2,851

Re: TRAXXAS E-revo 1/16

Myslíš, že ty Tvoje poloosy budou lepší, než ty moje? Taky jsem o nich totiž uvažoval, ale mám špatné zkušenosti s těma unašečema, který se poměrně rychle vymačkaj.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

2,852

Tady ty moje hmm    http://www.rcplanet.com/Integy_Steel_Te … tt3503.htm

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm

2,853

Vůle se musí vymezit, jinak se s 3S aku nebo s menším pastorkem (standard u mini summita) stává, že síla motoru překoná vůli - odpor - bulkheadu a prostě protočí pastorek kardanu vůči diffu. No a při tom očeše pár zubů.
O 3 stránky zpět píšeš jackie, že podložky pro vymezení mají rozměr 12x8, borec ve videu dává 10x8.
Vlezou tam oboje? Tedy Ty jsi dával 12x8?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

2,854

Jo já dával 12x8 a v pohodě. A jak se zmiňuješ o tom protočení, tak přesně to se mi u Summita stalo a od té doby to raději hned vymezuju. A na německém foru to rovněž doporučujou hned vymezit.

2,855

Alex333- Ty jsi mi vlastně vysvětlil, proč mi ty diffy odešly. Já v domění, že nejsou moc kvalitní začal shánět něco lepšího a ono je to přitom těma plastovejma skříněma. hmm
Kdyby nebyly tak svinsky drahý, tak bych je už dávno nahradil hliníkovejma.

2,856

Zatím jsem je rozdělané neměl, takže nevím kde je nejslabší místo, ale možná by nebylo špatné (pokud je k tomu prostor) obalit slabé místa skříně pevným dvousložkovým lepidlem. Pokud dochází k prohýbání skříně při plném knedlu, tak by ji to mělo vyztužit.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

2,857

Odesel ti samotnej vnitrek difu nebo ta hruska? To jsou totiz dve veci. A podle me to nebude tim, ze by ty plasty byly extra nekvalitni. Jen si myslim, ze tomu nakladame vic, nez je zdravo. S malym revem jezdim jako prase a nikdy zadnej problem s difem. Ale ono staci, aby se malinko povolil jeden sroubek, ktery drzi bulkheady pri sobe, udela se vule a pak uz moc nechybi k tomu, aby ti preskocily prevody a zacaly se hoblovat zuby. To je jedna z moznosti.
Nechci se te nijak dotknout, ale tobe odchazi jeden dif za druhym a pak je tu dooost lidi, co jezdi bez problemu s difama. Nebude pricina nekde jinde? Styl jizdy, premotorovany, upravy na aute?

Naposledy upravil: Tomecek (06. 02. 2012 12:13:19)

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

2,858

Na YT je video, kdy borec při testu 4S lipo oddělal na asfaltu diff po 3-4 minutách. Stock verzi.  Je to přemotorováním - jenže oddělat se to dá i na 3S a věřím tomu, že pokud máš kus, u kterého je ta vůle větší od výroby, tak to odděláš i s 2S. Obzvlášť u Summita je problém v tom, že díky menšímu pastorku motoru se na diff přenáší větší síla (a to můžeš použít dle výrobce ještě menší pastorek). Prostě motor při plném vším zakroutí, na asfaltu kola nehrábnou, tak "uhne" nejslabší místo a tím může být diff.
Přemýšlel jsem, že dám do motoru rychlostní pastorek (ten přibalený), který je paradoxně pomalejší - má míň zubů než instalovaný. Ale obavy o diff mě od toho odradily (když nemám vyzkoušenou jeho vůli). Protože s ním bude mít motor větší krouťák.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

2,859

Je to přesně, jak popisuje Alex. Já mám všechno origo, žádný předělávky a jezdím 2S, ale jezdím proti vám o trochu víc a tak mi všechno i víc odchází to už jsem tu vysvětloval. hmm
Odešel mi většinou zub na talíři, hruška přežila. Mluvím teď samozřejmě o Summitovi u Reva se mi to ještě nestalo přestože tam jezdím 3S. hmm
O tom zesílení budu uvažovat, když už vím, kde je slabina.

