95 % kapacity.
Takze to vypinas "rucne" nabijeni kdyz maj clanky tech cca, 4.16V ??
Samozřejmě, že ne. Ale když k tomu náhodou přijdu dřív, tak to vypnu. Jenom jsem Ti tím chtěl sdělit, že to nemusí být za každou cenu těch 4,20.
kolko cyklov vam daju priemerne CINSKE baterky z Hobbykingu? pri beznom pouzivani- ziadne nadmerne vybijanie a primerany vyber baterky podla narokov modelu. registruje to niekto z vas?
http://www.rcauta.net/forum/topic17516- … ipoly.html
kolko cyklov vam daju priemerne CINSKE baterky z Hobbykingu? pri beznom pouzivani- ziadne nadmerne vybijanie a primerany vyber baterky podla narokov modelu. registruje to niekto z vas?
Mám číny 7 měsíců a nabíjím je 4x denně, tak si to spočítej. A zatím, až na pár technických problémů (upadlý drátek od servisního konektoru, nebo oprava obalu) nepozoruji žádnou změnu k horšímu.
johny723 napsal:kolko cyklov vam daju priemerne CINSKE baterky z Hobbykingu? pri beznom pouzivani- ziadne nadmerne vybijanie a primerany vyber baterky podla narokov modelu. registruje to niekto z vas?
Mám číny 7 měsíců a nabíjím je 4x denně, tak si to spočítej. A zatím, až na pár technických problémů (upadlý drátek od servisního konektoru, nebo oprava obalu) nepozoruji žádnou změnu k horšímu.
to chceš říct že máš zhruba 840 ciklu na baterku jo ? 7měsícůx30dní=210dníx4cikly za den=840?!? :-)))
asi jo, když Ti to tak vyšlo
Tak ze mas na baterce 840 cyklu a bavime se o cine, tak sry, ale tomu neverim ani nahodou. A dalsi vec - jak vypinas nabijeni driv, to mi prijde taky dost mimo, protoze nabijecka ke konci nabijeni balancuje clanky a ty tim predcasnym vypnutim mas (teoreticky) rozhozene clanky. A na tech tvych udajnych 840 cyklech budou sakra rozhozeny. To mi prijde trochu profesionalnejsi (cti normanlni) nastavit na nabijecce mensi kapacitu nebo vypinati pri nizsim napeti na clanku. Rozhodne vypinani nabijeni driv je dosti detsky amatersky postup...
Tomečku ani bych se nedivil, že Ty bys něčemu věřil a vůbec mě to u Tebe neudivuje. Ale, jak se říká, kdo nevěří ať tam běží.
Takže se můžeš stavit a já Ti všechno ukážu
Verim spouste vecem, ale dvoum vecem rozhodne nee -
1) ze se diferak na malym revu opravuje podlozkou
2) ze ty baterky maj 840 cyklu a jsou v poradku
Je hodne veci a hodne lidi, kterym verim. Ale nektere informace uz jsou mimo mou duveru.
PS: ikdybych k tome bezel, jak mi dokazes, ze ta baterka ma 840 cyklu?