Re: řemínek nebo kardan
A co takhle vydrz ? Jak casto se musi menit reminek. Kamos mi tvrdi ze reminek nevydrzi vic jak 15 jizd coz se mi moc nezda :?
tak to asi mluvil o řemínku do šicího stroje, ale vážně . Tak dramatický to rozhodně není.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
A co takhle vydrz ? Jak casto se musi menit reminek. Kamos mi tvrdi ze reminek nevydrzi vic jak 15 jizd coz se mi moc nezda :?
tak to asi mluvil o řemínku do šicího stroje, ale vážně . Tak dramatický to rozhodně není.
Taky si to myslim ,ale radsi se zeptam odborniku diky moc.
ja si taky mysliim ze kardan je lepci/jen mysliim/musii byt ucinejsi,a ten zvuk je cca lepcii.
Myslím si, že samotný kardan dokáže přenášet moment mnohem účiněji než řemínek. Model má ale také o 2(nejsem si jistý) ložiska více, což jsou rovněž ztráty.
Ve výsledku se poměr výkonnosti kardanových aut a řeměňáků blíží hodně 1čce. MS nevyhrál už alespoň 6 let žádný kardan
Docela fajn vlakno (pokud si odmyslite klasicke kecy okolo) o problemu kardan vs. reminek. Pro germany mam spatnou zpravu: je v anglictine :-)
http://www.rctech.net/forum/showthread.php?t=110672
P.S. pred cca dvema lety snad na www.rczone.net byl fajn clanek porovnavajici tyto dva zpusoby prenosu pohonu na predni napravu. POkud to nekdo najdete, placnete sem link, pls.
Dik
Mně vydržel řemínek (lépe řečeno 2 - přední a zadní) více jak sezonu. A to jezdním dost často. Pokud nechytneš nešťastnou náhodou kamínek pod diferenciál, je to úpně v pohodě... Výměna připadá ještě v úvahu, když se řemínek vytahá. Potom se více sjíždí. Ale to se mi stalo je u zadního a jen jednou.
no ja s kardanem nejezdim jenom jsem jel s nim t TL-01 ale ted mam Xray T1 evo2 ale co sem videl tak kardy dava pri narazu dost zabrat motoru a prevodum a s vimenou reminku si clovek nemusi lamat hlavu Hudy u T2 to vyresil perfektne.
no ja s kardanem nejezdim jenom jsem jel s nim t TL-01 ale ted mam Xray T1 evo2 ale co sem videl tak kardy dava pri narazu dost zabrat motoru a prevodum a s vimenou reminku si clovek nemusi lamat hlavu Hudy u T2 to vyresil perfektne.
no, nevim zda zrovna Hudy tohle vyresil perfektne. Pristup k diferencialum a prevodovemu kolu "shora" zakomponoval do svych podvozku jako posledni z velke sestky (Schumacher, HB, Tamiya, Yokomo, Xray, Asso) vyrobcu.
Kardan je prostě kardan
Kardan je prostě kardan
no ja si myslim ze nejde rict co je lepsi a to nikdy kazdemu sedi neco jineho nekomu kardan a nekomu reminek a tak to a tak to aj bude
Tak tak kardam ná své výhody i nevýhody! Každopádně na kluzké povrchy je lepší řemen sám jsem to vyzkoušel na parketách! Jde o to, že když se kardán roztočí, tak už se ňijak nezmění jeho akcelerace či výkon! Ale myslím že na dlouhých tratích s maximální přilnavostí je super!
A řemínek má přesný opak. Na kluzkých tratích se s ním dá víc pracovat s plynem! Ale já osobně jsem spokojen s obouma pohony! Můj styl je naštěstí přizpůsobyvý oběma pohonům...
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.