2,860

Jackie nebo nekdo, muzete mi nekdo PRESNE zmerit silu te podlozky? Hned po prijezdu dom jsem se vrhnul na revika. Kouknul jsem na jednoho revika, dify sedi. Na druhem vule. Tak jsem detailne prosel bulkheady a nasel mirne nerovnosti a otrepky v dosedacich plochach. Bulkheady opravil, nasadil, smontoval a naprosto bez vule. Muzete to nekdo taky zkusit? Mozna by bylo lepsi resit pricinu, nez to obchazet podlozkama. Jeste me zajima sila te podlozky, budu jeste koumat dal... smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

2,861

No jestli jsi vyčistil ty dosedací plochy, jak píšeš, tak se Ti musela ta vůle podle mě naopak zvětšit. hmm
Ale já myslím, že neni třeba to tak rozebírat, kluci u sousedů to doporučujou, ale jsou i takoví jako Ty, že tu vůli nemají a v tom případě neni třeba podložky dávat. hmm
Jinak mám dvoje 0,5 a 0,2mm. hmm

2,862

jackie napsal:

No jestli jsi vyčistil ty dosedací plochy, jak píšeš, tak se Ti musela ta vůle podle mě naopak zvětšit. hmm

Prave ze naopak wink. Ale jak rikas, at si to kazdej resi podle sebe. No a nemecky sousedi? K tomu se nevyjadruju. big_smile
Vzpomnel sis na me s tou silou ty podlozky? wink

Edit: Sry, nevsim l jsem si ty posledni vety...

Naposledy upravil: Tomecek (06. 02. 2012 18:07:11)

2,863

Teď jsem se koukl na rozpad dílů a vidím, že ložisko u diffu má rozměr 8x12. V tom případě je podložka s vnějším průměrem 12mm NEVHODNÁ!!! Pozor na to jackie! Podložkou si vlastně "spojil" vnitřní s vnějším věncem ložiska a bude se Ti to brousit.
Raději na to mrkni, ať Ti to neudělá neplechu.
Jinak Tomecku, dobrý postřeh s tím otřepem. Až to rozdělám, hned na to mrknu. Možná je to opravdu "TA" příčina problémů s diffy u 1/16 TRX.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

2,864

Ja netvrdim, ze je to TA spravna pricina a spravne reseni. Jen si myslim, ze je to alternativa. A mne to prijde lepsi, nez vkladani podlozek. Radsi odstranim pricinu. wink
Jinak ti ted nerozumim s tim varovanim a to vubec. Tou podlozkou se vymezuje vule mezi bulkheadem a diferakem, je to tak?

Edit: staci si poposednout a uz to chapu. Proste si opre obe casti loziska o podlozku. No tak tohle reseni by me fakt nenapadlo. To jenom nase nemecky soudruhy a par kutilu. big_smile

Naposledy upravil: Tomecek (06. 02. 2012 18:48:45)

2,865

tak jste mě pěkně naočkovali s tím suchým diffem, tak jsem se pustil do rozborky.  Diff rozhodně suchý uvnitř nebyl. Zvnějšku to bylo také pěkně promazané, vůle dle mého žádné. Ale když jsem ho vyndal, doplnil olej až po okraj, zkoušel ho protáčet, tak mi občas zadní trochu zadrhnul, přední to nedělal. Takže znovu rozebrat a bylo v něm trochu svinstva, snad nějaké otřepy, takže do benzínu a pořádně pročistit.Zároveň to chce dotahovat doopravdy s citem, velké dotažení mělo za následek, že to nešlo skoro protočit. Protože bulkhead těsnil i předtím dobře, tak myslím pořádně potření spojů silkonovou vazelínou by mělo stačit.

Naposledy upravil: mancusco (06. 02. 2012 20:30:11)

Venom Creeper, EzRun 32 Brushless, Traxxas e-Revo VXL brushless

2,866

Tomecek napsal:

Ja netvrdim, ze je to TA spravna pricina a spravne reseni. Jen si myslim, ze je to alternativa. A mne to prijde lepsi, nez vkladani podlozek. Radsi odstranim pricinu. wink
Jinak ti ted nerozumim s tim varovanim a to vubec. Tou podlozkou se vymezuje vule mezi bulkheadem a diferakem, je to tak?

