1

Téma: Baja 5B,5SC,5T

Ahoj,konečně jsem se rozhodl pořídít Hpi Baju.
Horší už je že se nejsem schopnej rozhodnout jakou variantu.
Vzhledově se mi víc líbí SC a T.
Máte někdo zkušenosti jak odolná je karoserie a jáke zásadní jsou rozdíly oproti B???
Mockrát děkuji za rady

Hpi Baja

2

Re: Baja 5B,5SC,5T

Ahoj.
Pred časom som sa tiež rozhodoval...
Záleží od toho čo od Baji chceš. B je od základu lepšia na trať. T skôr na "bashing" a také to jazdenie mimo trate. T o niečo lepšie zvláda skoky a má pár krytov naviac proti bordelu. SC je až na nárazníky a karosériu rovnaké ako T.
Inak údajne HPI končí s T-čkom a nahradí ho SC.
Mne osobne sa T páči vzhľadom najviac a nejaké veľké závodnícke ambície nemám. Takže som kúpil 5SC SS kit, pretože je to najnovšia verzia a je najviac vychytaná. Predal som SC karosériu, kúpil T-čkovú a T-čkové nárazníky.

Takže teraz mám "5T SS" smile

Inak karoséria je asi najväčšie negatívum u T a SC. Podľa zahraničných fór tá T-čková niečo vydrží, ale samozrejme je viac na rane ako u B-čka a takisto stojí hromadu peňazí. SC je na tom údajne z celej trojice najhoršie a karoséria vydrží najmenej.  Dajú sa na T aj na SC kúpiť karosérie od iných výrobcov, ktoré sú oveľa odolnejšie, ale cena určite nebude ľudová a ťahať to sem zo zahraničia nebude lacné.

Snáď ti niečo z toho pomôže k rozhodnutiu ;-)

3

Tak je rozhodnuto,zítra by měla krasavice dorazit.
Hpi Baja 5SC SS  :-)
Nemáte někdo typ,kde sehnat polepy Red Bullu???

Hpi Baja

4

Jo a děkuji Mlokovi za názor

Hpi Baja

5

Blahoželám k novému "autíčku" big_smile  A som rád, že som trochu pomohol k rozhodnutiu.
Čo sa týka polepov, máš niečo v SZ.

6

Tak cca po dvoudenním skládání jsem konečně vyjel.
Bohužel po necelé čtvrtce nádrže(pomalého ježdění před domem na asfaltu) se odlomilo obložení spojky.
Myslíte že je nějaká šance na reklamaci?
Rešil jste něko lepení obložení někde kde repasujou spojky???
Připadá mi zbytečně drahé kupovat kompletní pakny s obložením.

Hpi Baja

7

Tak kdyby to někomu pomohlo,nalepení nového obložení 120.- Kč.
Zatím funguje bez problému.

Hpi Baja

8

márfy napsal:

Tak kdyby to někomu pomohlo,nalepení nového obložení 120.- Kč.
Zatím funguje bez problému.

mám několik sjetejch spojek pošli mi odkaz nebo to tady zveřejni jak na to a kde koupit

9

http://www.fate.cz/

Hpi Baja

10

To jsi jí tam poslal nebo nakoupil a doma nalepil

11

Dovezl jsem tam pakny,oni to někam posílají a za dva dny jsem si to vyzvedl hotové nalepené.
Musíš ale vědět jak silné obložení ti mají nalepit.

Naposledy upravil: márfy (09. 02. 2012 20:21:08)

Hpi Baja

12

no to právě nevím musel bych koupit novou a změřit ty výš sílu obložení ??

13

cca 3mm.

Hpi Baja

14

2mm je vyzkouseno a funguje.Ale taky zalezi,jak mas vyjety bubinek.2,5mm jsem mel poprve a musel jsem trochu obrousit to oblozeni.

hormann HT3v3

15

Nemáte někdo zkušenosti s předěláním 5SC na 5B?
Ve stavebnici SCéčka mi přišlo že je spousta dílu,které zbyly, z Béčka,stačí tedy odmontovat nějaké díly aby šla nasadit Béčková karoserie???
Děkuji

Hpi Baja

16

Ahoj musis asi sundat ty boční plastový držáky a ty parohy ve předu a vzadu...Závidim ti že si to skládal 2 dny já s tátou jsme to skládaly 2 týdny hmm

17

Já 5SC ss skládal předminulý týden dny a taky mi dost dílů zbylo a u druhé nádrže mi shořelo servo řízení tak čekám na nové