26

Re: Kde koupit li-pol?

satas napsal:

LRP 5300mah 1500kc a 3 roky vydrzi !

Hodne nepovedenj ftip!  lol

Tekin!

27

Z pohledu závodníka s on road autem jsou neznačkový baterky v porovnání s LRP, Nosram Muchmore, Arrowind jsou na závodech nekonkurence schopné. Cena neznačkových je sice pěkná, ale výkon mizerný.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

28

Měl jsi možnost je porovnat ? To musí být markantní rozdíl,když je tak chválíš. Já jezdím závody na 7 minut,a kluci ci mají cínu li-po ji bybijí jen na 50 %. Takže mně by se to určo nevyplatilo.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

29

Závody onroad a offroad osminy, kde není ani cenťák velká vůle se nedá porovnávat. Máte li baterky a motory předepsané a nevím co ještě, tak věřím ,že se to snažíte nahnat kdekoliv, ale furt budu stát za čínou...

30

Samozřejmě jsem porovnával, nejsem přece blázen, abych zbytečně vyhazoval peníze za značkový baterky a za těch 13 let ježdění mně prošlo rukama baterek víc než dost.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

31

vyhovuju v osminach offroad ktore maju urcite vacsie odbery prudu atd a onroady nie??? vysvetlite mi to niekto prosim

32

No podle mně v monsterech používáme tak (hrubou sílu),že ten rozdíl ani nepozoruju. U onroadu to asi bude znát.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

33

johny723 napsal:

vyhovuju v osminach offroad ktore maju urcite vacsie odbery prudu atd a onroady nie??? vysvetlite mi to niekto prosim

uz jsem to tady nedavno psal (a vyvolal tim rozhorceni u nekterych jedincu) - pokud ti nevadi hmotnost navic je to v podstate uplne fuk - proste nalozis 3x silnejsi baterie nez by bylo mozne a jezdis

jakmile zacnes honit vykony a vysledky zacne jit do tuheho a vsechno se velmi rychle ukaze - a plati jak pro elektriku tak pro spalovaky a stejne tak auta jako letadla nebo vrtulniky

verte tomu, ze dabel je ukryt v detailech

34

Poradíte mi prosím baterii na hobbyking, která by byla nejvhodnější pro mé auto.

Momentálně používám LiPo baterie WHITE LINE "Car Pack" 35C 2S 7,4 V, 4000 mAh link  a je opravdu velmi výkonná. Díky za konkrétní typ, aby to tam vešlo a nekoupil bych to špatně. Cena tak okolo 30 Eur.

Díky moc :-)

Naposledy upravil: xslide (19. 01. 2012 22:34:45)

Traxxas Stampede 4x4 VXL - TQi, blue

35

Otázka, vlastníš šupléru nebo pravítko a umíš s ní zacházet?

Víš v jaké sekci na HK se najdou baterky?

Umíš číst a rolovat myší?

Jestli tohle vše splňuješ, tak sjeď do poloviny stránky na HK a tam najdeš rozměry na milimetr.

Nechci bejt hnusnej, ale tohle mi přijde na palici, nehledě na to, že nemáš uvedenej typ auta a tudíž o něm nic nevíme.

Naposledy upravil: Jelass (19. 01. 2012 22:35:55)

36

Rozměry si samozřejmě srovnám, ale spíš mi jde o konkrétní typ a značku baterii, v čemž se zatím bohužel nevyznám, jelikož jsem tam baterku nikdy nekupoval.

Prosil bych tedy jen o konkrétní značku a typ baterie, se kterou má někdo zkušenost. Nechci koupit nějakou, která pak hned odejde.

EDIT: Model auta mám uvedený v podpisu, jen nevím proč se podpis nezobrazuje. Na ostatních forech je to automaticky -> mrknu na to a dám to do pořádku :-)

Naposledy upravil: xslide (19. 01. 2012 22:41:15)

37

Tak Ti podpis zmizel při přechodu fora. Tam nemáš moc na výběr, Ber Turnigy nebo Zippy a jestli do auta, tak určitě hardcase.

38

Díky, mrknu na to. A asi teda nejvyšší kapacitu, že?

Podpis mám nastavený, ale píše to, že jsem na foru krátce, tak se nemůže zobrazovat. Toho jsem si nevšiml, takže se omlouvám :-)

39

no o tom autě toho bohužel nikde moc není ,ale taková klasika 5000mAh 20 - 30 by měla bohatě stačit.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … duct=14388 např.

