51

Re: Nabíječka na více baterií

Chvíli potom je třeba se vrátit do reality a napsat mě smile   umím výstup 24-28V/800W s 92% účinností, aktivním PFC a tak tichým chlazením, že tišší může být jedině nabíječka bez ventilátoru.  A to nejlepší nakonec: zdroj má i druhý výstup stavitelný 12-14V/400W pro slabší nabíječky, které neumožňují 24V na vstupu. Wssk a Hellboy zde na fóru mohou poreferovat, neozývají se mi tak asi všechno funguje jak má smile

Jiný výkon, napětí a vnější provedení dle přání je po dohodě možno.       MRKEJ: http://sejny.rajce.idnes.cz/

E-RevoBL, Futaba 3PM 2,4G, Neu1515, eZRun80A, Savox, Full RPM          http://sejny.rajce.idnes.cz/
Revo, GT3B, Ofna Picco .26MAX Savox HV Brushless servo, 2s LiPo RX, Full RPM  Revo je prostě nej smile
Savage FLUX XL Brushless

52

Teda ty dva zdroje u sebe vypadaj fakt monstrozne! smile Mozna by nebylo od veci nahodit sem orientacni cenu. At si lidi udelaj obrazek, co stoji takhle brutalni vykony v Tvem podani...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

53

Cena se pohybuje v rozsahu 3000-3500Kč, zdroje splňují všechny požadavky na bezpečnost a vnější vyřazování dle příslušných Evropských norem.  Přesně tyto Seasoniky modifikuji pro jednu menší firmu zabývající se automatizací betonárenské výroby již cca. 4 roky, za tu dobu vyrobeno cca. 30-40kusů, většina běhá na plný výkon v třísměnném provozu. Reklamačka byla jediná, ale ukázalo se, že do něj pustili omylem 400V namísto 230V smile Proti tomu je napájení modelářské nabíječky procházka růžovým sadem smile

Co se týče provedení tak síťová zásuvka a vypínač je jeden společný pro oba zdroje, druhý vypínač je vyřazen a v zásuvce ponechán pouze zemní kolík(čistě z technologických důvodů).

Jen tak pro zajímavost jsem jednou měřil nějakého půjčeného 20A Graupnera... hlučnost při plné zátěži nehorázná, účinnost jen 85%(já umím těch 91.5-92%) a stabilita dle osciloskopu taky nic moc. O vnitřním provedení radši nemluvit..... přehládka těch nejhorších součástek co v číně mají + zastaralý elektrický design s mizernými parametry. S tím souvisí velká poruchovost, sám jsem jich opravoval už několik.

Bohužel například tohle: http://x-power.cz/zdroje/spinane-zdroje … 30v-0-30a/  a klony pod jinými názvy( a samozřejmě i celý sortiment RC system, Power-X) a s mírně odlišným vzhledem a výše zmíněné Graupnery vysoce pravděpodobně vyrábí jedna továrna někde v číně. Tím chci říct, že 6000Kč za takový výrobek je normální zlodějina, přijatelná cena by byla tak 1500Kč. Za 6000Kč se prodávají špičkové průmyslové zdroje o stejném výkonu ale určené do náročných podmínek jako jsou vybrace, teplota okolí 50°C, silné zarušení a rozsah vstupního napětí 90-400V.

P.S.: nemohl by mi někdo do SZ prozradit maloobchodní rabaty na těchto produktech? Velice by mě to zajímalo.

E-RevoBL, Futaba 3PM 2,4G, Neu1515, eZRun80A, Savox, Full RPM          http://sejny.rajce.idnes.cz/
Revo, GT3B, Ofna Picco .26MAX Savox HV Brushless servo, 2s LiPo RX, Full RPM  Revo je prostě nej smile
Savage FLUX XL Brushless

54

Bob
Nemusi mit 1000W ale nejlevnejsi dualka co meri vnitrni odpor je C60. Rad se necham vyvest z omylu.

Naposledy upravil: pavelcivka (25. 01. 2012 17:46:28)

Latrax Teton
bejvávalo E-Revo, E-Maxx

55

Sejny a co ty hlášky u nabíječek že nedoporučujou PC zdroje?

Latrax Teton
bejvávalo E-Revo, E-Maxx

56

Marketingovy tak, aby lidi nakupovali u nich... wink

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

57

Asi tak nějak bych to viděl, potřebují prodat a tak proč si k tomu nepomoci malou lží kterou neznalí neodhalí smile   Stačí pak ještě proi jistotu trochu postrašit, že PC zdroj zničí nabíječku atd.

Píšu ale o kvalitně upraveném PC zdroji, takové ty bastly kde se 5V větev zatíží žárovkou aby nevypínala napěťová ochrana kvůli nerovnoměrnému zatížení výstupů já nemohu ani vidět.... sice to nějak jakžtakž funguje ale je to prasečina.

