1

Téma: problém s ovládanim

Ahojte..má auto HPI trophy 3,5 s ovladačem DX-PRo LCD. a jede mi to na frekvenci 27 mhz,teť jsem koupil ové servo hi-tec 15kg a mám problém že auto neposloucha..když zapnu tak plyn a zatáčeni začne škubat..a chvili ho můužu ovládat a pak zase škubat a po hcvíli to přestane úplně...a servo plnu/brzdy se mi nikdy nevráti na původní místo vždy zústane 50%plynu nuebo brzdi a po 5 se to pomocí zasekávani vrací zpět..nevítě co mám dělat?

2

Re: problém s ovládanim

pokud ti to jede kdyz das z5 puvodni servo tak se vysilacka nesnese s hitecem nebo ji proste rusi, nejlepsi by bylo sehnat 2.4ghz vysilacku

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

3

ne nejde.i to mi dělalo už problémy ale ten už mi nejde ta ksem koupil nové

4

pokud mas moznost vyzkusej jinou vysilacku

5

nemám.

6

skoda, napis od kud jsi treba by byl nekdo ochotny a pomohl ti s tim osobne

7

Ostrava..a nějaká rada jak to spravit?

8

zkus vylucovaci metodou prijit co to muze byt, treba odpojit servo a zkusit to nebo pocky na neci odpoved ale lidi z ostravy je tu dost

9

Rada, jak to spravit? Jak pise Jencek7, vylucovaci metodou. Nejdriv musis prijit na to, cim to je, pak muzes opravovat. A tu chybu najdes tak, ze budes zkouset jine komponenty, jako servo, vysilacku, prijimac, regl apod...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

10

Nazdar pani.ja mam tiez toto HPI trophy a mam taky problem ze mi zacne po par sekundach niekedy po  1-2 minute blbnut elektrika.vytocia sa mi do prava kolesa a prestane reagovat na vysielac.serva su dobre lebo predtym ako zacne blnut ovladanie ide.nebude v ritke primac?

HPI Trophy 3.5

11

No predstav si, ze to muze byt i tim servem. wink Ale poporade. Zacal bych antenou, prekontrolovat jeji stav a popr. vytahnout co nejvice do vysky. No a pak to muze delat i to servo. Bud muze byt v haji nebo je neco v rizeni, stoupne mu odber a pretizi to regl. Chce to vse poradne projit a laborovat...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

12

zkus dát místo baterie něakej zdroj, nebo měřit odběr. možná to silné servo neutáhne regulátor a snižuje se napětí pro příjmač a ten se resetuje. některé regly maj BEC jen 1A a to 15kg servo muže třeba žrát 4A

13

fu no taky frajer este niesom nemam to auto ani tyzden.mal som servo von a pozeral som ci tam nieje vlhkost.nebolo tam nic ale aj tak som to pre istotu vyfukal fenom ale nepomohlo.nebolo by lesie ist do obchodu a skusit tam zapojit druhy primac ze ako sa to bude chovat?a nemusi byt taky ist staci ze dvoj kanalovy nie?

Naposledy upravil: bmwsk (07. 01. 2012 20:46:42)

HPI Trophy 3.5

14

zajed si do rychvaldu jsou tam zavody rc. je tam spousta lidi kteri ti radi pomuzou a mas to moznost treba i odskouset. treba jestly to opravdu neni ruseni na ovladaci atd. je to tam od rana do odpoledne muzes tam i kdeco koupit.

http://mapy.cz/#x=18.391007&y=49.85 … 1.455155_6
http://rcteamrychvald.cz/

15

no ja som zo slovenska tak to asi nepojde.ale dik ze si sa aspon zapojil je je dost problem tu zistit daku zadu.

HPI Trophy 3.5

16

bmwsk napsal:

no ja som zo slovenska tak to asi nepojde.ale dik ze si sa aspon zapojil je je dost problem tu zistit daku zadu.

A na to si prisel jak? Zrovna ty si na svoji otazku odpoved dostal. Ale uz si treba nenapsal, jestli si nejak pokrocil nebo problem vyresil...

17

ved som pisal ze som mal aj von servo riadenia ci tam nieje vlhkost a podobne lebo som sa docital ze uz bol takyto problem ako mam ja a ze ked sa to rozobralo a zbavilo vlhkosti tak potom to prestalo.lenzemne to neponohlo rozobral som aj primac ci tam nieje vlhkost ale tiez nic.ked vytocim kolesa do plava tak mi zaroven aj prida plnyn potom kolesa zrovnam a skusim len plyn ten reagujenasledne vytocim kolesa do prava a uz prestane reagovat.to znamena ze nejde ani plyn,brzda a servo mi drzi riadenie stale v pravo a neda natocit rovno ani rukov.dasa to az ked vypnem prud.
Skusal som pozerat aj antenu ci nieje nieco snou ale nic jej nieje kontroloval som aj ako drzi na prijimaci antena je ok.baterie som dal nove.som novacik a neviem ako by som vam to napisal aby ste presne vedeli co trapi.

HPI Trophy 3.5

18

cim vic to ho napises, tim lip. My uz se tu s tim nejak poperem. smile Mas moznost laborovat a vymenit regl nebo prijimac s vysilackou? Pro jistotu sem jeste pisni PRESNY popis tvoji elektroniky...

19

no vysielac ma HPI TF-1 prijimac HPI RF-6 AM 27 Mhz  servo plynu je SF-1 a servo riadenia mam HIMOTO 9 kg.toti ja som auto kupil jazdene ale nevyzera dako extra ponicene tak normalne skrabance a podobne nic zohnute alebo zlomene.nevie ci by nebolo dobre skocit do obchodu a ak by tam mali daky prijimac ktory zodpoveda tomu mojmu a skusit ho zapojit.nemusi byt hpi ze?staci ked bude 27 Mhz a krystal by sa prehodil.staci takyto popis?alebo treba este dake udaje?

HPI Trophy 3.5

20

No osobne bych vymenil vysilacku i s prijimacem za 2,4GHz technologii, ta 27MHz ma dost velky sklony k ruseni. Napadla me jeste jedna vec - dej prijimac uuuuplne nekam jinam, co nejdal od motoru a svicky. A pak to zkus...

21

myslis ze to moze rusit?no idem nato mam to na stole rozobrate

HPI Trophy 3.5

22

Samozrejme je to jedna z moznosti...

23

tak uz som to odskusal primac som mal von a bol tak daleko ako ma pustili kable.po zapnuti mi to urobito to ze mi troska pohne servom smerom do prava a ako nahle sa rukou dotknem anteny tak servo sa otoci do prava na max.

HPI Trophy 3.5

24

S AM vysilackou bych uz cas neztracel. Podle svych financnich moznosti si kup wifi vysilacku. A pokud to nebude hned, zkus si ji na chvili alepson od nekoho pujcit...

25

no asi skusim najskor preverit ten prijimac a ak to bude on tak to kupim aby som si spojaznil auto a potom bude rozmyslat asi nad 2.4GHz.

Napisal som ti SS aby som neplnil forum

HPI Trophy 3.5