1

Téma: Zajetí motoru

Prosím kdo mi a mému známemu poradí se správným zajetím motoru  Enigmu XS. Já jsem už měl jeden model 1:10 se spol. motorem, ale nepodařilo se mi  správně nastavit karburátor tak bych nerad ten nový motor zničil. Ví někdo o někom kdo by byl ochotný případného osobního kontaktu. Bydlím v okr.Rychnov nad Kněžnou.

2

Re: Zajetí motoru

Pan Zdeněk Kapička z Prahy někde tu najdeš i telefon,chceto jen hledat

3

602217732  big_smile

4

Nemůžu protočit novej motor starterboxem. Jak na to?

5

No ty woe... bryskne jej rozeber

6

Nemůžu protočit novej motor starterboxem. Jak na to?

Ahoj, se zrejme zasekl v horni uvrati. Motor je novy a jeste hodne uzky. Zespoda auta sroubovakem zatoc se setrvacnikem (nutno pouzit silu) a on povoli. Casem, az bude trochu zajety, se zasekavat uz nebude.
Dalsi a mnohem horsi moznost je,  v motoru z vyroby zapomeli nejaky  odrezek a ten se tam "sprajcnul" Pak je samozrejme nutne ho vyjmout.  Hodne stesti!

7

To, že se nový motor sekne v HU není nic neobvyklého. Jelikož je dost zima zkus hlavu motoru pořádně ohřát třeba fénem, občas to pomůže. wink

8

To, že se nový motor sekne v HU není nic neobvyklého. Jelikož je dost zima zkus hlavu motoru pořádně ohřát třeba fénem, občas to pomůže. wink

Jo díky vyzkouším.

9

Ahoj.

My když zajíždíme nový motor, tak nikdy nejde startérem hned ze začátku protočit, opravdu je hodně těsný.
Také ho musíme přetočit šroubovákem, navíc i trochu povolujeme svíčku, kterou pak po nastartování utáhneme...

10

já jsem měl obdobný problém se zabíháním OS MAX V SPEC, s tou krásnou modrou hlavou, doporučení co jsem dostal, pro první tři až čtyři nádrže přidat do paliva olej, a zabíhání motoru jsem řešil za vydatné pomoci horkovzdušné pistole, bez předchozího ohřátí hlavy jsem ho prakticky neprotočil ani šroubovákem, který jsem zespodu zapřel o otvor kterým prochází vroubkovaný setrvačník (držák spojky-hrníčku), jakmile jsem ale dostatečně ohřál horkovzduškou, šel v pohodě natočit na startboxu, bez ohřátí jsem ho přes horní úvať nedostal, takže ohřát a pak natočit

11

Možno by stačilo dať pod hlavu dve podložky a mierne povoliť sviečku.

12

Také mám problém, motor Hyper 21 Turbo . Startér ho neotočí , jediný výsledek je, že se pálí motorek na startéru  sad  . Při vyšroubování svíčky se občas otočí. Se svíčkou se to ani nehne. Motor je zahřívaný na cca 60 st.C . Poradí zkušení odborníci ??? 8O

13

vsechno co mas udelat uz je tady napsany. Motor klidne ohrej i na 80 stupnu a vzdycky kdyz zacinas startovat tak musi byt pist v dolni uvrati...
Jeste pred tim otvorem od svicky dej par kapek aby to nejelo na sucho nez si natahne palivo. Tech kapek staci opravdu jenom 2 aby zase nebyla velka komprese. good luck

14

Fen je sláby tepelná pistole to je jina nahřej te to asi tak na 70c  stupnu

15

Bacha na plastový díly jinak se jdeš klouzat a ne jezdit.

16

Naopak! Fen bohate postacuje. Problem s pistoli muze byt ten, ze teplotni skok bude moc rychly. Fen dokaze nahrat hlavu opravdu dostatecne a pozvolna (vlastni zkusenost) S horkovzdusnou pistoli jen opravdu opatrne a z vetsi vzdalenosti.

17

Zdravím
Jak mam správně zajet nové SAVAGE X 4,6,někdo poradí nebo česky návod či video.
Jak to přesně a podrobně udělat.
DÍK MOC

18

http://savage25.kvalitne.cz/
staršího data ale dost informací nejen pro savíkáře

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video