V USA jsou poměrně v oblibě zdrojové moduly ze serverů, je to jedno z nej řešení, serverové zdroje bývají postavené na nejmodernějších zapojeních a obvykle jsou použity i velmi kvalitní součástky. U serveru si nemohou dovolit nějaké výpadky a proto ikdyž se podaří takové zdroje sehnat jeté pro domácí použití budou sloužit ještě mnoho let. Bohužel u nás se mi na nic takového nepodařilo narazit. V USA se prodávají bežně a za velmi dobrý peníz.

Savage FLUX XL Brushless

58

Sejny: hlídáš si zveřejnění úprav těhle zdrojů, nebo jsi ochoten poskytnout nějaký návod pro případného kutila?

E-Revo Brushless / http://goof174.rajce.idnes.cz/ , Kyosho Inferno MP9e

59

No žádné super tajemství to není, a kdo ví co dělá si vystačí s fotogalerií na mém rajčeti.

Žádný podrobný návod ale psát nebudu, kdo tomu rozumí jej nepotřebuje a ten kdo tomu nerozumí nechť se na to raději vykašle. V pc zdroji je na primární straně síťové napětí 230V a co hůř dále usměrněné napětí 320-380Vdc, toto napětí se může držet v nabitých kondenzátorech i několik minut po vypnutí zdroje. Kdo tomu rozumí ten tohle všechno ví a také ví jak pracovat se zařízením pod napětím aby nedošlo k nějakému neštěstí. Opravdu to není až taková sranda jak by se mohlo zdát.

Naposledy upravil: Sejny (26. 01. 2012 14:57:36)

Savage FLUX XL Brushless

60

Sejny napsal:

No žádné super tajemství to není, a kdo ví co dělá si vystačí s fotogalerií na mém rajčeti.

Žádný podrobný návod ale psát nebudu, kdo tomu rozumí jej nepotřebuje a ten kdo tomu nerozumí nechť se na to raději vykašle. V pc zdroji je na primární straně síťové napětí 230V a co hůř dále usměrněné napětí 320-380Vdc, toto napětí se může držet v nabitých kondenzátorech i několik minut po vypnutí zdroje. Kdo tomu rozumí ten tohle všechno ví a také ví jak pracovat se zařízením pod napětím aby nedošlo k nějakému neštěstí. Opravdu to není až taková sranda jak by se mohlo zdát.

Já se elektronikou živím, ale s pulsníma zdrojema nemám zkušenost v podstatě žádnou...Kdysi jsem nějaký dost starý PC zdroj upravoval na regulovatelný, ale tam to bylo jednoduchý, úprava zpětný vazby a hotovo...Ale tyhle moderní zdroje 80+...tam jsem bez zkušenosti. Výhledově bych chtěl koupit lepší nabíječku a asi pak budu potřebovat lepší zdroj, tak určitě půjdu touhle cestou. Tak Tě pak třeba oslovím, možná mi trochu pomůžeš:)

E-Revo Brushless / http://goof174.rajce.idnes.cz/ , Kyosho Inferno MP9e

61

Mám trochu dilema s výběrem nabíječky. Chci nabíjet 2x LIPO současně (5-6A na jednu). V hledáčku mám tyto varianty:
2x Accucel 6 či Imax B6
iCharger 106b+ + paralelní deska z HK
Equilibrium Profi 2.0 +  paralelní deska z HK
Equilibrium Twin (2x80W)

Nevím, na kolik může dělat baterkám problém ta paralelní deska. Nabíjené baterie budou vždy stejné a jeté současně ve stejném modelu, takže teoreticky by vadit nemělo, ale úplně těmto udělátkám nevěřím, což mne od variant s paralelním nabíjením trochu odrazuje.
Jako zdroj bych použil značkový PC zdroj Chieftec 400W, který se mi válí doma. Co mne u něj ještě trochu zarazilo, tak na štítku má uvedeno u 12V větví výkon cca 160W a 180W. Tudíž bych z jedné větve ani ty výkonnější jednokanály pořádně neuživil?
Nejlevněji vychází ty 2 obyč nabíječky. Co byste mi doporucili?

Arrma Kraton 6S; Turnigy Reaktor 250W; (dříve HPI Savage Flux HP, TRX Stampede VXL)

62

Já mám 2x Accucel a max. spokojenost.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

63

Ja mam doma jak Imax B6, tak i iCharger, posledni rok, nabijim vse jen iChargerem, podle me o nekolik trid lepsi nabijecka....na destickou jsem taky uvazoval...budu se muset rozhoupat :-)

**XRAY XB9 Brushless**                                                         **Xray XSCT-projekt ve vystavbe**
Bylo:HB-D8Te E-Revo, Serpent S811 brushless, Xray 808e, Losi 8ight Te 1.0,  Schumacher CAT SX, HPI E-Firestorm FLUX.