26

Re: TRAXXAS Stampede 4X4 VXL

Přesně jak píše kokabura. Kdyby to bylo na fest, tak ten hliník nepovolí a nadělá paseku. Plastovej gardan propruží se šáskem.
Pružinka na konec by asi škodu nenadělala, ale je to uplně zbytečný...

1/12 Silverlit Honda Repsol
1/10 Traxxas Slash 4x4 Velineon 3500 + 3S Lipo

27

Nemáte někdo zkušenost na stampede nebo slashi s náhradou stnd. řízení za hlíníkové od hot racingu?

viz.: http://www.hobbyetc.com/item.cgi?part_i … kepictures

Naposledy upravil: tom.r (04. 09. 2011 08:56:08)

Tom

28

Jak jste spokojení stímto autem? smile

29

... za mě naprostá spokojenost. Plně univerzální model, celkem držák. Jediné co odchází jsou poloosy, resp. to spojení do unašečů kol, resp. diferenciálů - to se prostě pořád vyžvejkává. Popravdě je to ale zaviněno tím výkonem (2WD s uhlíkovým motorem tím netrpí tongue)

Tom

30

No nevím, můj 2WD VXL se stejným motorem jako má tvoje čtyřkolka, nato taky netrpěl. Možná si zkus trošku povolit prokluzovou spojku. Mě poloosy vydržely přes rok a stále drží i novému majiteli. Auto jezdilo 2 a 3S. Ale nejsem si jistej jestli 2WD a 4WD mají stejný kardan.

Naposledy upravil: Dovi5 (08. 12. 2011 20:58:17)

Přátelé vracím se na můj původní nick Dovi

31

Mně ty poloosy odcházej v tom samým místě i u malýho Summita. Tady to inžinýři u traxxasu nezvládli.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

32

Slash má stejnou konstyrukci a taky se mi nic nežvejká, má ale menší kola a to tu může hrát roli... Taky jezdim povolenější spojku kvůli ochraně převodů...

33

2WD ma velky kola a poloosy drzi. Myslim ze je to vazne v tom nastaveni prokluzove spojky.

34

Tak znamej ma Stampede 4x4 a ty kardany mu taky nic nvydržej. Ja mam Slash 2wd se silnym střiďakem a kardany se mi při přidani plynu vždy v křiži vyžvejkly nepomohlo ani mirne povoleni spojky. Tak sem snižil světlou vyšku a kardany teď nejsou v křižich tak zlomene a je po problemu spojku mam dotaženou a auto se při prudšim přidani plynu stavi vždy na zadek a kardany drži. vaha meho slashe 2wd s baterkou je 2.9kg.

HPI Baja 5b ss 30.5ccm//FG Alfa Aomeo/ Summit 1:8\Slash 2wd brushless/Venom Creeper/Cen Me 16 mt/Vendetta st/mini-z mr02/Micro baja/Turnigy Accucel 8/Fs Gt3b/Spektrum Dx3s
Bylo:HPI Baja 5b RTR/Hobao MT 1:8/Savage/FG Marder/

35

Tak já mám poloosy taky v rovině, spojku povolenou a přesto už jsem musel dvě měnit.
Ale ono to bude taky o tom, kolik člověk s tím, jak a kde jezdí. Já jezdím například hodně (4 hoďky denně) v každém počasí a vůbec ho nešetřím.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm

36

jackie napsal:

...4 hoďky denně...

A víme odkud vítr fouká big_smile To nenajezdim za tejden sad

37

Tak jezdit 4 hoďky deně by se libilo mymu kamaradovi. Stampika ma cca rok a půl a jeho průměrna delka jizdy je cca 5minut pořad se mu něco sere buď ty kardany nebo něco zlomi, ale většinou upeče regl nebo motor je s toho nešťastnej ma i male e-revo a to je na tom ještě huř. Kardany se mu asi už podařilo vyrobit doma a vypada že budou držet. No koupil si novej regulator ten mu zatim drži ale motor ezrun 4000kv upek po 10minutah na převod 11/54 ten prodejce co mu ten motor doporuči by zasloužil do zubu. Teď tam bude skoušet motor co mam ve slashovi tak uvidime.

HPI Baja 5b ss 30.5ccm//FG Alfa Aomeo/ Summit 1:8\Slash 2wd brushless/Venom Creeper/Cen Me 16 mt/Vendetta st/mini-z mr02/Micro baja/Turnigy Accucel 8/Fs Gt3b/Spektrum Dx3s

38

ScooterBil napsal:
jackie napsal:

...4 hoďky denně...

A víme odkud vítr fouká big_smile To nenajezdim za tejden sad

Proto ti ty poloosy zatím držej.