Edit: staci si poposednout a uz to chapu. Proste si opre obe casti loziska o podlozku. No tak tohle reseni by me fakt nenapadlo. To jenom nase nemecky soudruhy a par kutilu. big_smile

Vidím, že německý soudruhy moc nemusíš (je to Tvoje věc), ale nezapomeň, že ti soudruzi jsou trošku dál než my (a to ve všem) a to co my tady dneska probíráme oni už dávno vyřešili.

2,867

Ze jsou dal? Ve vsem? Tak ted si me pobavil. big_smile
Nemci mi moc nevadi, ale taky z nich nejsem odvazanej. Jednam s nemcema kazdej tyden a jak jsou pred nami, to mi dokazujou neustale. big_smile
Jestli nemci vyresili vuli mezi difem a bulkheadem podlozkou, neprijde mi to jako pokrok a uz vubec ne, ze jsou ve vsem dal. Jestli jsou tvym vzorem, prosim. Par veci jsem od nich taky okoukal. Ale co se tyka zlatych ceskych rucicek, porad jsme na mile pred nimi.

Sry za OT, budu muset smazat sam sebe... smile

2,868

Alex333 napsal:

Teď jsem se koukl na rozpad dílů a vidím, že ložisko u diffu má rozměr 8x12. V tom případě je podložka s vnějším průměrem 12mm NEVHODNÁ!!! Pozor na to jackie! Podložkou si vlastně "spojil" vnitřní s vnějším věncem ložiska a bude se Ti to brousit.
Raději na to mrkni, ať Ti to neudělá neplechu.
Jinak Tomecku, dobrý postřeh s tím otřepem. Až to rozdělám, hned na to mrknu. Možná je to opravdu "TA" příčina problémů s diffy u 1/16 TRX.

Teoreticky máš pravdu, ale až se do toho diffu podíváš uvidíš, že na hřídeli kam se ta podložka nasadí je malé osazení a v tomto místě je tlak na ložisko. Na větší kroužek ložiska žádný tlak nepůsobí, takže k žádnému tření nedochází.
A navíc to mám dlohodobým bezproblémovým provozem odzkoušeno.

2,869

Nemas to nahodou rozebrany? Jeslti jo, udelas mi foto? Ja zkusim dneska v tom nasem zapadakove nejaky podlozky sehnat a testnout to...

2,870

jackie napsal:

... na hřídeli kam se ta podložka nasadí je malé osazení a v tomto místě je tlak na ložisko. Na větší kroužek ložiska žádný tlak nepůsobí, takže k žádnému tření nedochází.
A navíc to mám dlohodobým bezproblémovým provozem odzkoušeno.

Jen teoretizuji, ale ten tlak na ložisko je přes podložku, ne? Tedy osazení tlačí na podložku a ta tlačí na ložisko. Protože pokud to tak je, tak zároveň horní část podložky tlačí na větší kroužek - a ten se vůči podložce otáčí. Samozřejmě podložka je tenká a měkká, takže se prohne a navíc je tam všude mazivo, ale stejně tam (dle mé teorie) dochází ke zbytečnému tření.
Teď trochu OT: Jaký avatar se Vám zobrazuje u mých příspěvků? Před rokem jsem měl v avataru Losinku SCT, nedávno jsem tam dával mini revo. A teď z pracovního pc tam vidím losinku a doma revo, tak jsem z toho jelen.

Naposledy upravil: Alex333 (07. 02. 2012 08:47:06)

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

2,871

máš tam Revo

2,872

Ahoj,
Pokukuji už delší dobu po nějakých tlumičích na erevíčko VXL. Bylo tu o nich tady toho napsáno dost, ale dohledávat to v historii mi moc nejde.

Máte někdo zkušenosti s těmahle: http://www.ebay.com/itm/Traxxas-1-16-E- … 2929wt_952

Nebo jaké jiné by jste doporučili?

Díky Zd.

1/16 E-Revo VXL
bylo: Revo RB TM 323, FG Marder, MiniInferno BL,

2,873

Muzete mi pls nekdo spocitat pocet zubu na orig. servu? Diky.

2,874

Já tam vidím 25
www.imagecross.com/a/image-hosting-view-13.php?id=5886100_2884.jpg

2,875

zdravím, chcem sa spítať ked mi pri jazde aj dopredu aj dozadu revíčko dosť píska znamená to čo?suche diffi?

Naposledy upravil: Duffs (11. 02. 2012 19:30:29)

Traxxas E-revo VXL RPM - tuning 2x2S Lipo