40

Děkuji, ta vypadá dobře. A konektory musím přepájet, nebo existuje redukce? Na autě mám konektory označované jako T-plugh.

Opravdu se omlouvám, že otravuji, ale chci mít při prvním nákupu jasno, ať pak něco nechybí nebo tak.

41

Redukci bych nepoužíval (bytečně si přidáváš přechodové proudy). Vyber si konektor se kterým se nejčastěji prodávají baterky na HK a ten kup a naletuj na regl...

Přátelé vracím se na můj původní nick Dovi

42

lepší přepájet, konektory jsou na jistou amperovou zátěž, Ty do nich vložíš redukce, tudíž odpory, které jsou zase na jinou zátěž a nevím co ještě, prostě lepší přepájet a máš klid. Ty Tvoje konkektory, abych řekl pravdu, neznám. Ale na hk najdeš ruzne konektory, čili, jestli je tam najdeš, tak je přikup a dej na baterku, jestli je tam nenajdeš, tak kup třeba EC5, a přepajej je i na reglu. O záruku u solidních pordejců nepřicházíš, ale radši se zeptej.

Naposledy upravil: Jelass (19. 01. 2012 23:09:02)

43

Moc Vám děkuji za rady. Snad to tedy koupím dobře :-)

EDIT: Ještě se teď na to dívám, a je tam uvedena hodnota 30C/40C. Na své současné baterce mám 35C/70C. Bude ten vybíjecí proud dostatečný? Aby auto nejelo s touto baterií pomaleji.

Naposledy upravil: xslide (19. 01. 2012 23:17:38)

44

Pokud máš auto 1:10 tak 30C většinou stačí, ale záleži od kapacity. Pokud koupíš baterku 5000mAh (5Ah), tak dokáže dávat  30x5Ah=150A, když koupíš jen 3000mAh je to 30x3=90A. Většina pohonů pro 1:10 má odběr 60-80A takže je to v pohodě. Ale nevím kolik má tvůj regl skutečný odběr, protože ho neznám.

Naposledy upravil: Dovi5 (19. 01. 2012 23:34:54)

Přátelé vracím se na můj původní nick Dovi

45

Pro desetiny podle mě nejlepší klasika 5000 x 20-30C, tzn. 100 - 150A, která v klidu pokryje i odběr, kam se nikdy ten motor nedostane.

46

Díky, to jsem nevěděl, že se to násobí kapacitou. Teď už je to jasný.

Díky moc :-)

47

tak nevím chlapy, jezdím na závody mibosport onroad - jezdím tedy jen hobby kategorii tamiya cup a už asi 2 - 3 lidi co jim odešli drahé LRP baterie, které stáli 2400 Kč.

Jeden kolega měl problém snad po desátém nabití. Druhému auto jezdilo na značkovou LRP 5600 stála tuším těch 2400 Kč pomaleji než na rok starou čínskou baterii za pár stokorun.

A třetí tomu se nafoukla tuším po roce ježdění.

Asi při open a velkých rychlostech se pozná rozdíl. Ale pokud to má člověk v ruce, tak kolega jezdí i s levnýma baterkama a chytá se na závodech.

Já kupuji baterie max kolem 850 Kč za ks, ale je pravda, že jezdím hobby.

http://hbboy.rajce.idnes.cz/ 2 x E-Firestorm 8,5 a 9,5 závitů - EZRUN a Mamba S2, 2 x TT-01 - E - Robitronic, 1 x Formule Tamiya 104 W - LRP SPX, XRAY T3 2012 - Speedpassion Reventor R - ZERO BOOST, Rádia Sanwa MT-4 a Sanwa MX-V, přijímače Sanwa RX461

48

zdarec borci, prosim o radu... 9.2. meli na HK posledni 2ks lipolek. Okamzite jsem je koupil a hned zaplatil. (paypal).. status v objednavce "reserved". Kouknu zpet na eshop a skladem 0ks... ok, rikam si ze se automaticky odecetly ty dva kusy ze skladu... Kouknu tedy na moji objednavku a první zelená fajfka a popisek - PAID atd.. (9.2.)...... pak druhá fajfka s popisem IN PRINT QUEUE...  a do dneska zadna zmena (16.2.).. trochu divny, ne? (mam objednano z centralniho skladu v HK)... dik za reakci, jak postovat

49

No nejlepsi by bylo napsat na support. Predat cislo objednavky a poptat se. Odpovidaji celkem promptne.

Caster Fusion EX-1.5Pro (Sanwa MT-4)

50

na support jsem psal pred dvema dny... do ted bez reakce:(