39

Já jsem si za těch pár let všimnul, že existují lidé, kteří se dotknou jakehokoliv auta a ono se rozpadne, nebo schoří. Nevím jestli je to vrozená, nebo získaná lidská vlastnost, ale určitě to není v těch autech. Malé revo je blbuvzdorné, to moje přežilo srážku s rozjetou Škodou Felicia, která ho nakonec táhla 30 metrů pod olejovou vanou a nic neodešlo.... Servo vydrželo rok a půl, regulátor odešel po dvou letech, ale jen proto že se prodřely kabely k motoru a ve sněhu se to zkratlo. Za dva roky jsem zlomil jeden závěs kola svojí blbostí... Ale protože tohle je OT, tak ještě ke Stampovi. Aby se na Stampovi lámali poloosy , nebo hořel Velineon po 5 minutách, opravdu není standartní a opravdu není chyba auta. Tečka

40

Ja mu to taky řikam že to neni chyba auta ale chyba člověka a jak se o to člověk stara. 5tampika honi v těžkym terenu a nebo na poli po travě a jeho styl jizdy je plnej hnnn sem a plnej hnnn tam a jak to neni pořadně agresivni a nejede to minimslně 70km tak to ho nebavi, proto to pořad skoušel převodovat do rychlosti a palil motory a regulatory jak na běžicim pase. Zkoušel jezdit i 3s lipo ale to pry hořelo skoro okamžitě. Tak sem mu sehnal novy motor co zvladne 4s lipo a sehnal si někde regl ktery je voděodolny a zvladne trvale zatiženi 120A. Pujčil jsem mu infra teploměr ať si muže kontrolovat teplotu tak uvidime co bude pak řikat až to zprovozni. Jo a to male e-revo rostrelil na 3s lipo o gumu od auta zbiral ho v okruhu 10metru.

41

Ono Dovi to může bejt taky obráceně, že jsou lidi, kteří maj v životě štěstí a na co sáhnou se jim povede. Nebo, že Tvoje revo přejela škodovka a nic se mu nestalo, to přece bylo štěstí a nic to nevypovídá o člověku.
Podívej, já jsem vyučenej automechanik a u mojeho prvního modelu  Losi Raminátor jsem nedojezdil jedny baterky do konce.
pavlos12 nadává na Bulleta, myslíš, že tomu nerozumí nebo má tu vrozenou vlastnost, jak se o ní zmiňuješ.
V neposlední řadě jsou lidi, kteří maj smůlu a koupěj si tzv. pondělní auto a to můžeš dělat, co chceš a každou chvíli něco odejde.
Abych se vrátil k těm poloosám tak oni se nám nelámou jenom, jak píše tom.r se vyžvejkaj v tom kloubu.
Určitě by tady trochu pomohly ocelové poloosy, ale na malýho Summita jsem je nikde neviděl a na Revu je mám a zatím paráda.
Jinak Ti přeju ať se Ti daří a nemáš takové problémy jako my.

42

1. Nepatrim mezi lidi kteri maji takove stesti...
2. Losi Raminator patri mezi auta ktere maji vrozenou vlastnost se rozpadnout
3. Traxxas mini Revo, Stampede 2wd a 4wd nepatri mezi auta ktere maji vrozenou vlastnost se rozpadnout
4. Dekuju za prani a preju to i tobe,

43

.... je tu zbytečně okolo toho rozruch. Ale pěkně to shrnul jackie. MJ nemyslím si, že by auto bylo krám či nekvalitní, psal jsem že je super. A ani si nemyslím že bychom patřili mezi demolition team. Je ježděné rok, přes léto poměrně hodně a i v dost náročném terénu. Spojka je nastavená dobře, víc než půl otáčky, spíše tak 3/4. Mně osobně to ani nepřijde tak divné - je to plast a ta akcelerace tomu dá holt zabrat. Zde je určitě dobrý tip to snížení - ale zase jezdíme po lese..... Ale např. u maxxe, který má najeto podstatně více se toto s těma poloosama ještě nestalo. A u stampika odešli za ten rok postupně všechny - tj kupoval jsem jak poloosy tak i ty druhé strany. U zadní nápravy vznikla i dost vůle v unašečích, tak se to spláchlo s těma poloosama.....

Naposledy upravil: tom.r (11. 12. 2011 18:12:36)

Tom

44

Pokud všechno půjde dobře a ježíšek bude hodnej tak si ho koupím  smile

45

Zdravím, jsou nějaké nové poznatky o tomto modelu? Myslím pozitivní i negativní.
Díky za každej příspěvek.

46

Klucííí co vtom jezdíte za lipo?

47

Už ho máš či co? No já tam nacpu ty největší 142mm x 48.5mm x 23mm big_smile

48

JJ dneska mě došel wink

49

No nekec, tak první dojmy, nic nepíšeš. Ty brďo a já musím čekat ještě měsíc.

50

Tak jezdím zatím jenom po baráku sad ale zatím co mě štve tak ta vůle u středovího kardanu při jizdě to má divnej zvuk ale nechám to tak smile